Небрежно отношение към малко дете

• 15 918
  • 104
  •   1
Отговори
# 45
Нищо не правим. Идват, правят проверка, всичко е наред и точка. Няма да идват непрекъснато, спокойно.
Не приемайте лично темата, вие може да сте гледали добре децата си, но много други хора не го правят и един такъв сигнал може да прекрати насилие над дете, грешка в отглеждането или да открие здравословен проблем, който родителите не отразяват.
Така или иначе говорим за случаи, които наистина се отличават от другите, не са стандартен рев (или там, както се казва)  Laughing

# 46
Наистина не разбирам защо всички с ревливи бебета го приеха толкова лично. На вас лично пращали ли са ви социални, че сте толкова наплашени? Или не са, защото не става въпрос само за едното реване.
Авторката явно има причини да се притеснява и във всеки случай е по-добре да се провери. Колкото по-бързо - толкова по-добре. А на социалните това им е работата.
Да ви припомням ли два случая само от тази година:
http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/momchetata-prebili-hrist … -telefoni-6039810
http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/incidenti/maltretiranoto- … na-vav-varna.html

Ама не, нека си траем или да си водим собствено разследване, пък ако е станало късно после ще чуем по новините Sick

# 47
Моето дете е от ревливите. Богу срам ме е да гледам комшийте в очите , ама какво да правя. Сега е на вълна да става нощем да си играем и ако се възпротивим с баща и се започват едни истерии, докато не кандисаме.  Искам не искам играя си какво да правя , знам ли на комшиите какво ще им щракне като чета темите тук.
А когато и избиваха зъбите незнам наистина как не дойдоха наистина социални и полиция у дома. Еле те избеваха по 4 бр.в комплект и ги изредихме всичките за един месец. Няма да ви казвам , че ние живеехме в рев и викове, гърчове дори получаваше. Абе все едно изпадаше в транс. Това нещо продължаваше около час час и нещо. Еми зор беше ама в случая нещо не можехме да направим. Панадола,мазане на зъбките с паста и това е . Тогава помня  всеки съсед ме питаше какво се случва и аз обяснявах какво да кажа.

# 48
  • Куциндрел
И на мен ми е чудно как така едно дете ще реве 2 часа без да спре? Или детето ще да е болно, боли го нещо, или родителите неглижират нуждите му.
Моето дете изпадаше в продължителни истерии като тръгна на ясла, но все намирахме начин да го успокоим и той не беше да го оставим да реве.

При нас идваха социалните по друга причина, не по сигнал. Нищо страшно нямаше, макар че се бях панирала лекичко. Дойдоха жените, питаха ни, огледаха къщата, видяха детето и си заминаха. Докладът им след това беше положителен за нас.

Ако авторката се притеснява много за детенцето, нека подаде сигнал до социалните. Те, след проверка, ще установят дали всичко е наред.

# 49
silvushka, ама ето ти говориш за някакъв времеви период, не по принцип да си е така.
И както сама си открила - има начин да не реве. Не е въпросът само в комшиите, първо за детето ми бих си мислила. Временните неразположения никой не ги коментира, но когато това продължава и не отварят вратата, положението е много, много по-различно.

# 50
Ти верно ли мислиш, че някоя се е изплашила от социалните? Може, но ще е жена, която си малтретира детето, тия които реагираме остро сме минали през кошмара на ежедневните истерии и най-малко ни е било нужно някоя клюкарка да се прави на много загрижена твърдейки, че си тормозим децата и пращайки ни проверки. Ако на мен ми се беше случила такава съседка, любезно щях да я поканя да поседи един ден у нас да види за какво става въпрос, защото е очевадно, че тези с кротки деца и идея си нямат.  
Не ми звучи добре разказа на авторката - чула, казали и, научила .... не познава хората ( явно никой не ги познава ) ама направили изводите, че чужденеца не обръща внимание на детето. А твърдението, че не са го водили на лекар е направо абсурдно. Като сложим и оценката на работещата майка ....
Човече и авторката говори за период.

# 51
Не знам дали ще се уплаши, но поне ще уведомят майката. Възможно е тя да не е наясно с онова, което се случва в нейно отсъствие.

