Небрежно отношение към малко дете

• 15 908
  • 104
  •   1
Отговори
# 75
И авторката ти се скара  Laughing.
     Мда. Laughing След това се обиди, напусна темата и виждам, че не е влизала. Дано чете инкогнито и фръцването да не е замъглило преценката ѝ.

# 76
Това е поредната слаба точка на темата. Щом не се развива според очакванията на авторката, т.е. не кудкудякаме дружно колко е безотговорна майката и какъв тъпанар е бащата и ... тя се фръцва и изчезва.

# 77
Цялата тема ми подсказва, че проблемът на авторката е дразнещият рев.  Ама всичко в темата, като се почне от заглавието и "Небрежно отношение към малко дете" - при положение, че нито е виждала детето, нито родителите, дето се казва не се знае дали горе има дете, но за отношението е сигурна, че е небрежно. Всичко останало е изсмукано от пръстите за замазване на очи.

# 78
Цялата тема ми подсказва, че проблемът на авторката е дразнещият рев.  
    Дори да си права и темата да е пусната да си изкажем дружно възмущението от майката, нужно ли е да влизаме в този тон или да опонираме?  
     Имаме разказ, изпълнен с емоции и оценки, между думите има информация за дете в риск. Въпросът е къде да се подаде сигнал. Възможностите са от истинска опасност за детето до пързалка. В първия случай може да се окаже навременна помощ, в последния няма да има последици за никой. В твоя вариант би се развила като поредната безсмислена тема, в която половината нападат непозната жена, другата половина я защитават. И все на база нечии предположения.

# 79
Ако ще пращате и при нас социалните давайте сега, че тъкмо се оправили и почистили с ММ навсякъде. Не се знае как ще е към края на седмицата. Сигурно няма да е излизано навсякъде.

Чисти по-често, може да не му харесва на детето да живее в кочина и затова да реве.

# 80
Много си мила Трещи.Благодаря за отделеното време, енергия и мисъл, за да напишеш това. Оригинално, макар и злобно и съм благодарна за вниманието. Личи си, че имаш мисъл и поглед към проблемите на другите и можеш да вникваш в тях и да бъдеш полезна. Но  явно  с друго не намираш да ме уязвиш.та така доста подло, гнусно и примитивно, но щом ти харесва и само това можеш да отговориш на написаното от мен -супер. Всеки според възможностите си в крайна сметка... и за моето чистене и за твоето мислене и поведение...

# 81
Нека авторката направи всичко възможно да разбере дали наистина се случва нещо нередно. Надявам се помните случая с момченцето, Христо ли беше, което беше пребито от гледачите си. Вероятно ако някой съсед беше подал сигнал по-рано, детето можеше и да не изпадне в кома след поредния побой.
Дано все пак става въпрос за по-ревящо дете.

# 82
Цялата тема ми подсказва, че проблемът на авторката е дразнещият рев.  
    Дори да си права и темата да е пусната да си изкажем дружно възмущението от майката, нужно ли е да влизаме в този тон или да опонираме?  
     Имаме разказ, изпълнен с емоции и оценки, между думите има информация за дете в риск. Въпросът е къде да се подаде сигнал. Възможностите са от истинска опасност за детето до пързалка. В първия случай може да се окаже навременна помощ, в последния няма да има последици за никой. В твоя вариант би се развила като поредната безсмислена тема, в която половината нападат непозната жена, другата половина я защитават. И все на база нечии предположения.

Съгласна съм напълно.

# 83
Това е поредната слаба точка на темата. Щом не се развива според очакванията на авторката, т.е. не кудкудякаме дружно колко е безотговорна майката и какъв тъпанар е бащата и ... тя се фръцва и изчезва.
Не съм влизала от доста време но да, точно кудкудякане е, без да се обиждате. Факт - чувам дете да плаче с часове, притеснявам се, търся съвет и изказвам съмнения - кого да потърся за да се помогне на това дете. Изведнъж започва разнищване на личния ми живот - не моят живот е преоблема, проблема е в дете, неспособно да си каже какво не му е наред и реве до пръсване, от което вдига и температура. Ако това не може да ви трогне не знам що за майки сте половината, коментирали в темата.

# 84
  • София
Веднага след първия ти въпрос, ти е отговорено към кого да се обърнеш. След като си толкова трогната, направи ли го и какъв е резултатът?

# 85
  • Австрия

Не съм влизала от доста време но да, точно кудкудякане е, без да се обиждате. Факт - чувам дете да плаче с часове, притеснявам се, търся съвет и изказвам съмнения - кого да потърся за да се помогне на това дете. Изведнъж започва разнищване на личния ми живот - не моят живот е преоблема, проблема е в дете, неспособно да си каже какво не му е наред и реве до пръсване, от което вдига и температура. Ако това не може да ви трогне не знам що за майки сте половината, коментирали в темата.

Създала си темата на 28.октомври 2015 и след 5 месеца се включваш, за да кажеш само това?!

Ясно.

# 86
И аз да попитам - ти какво направи за тези 5 месеца? За толкова време, човек проявяващ заинтересованост ще разнищи случая. Ти обаче повдигна темата си за да размахаш пръст.
Както се чудиш що за майки сме, аз се чудя що за човек си?

# 87
  • у дома...
А моята хубавица ревеше всяка божа вечер по около час и половина - два, щото хем му се спеше, хем не щеше. И така до двегодишната си възраст... Бях направила бицепси от носене и репертоара ми от детски песнички можеше да съперничи на хор "Бодра смяна". Добре, че си беше кльощава, та не тежеше много. А и съседите ни бяха възрастни и недочуващи, иначе до сега да съм си излежала присъдата в Сливенския.

Не бързайте да издавате присъди, обосновани на комшийски мълви и от криворазбрано гражданско общество.

# 88
До тук всеки се изказа как му ревяло детето. Присъди не издаваме, а пращаме социалните да разберат.  За да не се окаже, че ние си казваме - бебе, реве си, пък те го спукват от бой.   

# 89
На мене са ми пращали проверка.
От раждането до три години го гледахме на село.Отзад в колата е сложено кошче/столче за кола.Някоя баба видяла недоразбрала отишла (ама навила и други баби) и казала на кметицата,че возим детето в щайга и спи в щайга.А ММ когато заспеше детето в колата да не го будим ходеше и обикаляше селото или до язовира докато се събуди детето.Аз в къщи шетам.
Та така.Ама докато разбера за какво иде реч и защо е проверката бях онемяла от страх.

Общи условия

Активация на акаунт