Небрежно отношение към малко дете

• 15 924
  • 104
  •   1
Отговори
# 60
  • Куциндрел
С говорене не съм успявала да успокоя детето си като беше малко.
Помагаха - излизане навън, гъделичкане, гушкане, реклами по ТВ, пеене, сукане... Най-много помагаше, ако успея да се направя на клоун-идиот и разсеям детето. За зъби и колики помагаше само излизането навън...
Сега вече е голямо и става с говорене и наказване, а и истеричните ревове са рядкост. Сега ми отговаря. Tired

Не се сърди, човече,  newsm10

# 61
  • София
Та разбираш ли защо не мога да заключа ей така с лека ръка - детето реве, значи го малтретират.
Никой тук не твърди такова нещо.

Именно! Теорията е, че "детето реве, не отварят, значи може би, евентуално е възможно да го малтретират и има служба, която да провери дали това е така".

# 62
Моето истерясваше за всичко. Беше в периода между първата и втората година, когато започват да разбират, обаче не могат да се изразяват. Нямаше начин да се успокои, колкото повече и говорех толкова по силно се тръшкаше, в един момент просто го оставях да му мине. Толкова се бях отчаяла по едно време, че питах педиатърката за психолог. Съседката ми викаше - горката ти, като ти прикипи много знаеш къде живея, звъниш и те отменям. Съгласна съм, че никой не е длъжен да търпи писъци и ревове, обаче не можеш да му запушиш устата или да го накараш да млъкне ( ако нищо не работи ).
Отмина бебешкият пубертет, дълъг беше, но има видимо подобрение. Е, случва се от време на време да истеряса когато баща и си е в къщи, но това е защото с него си играем  на доброто и лошоте ченге и детето не е виновно.
Та разбираш ли защо не мога да заключа ей така с лека ръка - детето реве, значи го малтретират. Докато намях малката мислех по този начин, синът ми беше супер добро, кротко и разбрано дете, но откакто я имам - ми се промени мнението.

Никой не говори за нетърпене на плач и за оплакване, заради дискомфорт. Твоята съседка те е познавала и не е била притеснена за отношението ти към детето. Когато обаче нямаш контакт и наблюдение е по-добре да сигнализираш, защото ревът може и да не е от "бебешки пубертет". Неглижирането на подобни неща може да доведе до много сериозни последици, включително и смърт. И не само при деца, но и при жени, жертви на домашно насилие.

# 63
Ако ще пращате и при нас социалните давайте сега, че тъкмо се оправили и почистили с ММ навсякъде. Не се знае как ще е към края на седмицата. Сигурно няма да е излизано навсякъде. И приемаме го лично, защото единственото и основание на тая жена, която не се появи повече е, че Не МОЖЕ детето да се дере 2 ЧАСА ей така без нищо. Ами не може, ама може и го приемам лично да. Всеки който ми каже, че не може да го прави и нещо му има , а свъщност никога не е имал ревливо бебе ме обижда по този начин. Намеквайки ми, че нещо го тормозя или очевдино не се справям. Тука сто жени ви казаха, че децата им са ревяли нон стоп без да са тормозени, ама не не може... Дайте да занимаваме социланите с всяко дете , което ревяло по 2 часа на ден. Ами може майката да е тръгнала скоро на работа, може да си иска нея, може сто неща. И личния контакт не е , за да разследва и да разпитва. Едно е да говориш по слухове, и друго когато си се запознал с човека. И аз главата си залагам, че на авторката просто и пречи шума и затова е цялата дандания.....

# 64
...И приемаме го лично, защото единственото и основание на тая жена, която не се появи повече е, че Не МОЖЕ детето да се дере 2 ЧАСА ей така без нищо...

Явно четем различни теми.
Аз разбрах, че основанието й е, че никой не отваря. И че не само тя, но и Домоуправителят е преценил, че става нещо нередно и също е ходил да провери. На него също не му е отворено. Ти криеш ли се от вашия Домоуправител? Не ми се вярва.

И шума да й пречи е в правото си да проведе разговор с тях.
Тази майка да накара бабата да го изведе това навън, вместо да го държи като затворник. Естествено че ще реве, и аз бих ревала.

