Всякакви въпроси относно съдомиялните - 17

• 75 602
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
ОК, това е твое право, естествено. Аз само се сетих, че също съм имала колебания, както и няколко съвета от близки жени, които твърдяха, че не можело толкова хубаво да мие машината, как винаги щяло да има някакви петна по чашите, как не било голяма работа миенето на чинии и защо ми било притрябвало това  Joy Та от позицията на човек, който е имал подобни чуденки, я разбирам  Peace И се благодаря на ММ, че настоя толкова да я вземем още в момента, в който ни се освободиха малко средства /правехме цялостно обзавеждане на апартамент и това специално не ми беше от най-належащите покупки/. Но той настоя и сега съм му много благодарна, иначе можеше все още да си чака реда.

# 556
Аз лично никога не съм се съмнявала в предимствата на миялната, но ми се случи наскоро моя близка да ми благодари че съм я убедила да си сложи съдомиялна в новата кухня. Дори не си спомням да сме водили разговор на темата, бях шокирана че е възможно човек да има възможност и да не се възползва от това улеснение. Мисля че покрай дългите теми с дискусии за/против марка, модел, препарат и разни въпроси човек може да остане с впечатление че съдомиялната е нещо много сложно, трудоемко и постоянно създава проблеми Simple Smile А всъщност е едно огромно улеснение, а и мие по-добре и по-икономично от човек. Спестеното време и емоции пък са несравними...
Разбира се, съдомиялната струва пари, и й е нужно специално място с достъп до вода и канал...наясно съм с подобни аргументи много добре. Ясно че ако нямаш място или средства, се съобразяваш с това. Но иначе...не се сещам за друг аргумент. Simple Smile С индукционните котлони или например сушилнята въпросът е съвсем друг Simple Smile

# 557
  • София
Влязох в темата с конкретни въпроси.
Не съм очаквала и не съм искала убеждаване.

Получих конкретните отговори и тук, и на ЛС и от приятелки-притежателки на съдомиялни.
Взехме решение с ММ.
Мисля, че с това терзанията на някои потребителки могат да приключат. Mr. Green

Благодаря на всички още един път  bouquet

# 558
Здравейте,
От няколко дни имам съдомиялна wirlpool и бих искала да питам няколко неща:
1. Тъй като в упътването не пише, може ли някой да ми каже колко вода се слага в резервоара за солта.
Пише при първо пускане-налейте само вода и при следващо пускане добавете сол 0,8кг/ 1,0кг макс
2. Има ли някакъв био или бебешки препарат/таблетки, с който да се мият бебешки съдове.
3. За предпочитане ли е да ползвам прерарат + гланц пред таблетки (купих таблетки от лидл)
Благодаря предварително за отговорите и извинявайте, ако темите вече са коментирани. Simple Smile

# 559
  • на Мелмак
1. Колкото поеме.
2.Да , има - табл.на Грю Грийн - имаше линк към тях на предни страници - не ми се търси сега.
3.Ако си взела табл. много в едно - си добави гланц , най добре на едно да видиш какво е.
Много хора не го ползват .
Не очаквай гланца и солта в таблетките да свършат работата на нормалните такива.
Аз ползвам на Грю грийн , но вее не го намирам , преди тези продукти ги имаше в Карфур.
Успех !

# 560
  • София
Здравейте,
От няколко дни имам съдомиялна wirlpool и бих искала да питам няколко неща:
1. Тъй като в упътването не пише, може ли някой да ми каже колко вода се слага в резервоара за солта.
Пише при първо пускане-налейте само вода и при следващо пускане добавете сол 0,8кг/ 1,0кг макс
2. Има ли някакъв био или бебешки препарат/таблетки, с който да се мият бебешки съдове.
3. За предпочитане ли е да ползвам прерарат + гланц пред таблетки (купих таблетки от лидл)
Благодаря предварително за отговорите и извинявайте, ако темите вече са коментирани. Simple Smile

1. Колкото поеме вода и сол колкото е посочено.
2. Green Gruen - http://freshaktiv.eu/43/44.html - еко таблетки, не био.
3. Пробвай различни варианти и виж кое ще ти пасне най-добре. Гланца не е задължителен по принцип, може и без него. Виж в сегашните ти таблетки дали има изобщо гланц и сол /не всички имат/ и като ги ползваш погледни в упътването на машината, функцията мултитаб дали ти изключва гланца и солта, за да не предозираш. Таблетките са удобни, но пък прахообразния и гела могат да се дозират ръчно, според замърсеността и са по щадящи, особено гелът.
Прочети първа страница на темата.

Последна редакция: пт, 22 яну 2016, 20:07 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 561
Моля не бъркайте ЕКО с БИО/ОРГАНИК. Еко значи че са насочени към опазване на околната среда.
Био/органик значи че са от естествени суровини ненавреждащи на здравето.
По принцип БИО таблетките са скъпи и със спорни измиващи качества.
Потребителката по-горе питаше за БИО тъй като става въпрос за бебешки съдове.

# 562
  • София
Ааа да, вярно, че за био пита момичето, ама аз се подведох по следващия пост. Био има най-различни в нета, няма смисъл да вадя сайтове - не съм пробвала нито едни и съм скептично настроена към качеството на измиване. Ако някой е пробвал да сподели.

# 563
  • на Мелмак
Амиииии, объркала съм био с еко  Wink
То бебешкото с био - ще се измие , все пак не е загоряло.

# 564
Здравейте,имам един глупав въпрос,днес си взехме съдомиялна Аристон и отзад има стиропор,които е твудно да се махне като вграден в миалната , въпроса ми е трябва ли да се отстрани и той

# 565
  • Sofia
Момичета, съдомиялната ми е с повреден програматор, забива на средата на цикъла в основните програми, които ползваме, също започна да изпомпва с ръмжене.
ММ не иска и да чуе за сервиз, твърди, че няма смисъл и е време за нова, а аз ужасно си харесвам ТАЗИ, буквално съм привързана към нея. Може и да е прав, горката приятелка навършва 12 г. Но имам 2 въпроса:

1. Сменяли ли сте успешно програматор? и 2. Понеже не съм пазарувал подобна техника от повече от 10 г., има ли някой сериозни възражения срещу това: http://www.technopolis.bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwasher … 96385-PR/p/688796

# 566
  • София
За близо 700лв. - Канди ?

# 567
  • на Мелмак
Програмата му виж цената, тя ще те откаже от смяната му.

# 568
След всичко изписано тук, не и Канди  Sunglasses

# 569
  • Sofia
Аз съм с Канди и до момента, 12г. не съм имала драма никаква, затова се насочих натам, но ще разпитам дали новото производство не е кофти  Peace Харесват ми като дизайн и кошниците са много различни от останалите. Ще разгледам АЕГ, Сименс също. Благодаря, момичета  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт