Всякакви въпроси относно съдомиялните - 17

• 75 606
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • София
nana77 - има съвсем читави машини по 500-700 лв.
Пък ти си решаваш дали ти е по-важно да не измиеш никога повече и едно петно или да си миеш всичко от-до Wink

Е то проблемът е и в това, че от-до не са толкова много чинии. Ние сме трима. Това също тежи на кантара в крайна сметка.

Отново ви благодаря за изчерпателните информации.
За мен остава да си премисля нещата за пореден път.  Simple Smile

# 541
  • София
Ами и ние сме трима, много -малко, имаме с много малки изключения по 1 пълна голяма миялна на ден.
Разбира се избора си е ваш Wink Може би и живата ти миялна трябва да си каже мнението, след като той те отменя.

# 542
  • София
Ами и ние сме трима, много -малко, имаме с много малки изключения по 1 пълна голяма миялна на ден.
Разбира се избора си е ваш Wink Може би и живата ти миялна трябва да си каже мнението, след като той те отменя.

Скрит текст:
Живата миялна се интересува само от уреди, които са в сферата му на интерес - фотоапарати, лаптопи и компютри.  hahaha

# 543
Абе nana77 , няма проблем със загорели тави както писах по-горе . Моята миялна е Беко за 600лв. и мие перфектно . Просто пускай на 70градуса и няма да имаш проблеми .
Освен това с миялна ще спестиш и от ток и от вода и от лично време , освен това съдовете се измиват с пъти по-добре от колкото на ръка .
Вземи си евтина Беко 60см и съм сигурна , че ще си доволна !

# 544
  • На брега на реката
Нека кажа и аз,че тави и тенджери се измиват перфектно. Обаче, освен машинката има значение и препарата и не съм видяла нещо, което да се е опряло на Феъри платинум. Измива без остатък всичко до блясък. И други препарати мият много добре, но нищо не може да се сравни с Феърито. Снощи имахме гости и заредих миялната с едни позагоряли тава от наденица и дълбока тенджера , чинии и чаши на интензивна програма и си легнах. Сутринта всичко беше перфектно излъскано. Е, как да не я обичам тая машинка, спестява ми много жулене и време.

# 545
  • София
От едно ходене в Германия за Октобер феста бяхме наели частен апартамент.
Дълго време се чудих, как така, тия жени не ползват ли гъбички за чинии и телчета? ooooh! ooooh! ooooh! Само една четка за чинии, бодната естетически в иноксова вазичка с дупки и поставена по-скоро с декоративна функция на кухненската мивка. Simple Smile
Прибрахме се тук и реших и аз да се обзаведа с такава немска четка от ДМ. Simple Smile
От момента, в който започнах да мия с нея -разбрах, че на германките никога гъбички и телчета не им трябва! Laughing
И сега- ако -както тук са притесненията, чета- са за остатъци от загоряло яйце и пр. по тавите- с леко тръкване на такава четка се маха всичко. Но при всички случай миенето на ръка не е същото вече! Peace
Имам приятелка, която е с двойна мивка и мелачка за отпадъци. Тя чисти дори всичко от мръсните съдове с такава четка първо и после ги слага в миялната. Но за мен е излишно. Crossing Arms

# 546
Така или иначе благодаря на всички ви за разясненията. Към момента ще остана без този уред, докато световните умове измислят начин да мие тави без да се налага търкане. Ние сме трима души вкъщи, нямам особено количество нито чинии, нито чаши за миене. Големите работи са ми проблемът, но явно ще си остана с по-качествената миялна - ММ  hahaha
Има голяма вероятност, ако си купите миялна, в някои моменти да ти е по-мила от "живата миялна"  Wink.
Ха на бас, че ако си я вземете ще бъдеш мноого доволна.
Ако не си, си в правото си във всяка тема да хулиш машинките.
А сериозно- от години това ми е любим уред у дома. Готвя много и всекидневно. Пека и цапам на воля. Не мия нищо нито преди, нито след. Ако е свръхзагоряло, пак се измива. Ако дойдат гости и ми измият на ръка чиниите, после ги мия в миялната (защото вече ме е гнус от гъбките, а и не ми се струват добре измити ръчно митите съдове).
Ще спестиш с машинката следните неща- пари за вода (хаби 12 л. за дългите цикли), пари за ток, лично време!, пари за лекарства против разширени вени, болки в кръста и сухи ръце.

# 547
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз имам проблем със новите, ами не ги измива.

# 548
  • Варна
Аз имам проблем със новите, ами не ги измива.

Какво не измива?

# 549
Храната гние, за мен, от момента на поставянето на мръсната чиния в миялната. Мръсна чиния=гниене. Така виждам аз нещата.
То по тая логика, храната гние още като се постави в чинията, но всеки си знае.
Моето схващане е, че докато я плакна, по-добре да я измия и тогава машина не ми трябва. Но и машината се пуска ежедневно - не събираме съдове по няколко дни.

# 550
  • София
Дали да не прекръстим темата на "Убедете ме да си купя съдомиялна", има аналогична тема за индукционните котлони!

# 551
  • София
Дали да не прекръстим темата на "Убедете ме да си купя съдомиялна", има аналогична тема за индукционните котлони!

Не бой се, няма нужда.
Пораснала съм достатъчно и от достатъчно дълго време съм във форума, за да взимам решения чрез убеждения  Wink

# 552
  • София

Не бой се, няма нужда.
Пораснала съм достатъчно и от достатъчно дълго време съм във форума, за да взимам решения чрез убеждения  Wink

Е чак пък да се боя.... от какво?

# 553
Ако дойдат гости и ми измият на ръка чиниите, после ги мия в миялната (защото вече ме е гнус от гъбките, а и не ми се струват добре измити ръчно митите съдове).

И на мен така - чат-пат поизмивам инцидентно на мивката, но и водата ни е ужасно варовите, та и дума не може да става за сравнение във видимата чистота и степен на измиване м/у мен и машината  Peace Но пък у нас никой не се натиска да мие на ръка, като знае, че имаме помощница.
Алфа бета, не разбирам защо е този неприятен тон - разбира се, че темата може да се използва и за това - да се допита някой за плюсове и минуси, преди да реши да си купи. Голяма работа, какво толкова? Като не ти се отговаря - недей, не вярвам да се чувстваш длъжна  newsm78

# 554
  • София
Рали, не ми е неприятен тона, а леко насмешлив, как страници наред се убеждава някого в предимствата на съдомиялната, а този някой пък убеждава всички нас в други неща .... малко смешно ми стана и направих аналогия с друга тема.... Сори за спама, със здраве си търкайте на ръка тавите!

Общи условия

Активация на акаунт