# 65
  • Куциндрел
И аз главата си залагам, че на авторката просто и пречи шума и затова е цялата дандания.....
А сега си представи, че не е така...
Тогава ще излезе, че никой от съседите не е взел мерки.
Социалните не обръщат внимание дали къщата е излизана или не. Wink

# 66
Никъде не се уточнява детето извеждано ли е, не е ли. Звънял домоуправителя веднъж и не му отворили - ами бабата може да е била в тоалетната. И аз не отварям като ми звъни непознат, омръзнало ми е от агресивни продавачи. Изобщо пък не си представям да ми звънне телефона и да започнат да ме разпитват защо ми реве детето и защо не отварям вратата - много бързо ще забравя доброто възпитание. Като е толкова загрижена авторката да говори с майката, да и бясни културно какво се чува, ама не - за нея тази жена е някакво недоразумение защото ходела на работа и оставяла детето на бабата. Така и не ми стана ясно как точно разбра авторката, че бащата не обръща внимание на детето при положение че не познава хората?
Социалните обръщат внимание на всичко. Тези които идваха у нас разгледаха стаята на детето ми, книгите му, играчките му, квадратурата на жилището, чия собственост е .... изписа една тетрадка. Делото ми беше за пътуване в чужбина. Представям си ако е по сигнал за тормоз какво ще е.

# 67
  • Куциндрел
И при нас социалните разгледаха тези неща, но не обърнаха внмание, че не сме излизали къщата.
Питаха ни какво ли не, обиколиха стаите, дойдоха с нас до градината, за да видят детето.
Нали не мислите, че като получат сигнал и социалните веднага застават на мнение, че детето е тормозено? Щото всеки може за всеки сигнал да подаде на всякъде. Mr. Green

# 68
При мен обърнаха - отбеляза в записките си, че детето живее в чист, уютен и подреден дом. Надникнах тайно зад гърба и  Mr. Green. Наскоро един представител на агенцията беше подхвърлил на познат, че се сблъсква с такива случаи, че трябва да се създаде и агенция за закрила на родителя. Както казах и по горе, насиялието над деца е пресъпление, но темата ми дава лошо усещане.

# 69
  • Куциндрел
Не съм чела доклада, само разбрах, че е ОК, но социланите обърнаха внимание на надрасканите стени.
Влизайки в стаята на детето първото нещо, което казаха беше - ааа и тук е рисувано. hahaha hahaha hahaha

# 70
Грешката на авторката е само една - че се е опитвала да разучава и че е пуснала тема да пита.
И аз преди правех тази глупост (за други неща ми се е налагало), но вече са научих - 112 и сигнал. Хем сме бели и добри с всички, хем проблемите изчезват като с вълшебна пръчица.

# 71
Дете с 39 градуса температура е като парцал, по-скоро би скимтяло, отколкото да се дере цяла сутрин в продължение на месец.
ОК, като дойдат социалните какво? Ще дойдат, ще видят, че всичко е наред и ще си тръгнат. Т.е. проблемът на авторката не може да се реши. Да, бебешкия плач е един от най-дразнещите звуци за човешкото ухо. Авторката да се радва докато пищи в комшиите, може, както сама е казала, да иде на кафе, че почне ли да и пищи в нейната спалня, ни кафе, ни домоуправители, ни бдителни разтревожени комшийки могат да помогнат.  Peace

# 72
  • Mediterraneo
Дете с 39 градуса температура е като парцал, по-скоро би скимтяло, отколкото да се дере цяла сутрин в продължение на месец.

Ето това е бялата нишка в черната история на авторката. Не е възможно по никакъв, ама никакъв начин, детето да е с 39 градуса Т в продължение на месец и да се дере неудържимо! За това време( месец) това дете или ще се е излекувало, или ще е умряло от усложнения.

Винаги, когато усетя преиграване, независимо за какво става въпрос, вкусът към историята се променя.
Детето вероятно се "дере" 1-2 часа сутрин, когато майка му отива на работа. Не ми се коментират изобщо генералните заключения на авторката, че бащата- чужденец не поглежда детето или че майката не е майка, оставяйки болното си( в продължение на месец!) дете вкъщи и отива на работа!

# 73
ОК, като дойдат социалните какво? Ще дойдат, ще видят, че всичко е наред и ще си тръгнат. Т.е. проблемът на авторката не може да се реши.
     Известните факти по случая са три: бебе пищи цял месец; отглеждащите го не отварят вратата; дали са обяснение за висока температура на домоуправителя. Кой от тях ти подсказва, че всичко е наред и това ще видят социалните? Обяснение, получено по телефона чрез трети човек?
      Заради такива интерпретации в началото казах на авторката, че всякакви оценки на родителите и предположения нямат място в темата. Възможните сценарии са много, включително детето да е просто капризно, но няма как да надникнем в кристалните кълбета и да видим дали е така.

# 74
И авторката ти се скара  Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт