Небрежно отношение към малко дете

• 15 929
  • 104
  •   1
Отговори
# 30
      Грешна ви е информацията момичета. Социалните работници първо полагат всички усилия да повишат родителския капацитет и да направят възможното детето да остане при родителите си. Само ако се окаже невъзможно, пристъпват към настаняване на детето извън семейството. Работя с тях, не е нито просто нито обичайно да се отнеме дете на родители, които поначало полагат поне минимални грижи за него. Ако беше така при всяка раздяла на родители, децата щяха да ги настаняват извън семейството. Не можете да си представите какви ужасни сигнали подават разделени родители един срещу друг, с много по-страшни обвинения от "детето плаче непрекъснато."  Не се поддавайте на медийни преценки.

# 31
Дано, Хърмаяни   Praynig
Защото народът много се озлоби и се почват саморазправи от едното нищо Sad
Мен от това много ме е страх...

# 32
  • тук и там
Съгласна съм,Хърмаяни-нямам информация наистина по какъв начин протичат проверките и за работата на тези хора.Като повечето майки,се поддавам на всякакви страхове свързани със децата-било то неоснователни и нерационални в някои случаи.Изтръпвам от ужас,като чета по медиите за разни случаи,но както казах-факта,че дори не е направен опит за личен контакт,а се стърси съвет за подаване на сигнал само на базата на разговор със домоуправителя ме притеснява доста. Peace

# 33
Ами мълчете си. А може с детето наистина да се случва нещо.

# 34
  • тук и там
Защо да си мълча?Може със детето да става нещо,за това съм писала-авторката да потърси личен контакт,и после да подава сигнали.Ила да отидат заедно със домоуправителя поне...Страх ли я е?От какво се притеснява?Аз лично-бих се пробвала,бих позвънила на вратата,бих говорила със майката,бих попитала дали всичко е наред със бебето,та плаче толкова много,и едва тогава бих се занимавала със сигнали.Освен,че бебто плаче-нещо друго съмниително има ли? Не смятам ,че  трябва да бъде окуражавано поведение-от сорта-"чух че бебето на съседите плаче,не ми се струва да е от инат,домоуправителя бил говорил с майката-бабата го била гледала,и майката взела че отишла на работа,пък детето със температура,дай да взема да подам сигнал до социалните"...

# 35
Ами не би могла да разбере дали се случва нещо само от това, че то реве 2 часа... Има и такива периоди. Ако  наистина е загрижена да установи личен контакт с бабата, дядото и тн. Трбява да има по-сериозни основания за мен от това, че детето плаче повече. Има ревливи бебета и аз мислех, че не е нормално и нещо му има. Ама както се дере 2 часа и му дам най-сетне каквото иска и млъква и почва да се усмихва, все едно не е бил в истерия преди секунди. Иска всякакви неща да пипа, примерно праха за пране, ако не му дам истерия, да бута количката в коридора ( тя примерно е кална). Ако не му дам пак рев... И може наистина детето да е болно, но как разбра авторката, че не е направена консултация с лекар? Несериозно е. Аз бих подала сигнал, ако детето ми изглежда малтретирано, бито, ако с часове стои само, ако чувам как му крещят и го обиждат злобно всеки ден... Но защото плакало ДВА часа айде моля ви се...Просто я дразни , това е цялата драма.

# 36
  • тук и там
Проблемните семейства си личат обикновено-нисък социален статус,проблем с алкохола и т.н.Съседите често виждат и чуват разни неща-шумни компании,скандали и т.н.Не казвам,че в другите семейства всичко е наред,но си има рискови групи.Ако за това става въпрос,и си има предистория цялата работа,авторката е добре да потърси контакт най-напред,и ако има съмнения да подаде сигнал.Но както е написала поста-не става ясно,за какво иде реч-още повече,че информацията и е от трето лице.До колкото разбрах,живее точно под техния апартамент,най-малкото може да потърси контакт,да застане очи в очи с въпросната майка и да поговорят..в случай че не и отвори,а авторката има сериозни опасения,че се случва нещо нередно-да подаде сигнал.А така като е написано-излиза,че се оплакала на домоуправителя за това че детето плаче,той е потърсил контакт и обяснение от майката и това е.Не съм сигурна даже,че авторката е казала,че има съмнения някакви на домоуправителя,може само да се оплакала за непрестанния рев на бебето.Най-точният отговор е дала Хърмаяни-ако има опасения за детето,да подаде сигнал-казала  е къде.Останалото е чешене на езици(моите постове включително)-както казах,имат значение всички фактори,и те -като съседи,чуват и виждат някои неща,които други не биха могли да доловят..

Последна редакция: нд, 01 ное 2015, 13:55 от Kaisia

# 37
Никакъв личен контакт не трябва да търси авторката, защото ако детето е застрашено, родителите ще скрият информацията, така или иначе. За това са социалните, за да проверят официално и на място дали има проблем.

Има някаква истерия за социалните в България, която ми е необяснима. Не се отнемат деца толкова лесно, а и не им е това целта.

Аз, ако съм наистина притеснена ще подам сигнал. Съгласна съм, че децата понякога плачат без сериозна причина, но не бих рискувала да чакам, ако се притеснявам за детето.

# 38
Всеизвестен факт е че има особено ревливи деца както е писала и  подробно обяснила iskambebche.Имам личен пример-племенницата ми-голяма мъка беше до около 4години.Това с викането на социалните обаче започва да става "мода" при съседи на такива ревящи бебоци а и при по-големи шумни деца.Веднага давам пример-преди година моя приятелка беше "сюрпризирана" от честитка на социалните.Оказа се че съседите  живеещи в апартамента под тях имат малко бебе ревливо  и най-малкият шум и топуркане на играещите си деца го събужда.Родителите му решили да оправят проблема със социалните.Често гостувам у дома на приятелката ми и не съм забелязала децата и да са толкова диви-просто две деца на 5 и 7 годинки.Та какво да прави тя -да вземе и да ги връзва че да не мърдат ли? newsm78
А защо някой се притеснява от идването на социални ?В случая който разказах хората си направиха проверката и казаха всичко е наред-игра на здрави и енергични деца в рамките на позволените часови зони.

Последна редакция: нд, 01 ное 2015, 14:43 от qvili

# 39
  • София
Скрит текст:
Никакъв личен контакт не трябва да търси авторката, защото ако детето е застрашено, родителите ще скрият информацията, така или иначе. За това са социалните, за да проверят официално и на място дали има проблем.

Има някаква истерия за социалните в България, която ми е необяснима. Не се отнемат деца толкова лесно, а и не им е това целта.

Скрит текст:
Аз, ако съм наистина притеснена ще подам сигнал. Съгласна съм, че децата понякога плачат без сериозна причина, но не бих рискувала да чакам, ако се притеснявам за детето.

Със същите впечатления съм и аз. Да не говорим, че тази нагласа срещу социалните може да застраши нечий детски живот. За мен е по-добре излишна проверка, отколкото закъсняла.

# 40
  • където ми харесва

А според мен, авторката целенасочено преекспонира цялата ситуация.
Първо, не е невъзможно едно дете да се дере с часове, дали заради липсата на майка му, дали от инат. Второ, извинявайте, ама е несериозно-домоуправителя казал, че бабата гледа детето, което цял месец е с 39 градуса температура, щото майката ходи на работа, пък бащата, който между другото е чужденец, изобщо не си поглеждал детето.
Интересни доводи за сигнал към социалните.
Честно казано, ако аз бях на мястото на авторката, нямаше да звъня на домоуправителя, а щях лично да се кача, да попитам, дали няма някакъв проблем с това дете и дали имат нужда от помощ.
Казвам го и като съседка, над чиято къща е живяло такова ревливо бебе (което в действителност имаше много силни колики и нищо не го успокояваше), и като майка на нервно бебе.

# 41
Социалните не отнемат деца за щяло и нещяло  Peace Не виждам защо авторката трябва да ходи да разговаря със съседи, които не си отварят вратата и отказват контакт - какво да направи тя, разследване ли?

# 42
Моето дете беше ревливо. Имаше период в който ревеше непрекъснато и за всичко. Уж живееше в стриктен режим и нямаше поводи да се изнервя, а всъшност беше непрекъснато изнервено за нещо. На съседката децата бяха тихи. Гласовете не им се чуваха, обаче за сметка на тях майката беше огън. Купони, музика, пиянски скандали, истерии, шумен секс ... Интересно кое дете беше в риск - моето ревящо или на пияната съседка.

# 43
... Интересно кое дете беше в риск - моето ревящо или на пияната съседка.

Със сигурност не е наша работа или на съседите да преценяват. Има си органи затова.
Ако човек се съмнява в нещо по-добре да подаде сигнал и да се окаже, че всичко е наред, отколкото да се случи нещо лошо. Нито полицаите, нито социалните хапят.

И никакъв контакт с тях. С това нищо няма да постигнете, освен караници по съседски.

# 44
Да бе, ама ако ти е ревливо детето, а съседката ти скучаеща клюкарка дето се чуди с каква интрига да си разнообрази живота тогава какво правим?
Посрещаш и изпращаш социалните всеки месец докато не ти писне и не и теглиш една дълга и широка или по-лошо. Щото майка с изпилени нерви и клюкарка съседка са взривоопасна комбинация.
Насилието над деца е престъпление, но преди да се подават такива сигнали е редно да се осведомиш със сигурност детето в риск ли е. Историята звучи точно като махленско клюкарска.

Общи условия

Активация на акаунт