Отзиви за фитнес гривни и smart watches

• 173 213
  • 1 260
  •   1
Отговори
# 1 170
Някакъв брой крачки са май все. От време на време ми извежда съобщение че иска еди колко си крачки още да направя в рамките на там примерно следващата половин минута че да счита че съм се раздвижила. Какво и как смята - да се оправя, нали затова съм я сложила тая гривна че да не го мисля аз Grinning
То не е въпросът Дай сега то иска еди колко си крачки значи точно толкова ще направя и не повече, колкото да ме остави намира... като е така, тая опция може и да се изключва все пак, тогава пък съвсем няма да се ядосва човек че не му зачело няколко метра извървяни и пак казва да се движи. Има заложен минимум и той е точно това, за направено повече няма да мрънка Grinning

# 1 171
  • 1st floor
Не знаех, че може да показва дни🤣🤣🤣
Ами аз такъв изглед на екрана съм избрала. Иначе би трябвало накъде из менюто да показва. Ето, сутринта съм го заредила

# 1 172
Аз това за раздвижването съм го спряла, че ме дразни. На моя Garmin SQ2 също поне 10 дена държи батерията.

# 1 173
Вече нямам търпение да подаря на съпруга ми неговия Epix и да почвам да разузнавам с него функциите 😂
За тези пари ще очаквам и в домакинската работа да ме отменя.
Има една функция свързана със съня, за която четох напоследък -тъй като ти изчислява различните фази на съня, ако му зададеш някакъв времеви период за ставане (например между 06:00 и 06:30), часовника ти изчислява в коя фаза си, и те буди в момент, в който не си в дълбок сън.
Това не е конкретно на Гармин, а като цяло разбирам, че някои марки/модели го имат.
Някой ползвал ли е нещо подобно и усеща ли разлика в буденето?

# 1 174
Това малко безмислено ми се вижда за ходещите на работа хора. Няма как да чакам часовника да ме събуди, защото трябва да стана в точно определен час ако искам да стигна на работа на време. Ясно, че събуждането рано сутрин за никой не е приятно, но все пак е необходимо.

# 1 175
  • София
Това малко безмислено ми се вижда за ходещите на работа хора. Няма как да чакам часовника да ме събуди, защото трябва да стана в точно определен час ако искам да стигна на работа на време. Ясно, че събуждането рано сутрин за никой не е приятно, но все пак е необходимо.
И за тия с малки деца е безмислено🤣Те няма дълбок сън🤣

# 1 176
Има една функция свързана със съня, за която четох напоследък -тъй като ти изчислява различните фази на съня, ако му зададеш някакъв времеви период за ставане (например между 06:00 и 06:30), часовника ти изчислява в коя фаза си, и те буди в момент, в който не си в дълбок сън.
Това не е конкретно на Гармин, а като цяло разбирам, че някои марки/модели го имат.
Някой ползвал ли е нещо подобно и усеща ли разлика в буденето?
Разбира се че има разлика, това е game changer според мен ако човекът няма против да спи с часовника.
Мразя аларми. Мразя сутрини. Всички мразя сутрин, даже себе си. С това се будя по-лесно и точно за ставане за работа не виждам как и защо да не е полезно.
Но изглежда че не стана ясно как работи. Смарт алармите работят също със зададен час за ставане. Почва да те "дебне" примерно там половин час или колкото е нагласено преди този час. В случая ако ще е от 6 до 6 и 30 значи всъщност времето за ставане е 6 и 30 но може да се включи алармата във всеки момент в този интервал, щом засече че тогава сънят е лек. Това няма как да се каже предварително. Т.е. може да те събуди по-рано, но не и по-късно от зададения час. То иначе... да си спя докато се наспя и се събудя защото не ми се спи вече Joy

Аз съм сова, по принцип сутрин бих спала до колкото мога. Щом на това не му се сърдя ако ще и 15-20 минути по-рано да ме събуди, смятайте дали не си струва Grinning По-рядко са толкова де, предимно са десетина минутки преди зададения час за аларма.
Но се събуждам и съм наистина събудена, като от лека дрямка. А не както преди - буквално се блъсках по стените повечето сутрини в отчаяно влачене към кафемашината. Сега като ме събуди това - в рамките на някакви секунди аз съм си напълно будна.

# 1 177
Много благодаря за отзива, natka.
Точно това се надявах да чуя. Аз също съм “сова” или по медицинскому - с обърнат циркаден ритъм и нисък кортизол сутрин и ставането ми сутрин е ужасно, откакто се помня. Ти с какъв часовник беше? Знам, че при някои марки/модели работи по-добре тази опция, при други - не. За това търсех отзиви от хора, които са го ползвали и дали наистина се усеща разлика в ставането и после, в това как се чувства човек.
За тези, които пишат, че не работело при работещи или хора с деца - мислете по-критично, бе, хора. Не сте само вие работещи и с деца. Функцията не е създадена, за да те остави да спиш до 11:00ч. 😂
При мен (също работеща и с деца) дали ще тръгна 5 минути по-късно сутринта, може да ми обърка тотално графика. Natka обясни много точно как работи.

# 1 178
Аз съм с фитнес гривна, не с часовник. И точно последната ми не искам да я препоръчвам, точно от следенето на съня не съм очарована и следващата ми със сигурност няма да е от тази марка. Трета поредна ми е тяхна, има Ми Банд 3, после 6, сега съм със 7ца пак такава. Приложението им хич не струва на тях. До 6цата имаше начин да се ползва друго приложение което се държеше много добре, но с тази вече няма как и съжалих че я купих. Много ме дразни. Ще я сменя с нещо друго ами за момента нищо не съм си харесала че искам пак да е бюджетно и освен това държа много точно на добро следене на съня и на смарт аларма. И някакси все не идва ред и все нещо друго е по-важно да се купи... Заради което за съжаление напоследък почти не разчитам на смарт алармата. А ми липсва, глезотия си е.
Ако работи както трябва, си има голяма разлика.

# 1 179
  • София
Тези дни излезна статистика, че Huawei вече са номер 1 в продажбите на носима електроника (т.е смарт часовници и гривни), Ейпъл остават 2-ри, трети са Шаоми.
Но това е за масовките.
Според мен Гармин са в топа за качество, макар че почват да издишат. Другите 2 бранда в спортните часовници са Coros и Suunto.

Та неодавна гледах едни такива въпросници при бегачите, и вече в тази сфера примерно при маратонките се предпочита Асикс пред Найк и Адидас, а при часовниците Suunto пред Garmin и Coros.
Интересно, Самсунг ги няма във въпросната класация? Grinning Според мен те са бранда, който наааай-много издиша откъм носими джаджи (може би защото аз съм супер разочарована от батериите им - единственият часовник, който се саморекламира, че издържи цели 24 часа Sweat SmileSweat SmileSweat Smile - това го четох за някой от моделите на Галакси уотч в самия сайт на Самсунг).

Моите наблюдения (край мен няколко тийна и възрастен бегачи) - часовникът е Гармин!, маратонките Асикс - това определено е марката за бегачи, даже малкият се пусна пролетта на детския на Каланджата и той се оборудва с Асикс (ама така е, като имаш и брат, и вуйчо спортисти).

Все забравям да питам сина дали си сваля статистиките от Гармина и как. Всъщност трябва да ги сваля, защото треньорите му го "следят" през приложението.

Моят смарт часовник пък е вече месец на сервиз. Sad Много си го харесвам, толкова вярно и удобно ми работеше 2г, но нещо му е прецака говорителя явно - като провеждам разговори през него, не разбирам отсрещната страна какво казва - чувам, но с едно силно бръждене. За Xiaomi Amazfit GTS4 става въпрос - аз не съм спортист, ползвам го за смарт функциите и за аларма.
Онзи ден гледах онлайн модели и се спрях на Huawei Fit 3, че е подобен. Някой с наблюдения за този модел?
https://www.technopolis.bg/bg/Smart-chasovnici/Smart-chasovnik-H … er-Strap/p/504260

# 1 180
Има ли някой с Apple Watch SE? Търся отзиви

# 1 181
Аз имам, миналогодишния - батерията държи 1-2 дни максимум (мисля, че и другите серии са така) , доколкото виждам мери правилно крачки и калории, никакви проблеми не ми прави вече повече от година. Нещо по-конкретно интересува ли те?

# 1 182
Здравейте, купих си huawei watch gt 5 с кожена каишка. Искам да си закупя металната верижка, но не намирам никъде оригинална, a китайските са прекалено жълти. Някой знае ли от къде да закупя?

# 1 183
Какво значи "прекалено жълти"? В алиекспрес има най-различни цветове, в тему - предполагам също. Къде ги гледате тези "китайски"?

# 1 184
  • София
Здравейте, купих си huawei watch gt 5 с кожена каишка. Искам да си закупя металната верижка, но не намирам никъде оригинална, a китайските са прекалено жълти. Някой знае ли от къде да закупя?

Вижте Емаг, Техномаркет, Технополис или Ситител.

Общи условия

Активация на акаунт