Всякакви въпроси относно съдомиялните - 17

• 75 599
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Какво им е много по-различното на кошниците им?

# 571
Момичета, да питам за следното: Редовно на всеки 2-3 месеца в канала на кухненската мивка слагам тубофло за почистване  на канала, та  се питам: сега редно ли е да го правя след като миялната е свързана към този сифон? Някоя от вас прави ли такава профилактика? Страх ме е да не попадне в самата миялна, не, че след това  няма да пусна някоя дълга програма, но все пак!

# 572
Не подозирах за тази полезна тема, случайно я намерих покрай други теми в домашния подфорум

От май мия само в миялна, преместихме се от апартамент с ТЕЦ в селска къща с термопомпа за вода и отопление
И според енергоспестяващи препоръки най- се пестял ток и вода ако се мие в миялна
Със сигурност е така, засичала съм 6л вода за едно миене на купчини съдове
Но и още нещо
Мислех след местенето да сменя цялата стъклария, чаши, купи, тави, метални тенджери и тави
Стъкларията беше помътняла, тавите и тенджерите бяха с едни загорели петна, които нямаха махане
Само след първото пускане (при нанасянето измих всичко преди да го сложа в швафовете) стъкларията блесна
Петната по тави и тенджери искаха обаче няколко пускания, след всяко ги вадех с все по-малко и по-малки петна, докато не блеснаха като нови

Бялата техника е старичка, осем години прави наесен и скоро ще е време за смяна, затова ще ви чета с интерес, за да знам какво да избера, когато дойде моментът

Нана май се отказа от темата, но и аз да каже, че трима пълним една голяма всеки ден
Купички, чашки, отделно чиниите, купи от салати, помощни съдове при готвене
А ако готвя нещо много, пускам и два пъти
Имаме любима торта с три вида шоколадов мус, миенето след нея беше кошмар
Сега само зареждам след леко преплакване от шоколада и край

Само ножове спрях да слагам, изтъпяват се бързо, а някои получиха и ръждиви петна, а уж добри марки

И последно
Едни винени чаши за съжаление не влизат в горното чекмедже
Налага се да ги слагам долу при чиниите
Засега не е имало фалове
Иначе при ръчното миене са ми заминали бая кристални чаши за шампанско

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 19:08 от Анонимен

# 573
Момичета, да ви питам, че току-що открих тази чудна темичка. Имам съдомиялна Бош от 4 години и забелязвам, че не мие добре съдовете. Ползвам комбинирани таблетки Финиш/Сомат, каквото ми попадне, но някои съдове остават мазни, не се измиват добре, а по чашите си има бели петна и линии и като цяло изглеждат мръсни, безкрайно се дразня. Чистя филтъра, пускала съм и празен цикъл с  почистващ препарат съвсем скоро, но ефект няма.

Казаха ми вчера за сол и полиращ препарат, признавам си, не бях чувала досега, а и мислех, че като се позлват комбинирани таблетки няма нужда. Живея в София, но в моя квартал водата е ужасно варовита (а уж в София била мека, ама друг път), та питането ми е дали има вариант със сол и препарат за гланц да постигна някакво подобрение и за какви такива препарати ще ме посъветвате? Много благодаря bouquet

# 574
  • Варна
Момичета, да ви питам, че току-що открих тази чудна темичка. Имам съдомиялна Бош от 4 години и забелязвам, че не мие добре съдовете. Ползвам комбинирани таблетки Финиш/Сомат, каквото ми попадне, но някои съдове остават мазни, не се измиват добре, а по чашите си има бели петна и линии и като цяло изглеждат мръсни, безкрайно се дразня. Чистя филтъра, пускала съм и празен цикъл с  почистващ препарат съвсем скоро, но ефект няма.

Казаха ми вчера за сол и полиращ препарат, признавам си, не бях чувала досега, а и мислех, че като се позлват комбинирани таблетки няма нужда. Живея в София, но в моя квартал водата е ужасно варовита (а уж в София била мека, ама друг път), та питането ми е дали има вариант със сол и препарат за гланц да постигна някакво подобрение и за какви такива препарати ще ме посъветвате? Много благодаря bouquet

Защо не пробвате с Феъри платиниум за да сте сигурна,че не е от препарата?
Вземете си 2-3 за проба  Peace
Ако нямате подобрение значи проблема ви е друг  newsm78

# 575
  • София
Скрит текст:

Казаха ми вчера за сол и полиращ препарат, признавам си, не бях чувала досега, а и мислех, че като се позлват комбинирани таблетки няма нужда. Живея в София, но в моя квартал водата е ужасно варовита (а уж в София била мека, ама друг път), та питането ми е дали
има вариант със сол и препарат за гланц да постигна някакво подобрение и за какви такива препарати ще ме посъветвате? Много благодаря bouquet
Гланцът е за по-бързо съхнене, така че ако не целиш това и ако не ти остават бели следи от изсъхнали капки вода, може и без него, но ако го сложиш няма да ти навреди. Солта, според мен, е задължителна за регенерацията на йонобменника в машината дори и при мека вода /каквато е в Сф/ - сол на 1, ако не е достатъчна /казваш, че при теб е твърда водата/ на следващото миене увеличаваш докато постигнеш резултат. Чашите, ако не са надраскани, би следвало да се измият до блясък. Може да замериш твърдостта на водата, но вероятно пак ще ти трябват няколко пускания, докато уцелиш на коя степен да ти е солта. За комбинираните таблетки е писано многократно има го и в първия пост на темата - нчкой имат сол и гланц други - не. Дори и да имат не  ясно дали са достатъчи според твърдостта на водата. Чете си опаковките. Отделно има значение дали сте пуснали функция "мултитаб" и какво прави тя в конкретната машина - при различните марки и модели е различно. За марка сол и гланц - Финиш, Сомат. За мазните съдове - не знам защо ти се получава така, предполагам е от грешна програма - ниска температура, кратка програма или ги пускаш на автоматична програма /ако модела ти има такава/. При нея загорялото може  да не се разтвори веднага и да "залъже" машината. Може и 1 таблетка да ти идва малко, ако вкараш прекалено много съдове, които са само тави, тигани и подобни силно замърсени или има много мазнина останала в тях, което според мен е мноого малко вероятно. За по-силно замърсени съдове ползвай по - агресивни таблетки. Пак може да са сомат и финиш, но те имат различни видове таблетки за различна замърсеност.

ПП: Не е от препаратите и Сомат и Финиш се справят прекрасно.

# 576
Кога забелязахте че съдомиялната Ви не мие добре - през целите 4 години или напоследък, че не става много ясно от написаното. Ако е от скоро, надали с промяната на препаратите ще се подобри, все пак досегашните препарати са ви вършили работа. Сигурна ли сте че перките се въртят по време на работа. Да не се е повредила помпата която прави налягането за перките. Или пък да ви е изгорял нагревателя и вътре да се мие със студена вода?

# 577
  • на Мелмак
Може да е също от неправилно подредени съдове , запушени дупки на перките .....

# 578
Мерси, момичета, с гореща вода си мие, явно понякога слагам по-мазни съдове. Иначе сте прави, сега видях, взела съм последно финиш класик, в който няма ни гланц, ни сол, сигурно заради това се е влошило качеството, но все пак ще си взема сол отделно. Мисля на 3 да пробвам. Мултитаб какво е? И как се слага солта, той целият контейнер е пълен с вода..'

# 579
  • София
Чак на 3 за Сф мисля, че ще е много. В Сф водата е много мека, пробвай на 1, после на 2, ако 1 ти е малко, едва ли ще стигнеш до 3. Мултитаб е функция, която се включва, когато използваш таблетки. Солта се слага с помоща на фунията, която е към миялната или ако нямаш такава с пригодена - идеята е да не разсипваш сол по пода на машината или ако разсипеш веднага да я пуснеш да мие 1 цикъл. Това и в упътването го пише. Ако можеш да не разсипваш и без фуния си я сипи.

# 580
Да, да, с фунията, ама водата вади ли се или директно се сипва сол догоре?

# 581
Да, да, с фунията, ама водата вади ли се или директно се сипва сол догоре?

Директно досипваш...

# 582
Здравейте,
От няколко дни имам съдомиялна wirlpool и бих искала да питам няколко неща:
1. Тъй като в упътването не пише, може ли някой да ми каже колко вода се слага в резервоара за солта.
Пише при първо пускане-налейте само вода и при следващо пускане добавете сол 0,8кг/ 1,0кг макс
2. Има ли някакъв био или бебешки препарат/таблетки, с който да се мият бебешки съдове.
3. За предпочитане ли е да ползвам прерарат + гланц пред таблетки (купих таблетки от лидл)
Благодаря предварително за отговорите и извинявайте, ако темите вече са коментирани. Simple Smile

И аз по същото време, си взех същата марка. Засега мие само с таблетки, добавих 1кг. сол с вода. До колкото си спомням май с отделни препарати излизаше по евтино, и затова някой хора предпочитат този вариант. Някой пък модели мият по добре с таблетки, други с прах +гланц

# 583
Независимо от това дали се слага прах или таблетки, машината трябва да се зарежда редовно със сол.

# 584
  • Sofia
Angel_Dust, предполагах, че като пазарувам битов продукт след повече от 10 г. всеки един модел ще е космос в сравнение със стария, а се оказва обратното  Laughing Звуча като бабичка, но изгледах каквото можах от до и няма такава трагедия. Кошниците са плитки, икономични откъм обем, с малоумно, неудобно и нефункционално разпределение ми изглеждат. А и самите машини като корпус, облицовка, уплътнения- мека евтино и лефтерно изпълнение. От старите брандове са останали само някакви абревиатури, жалко. Мъжа ми хареса някакъв Бош, уж от немските, но и той не ме грабна. Не ми се дават 2 бона за Миле. Не знам. Може и да е въпрос на навик да е, но като си свикнал с хубаво...

Общи условия

Активация на акаунт