Небрежно отношение към малко дете

• 15 904
  • 104
  •   1
Отговори
# 90
На мене са ми пращали проверка.
От раждането до три години го гледахме на село.Отзад в колата е сложено кошче/столче за кола.Някоя баба видяла недоразбрала отишла (ама навила и други баби) и казала на кметицата,че возим детето в щайга и спи в щайга.А ММ когато заспеше детето в колата да не го будим ходеше и обикаляше селото или до язовира докато се събуди детето.Аз в къщи шетам.
Та така.Ама докато разбера за какво иде реч и защо е проверката бях онемяла от страх.
Ами така де, в щайга ще спи горкото, какви родители сте че да го хвърлите там.
Извинявай на теб едва ли ти е било до смях, ама така разказано  Joy Joy Joy
Поне бабите са проявили съвест, решили са че не е редно според преценките си и са сигнализирали. Не е като да напишат из нета два възмутени реда за малтретирано дете и след пет месеца да размахат пръст, че никой нищо не е направил.

# 91
Много се бях уплашила.Ревах след това.Аз ми е ясно, какво правят социалните,но реших,че ще го вземат и ще ми го върнат чак когато се изясним.Е, как да се изясним като не мога да разбера каква е тая щайга дето ми говорят.Кметицата беше с тях,че жената обясни, какво са и казали бабите,че се разбрахме.Ама за един час остарях с десет години.
А всъщност ние не сме от селото ,а купихме къща там.И хората не ни познаваха.

# 92
  • София
Много се бях уплашила.Ревах след това.Аз ми е ясно, какво правят социалните,но реших,че ще го вземат и ще ми го върнат чак когато се изясним.Е, как да се изясним като не мога да разбера каква е тая щайга дето ми говорят.Кметицата беше с тях,че жената обясни, какво са и казали бабите,че се разбрахме.Ама за един час остарях с десет години.
А всъщност ние не сме от селото ,а купихме къща там.И хората не ни познаваха.

Малеее, добре, че и кметицата е била, та да стане ясно по-бързо

# 93
Чета и си мисля, че такива съседи (било по апартамент или къща) ми то врагове не ти трябват!
 Naughty

# 94
В белите държави децата от малките класове имат часове по гражданско съзнание, в които ги учат при какви обстоятелства и към кои институции да подават сигнали. Там това се счита за граждански дълг, да подадеш сигнал до съответните служби, или институции при нарушение, или обезпокояващи обстоятелства, говорещи косвено за евентуално нарушение.
В нашата мила родина тези порядки и нрави са нови, още не са напълно отработени и възприети, няма достатъчно информация, носят се слухове за злоупотреби и е нормално едни да се притесняват, че може да им дойдат на проверка, други да са враждебно настроени и да смятат това за намеса в личния живот. Но все пак, по-добре подаден неоснователно и проверен сигнал, отколкото да живееш цял живот с чувството за вина, че си можел да помогнеш, а не си го направил.

# 95
  • out of space
В белите държави са с такова гражданско самосъзнание, че всяка година гръмва по някоя новина за държани жени по мазета с години. Не е като да са нямали съседи.

# 96
Не е като да не сме чували за злоупотреби от държавни служители. Ако на мен ми се случи да ме безпокои такова нещо, купувам някоя играчка за детето и отивам да се запозная. Кви са тия махленски истории, да се изрежда целия блок да им чука на вратата. Иначе, ако се случи нещо наистина фатално- никой не чул и не видял. Затова се ангажират през трима, та четвърти и в крайна сметка се чудят дали да не викат социални, те да се разправят. Ама ако може някой да разбере какво се е случило впоследствие. Ако междусъседските отношения не бяха махленски, майката най- вероятно щеше да сподели с някой, ако има проблем и да потърси помощ. Не да се крие като мишка и да се срамува, защото най- вероятно си имат някакъв проблем, като всяко семейство.

# 97
Така е, Ери, престъпления и нарушения стават навсякъде. Обаче, като цяло, хората в развитите държави имат съвсем друго отношение към правилата и законите - те просто ги спазват, а не философстват  върху тях и не се чудят как да ги избегнат и нарушат.
Едно са единичните случаи, съвсем друго е масовата тенденция, което вече говори за мутирало съзнание и определен манталитет.
Строги и работещи закони, обществен и държавен контрол върху институциите и току виж, след две-три поколения може и в България да имаме гражданско общество. 

# 98
Така е, Ери, престъпления и нарушения стават навсякъде. Обаче, като цяло, хората в развитите държави имат съвсем друго отношение към правилата и законите - те просто ги спазват, а не философстват  върху тях и не се чудят как да ги избегнат и нарушат.
Едно са единичните случаи, съвсем друго е масовата тенденция, което вече говори за мутирало съзнание и определен манталитет.
Строги и работещи закони, обществен и държавен контрол върху институциите и току виж, след две-три поколения може и в България да имаме гражданско общество. 

Абсолютно. Сравнения с изключения не могат да се правят.

# 99
Авторката, подаде ли сигнал? И разкараха ли го това дете най-после, че да ти мирне главата? Laughing Laughing

Много компетентни, много нещо, ама като си заимат свои, които да тормозят останалите, не се сещатче има проблем.

Хайде холан! Клюкарска история..

И ще ти кажа едно, Октовамп, не съди другите според своите обувки. Не можеш поради някакви слухоше да преценяваш дали и какъв е проблемът. Имаш късмет, че си мислиш, че на теб не може да се случи, като много други всезнайки и критички.

# 100
В крайна сметка,може ли авторката да се включи и да каже какво е станало с това детенце и всичко наред ли е?

# 101
Аз само едно не разбрах, защо неотварянето на вратата, се тълкува като някакъв велик проблем.
Има някакъв закон, задължаващ те да отваряш на сульо и пульо ли? ooooh!

# 102
Аз само едно не разбрах, защо неотварянето на вратата, се тълкува като някакъв велик проблем.
Има някакъв закон, задължаващ те да отваряш на сульо и пульо ли? ooooh!

И да има, аз например, на никой не отварям. Писнало ми е от секти, наркомани, луди бабички комшийки, продавачи на бонбони и не знам какви други глупости. И въобще не ме бърка даже и да виждат че съм си вкъщи.

Пък по темата - имам 4-месечно. Първите два месеца крещя нон стоп все едно че го колят. Не ми стигат притесненията за новороденото ми дете, а остава и със "загрижени" комшийки да се разправям.

# 103
Може в това време някое наистина да го колят.

# 104
Може много неща, но само по себе си нищо не значи.
С болно  и ревящо дете, последното, което бих направила е да ходя да отварям врати и да се разправям с любопитни съседи.
Още повече, че и къщата не е нейна, а е един вид гост.

Общи условия

Активация на акаунт