I.Hr, silvushka не се е криела, доколкото разбирам. А и на мен ми прави впечатление, че детето плаче, когато майката отсъства. Което ме навежда на мисълта, че проблемът е в бабата, а не в зъбите или нещо друго. Моето също изпадаше в истерия, когато баща му тръгнеше за работа, но съм намирала начин да го успокоя. Включително да го извлека навън. Никой не е длъжен да ни слуша крясъците. Едно е нощем, когато няма накъде, и друго е денем да заточиш детето и да го оставиш да се дере.

# 52
  • Куциндрел
Всъщност, всеки човек, който чуе дете да реве дълго време, ще се притесни.
Когато бабата и майката не обясняват и се крият, то е нормално съседите да се чудят дали това дете е добре.

# 53
Оо не съм в никакъв случай се крила . Даже любезно се извинявах като видех съсед за създадения шум, особенно тогава със зъбите истериите бяха предимно нощем. И най ми беше кофти ,че се случваше все в часове,когато хората си почиват , но нямах избор просто. Нощем нямаше къде да я заведа .
Единственият минус , който отчитам е ,че сега като иска да си играем по нощите от мислене за съседския сън я научих ,че може и сега ако реша да отказвам не си представям какво чудо ще е .

# 54
Същото, каквото и преди, но с възрастта отслабва и се израства.

# 55
  • Куциндрел
При нас отучването стана към 3-тата годинка. Понеже все искаше мама докато заспи или мама като се събуди, действахме по следния начин - мама обяснява, че няма сега да заспива с детето и че трябва да се приготви, излиза от стаята, детето се разревава и другия родител отива при него като започва да му обяснява защо мама е няма и да гушка детето докато то се поуспокои. Подобно беше и като се събуди вечер да играе, а на мама й се спи много.
При нощните истерии покрай тръгването на ясла ни помагаха рекламите по ТВ. Crazy

# 56
Моето истерясваше за всичко. Беше в периода между първата и втората година, когато започват да разбират, обаче не могат да се изразяват. Нямаше начин да се успокои, колкото повече и говорех толкова по силно се тръшкаше, в един момент просто го оставях да му мине. Толкова се бях отчаяла по едно време, че питах педиатърката за психолог. Съседката ми викаше - горката ти, като ти прикипи много знаеш къде живея, звъниш и те отменям. Съгласна съм, че никой не е длъжен да търпи писъци и ревове, обаче не можеш да му запушиш устата или да го накараш да млъкне ( ако нищо не работи ).
Отмина бебешкият пубертет, дълъг беше, но има видимо подобрение. Е, случва се от време на време да истеряса когато баща и си е в къщи, но това е защото с него си играем  на доброто и лошоте ченге и детето не е виновно.
Та разбираш ли защо не мога да заключа ей така с лека ръка - детето реве, значи го малтретират. Докато намях малката мислех по този начин, синът ми беше супер добро, кротко и разбрано дете, но откакто я имам - ми се промени мнението.

# 57
  • на брега на морето
А когато и избиваха зъбите незнам наистина как не дойдоха наистина социални и полиция у дома. Еле те избеваха по 4 бр.в комплект и ги изредихме всичките за един месец. Няма да ви казвам , че ние живеехме в рев и викове, гърчове дори получаваше. Абе все едно изпадаше в транс.
Леле, горкото детенце, страшно е било.

# 58
И моето изкара много тежък бебешки пубертет (м/у 2 и 3 г.). Но не мисля, че в случая става дума за това.

...Съседката ми викаше - горката ти, като ти прикипи много знаеш къде живея, звъниш и те отменям. Съгласна съм, че никой не е длъжен да търпи писъци и ревове, обаче не можеш да му запушиш устата или да го накараш да млъкне ( ако нищо не работи )...

Да де, но тук притеснителното е, че детето стои затворено и този, който го гледа отказва контакт с другите. Ако беше проведен нормален разговор м/у съседки като при вас нещата нямаше да са на това ниво.
Вярно е, че има случаи, в които не можеш да го накараш да млъкне, но денем можеш да го извлечеш навън. А тя точно за рев през деня говори. Въобще няма да се учудя детето да седи затворено (за възпитание) в някоя стая, докато бабата си гледа сериали.

# 59
Та разбираш ли защо не мога да заключа ей така с лека ръка - детето реве, значи го малтретират.
Никой тук не твърди такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт