Небрежно отношение към малко дете

• 15 904
  • 104
  •   1
Отговори
# 15
Аз имам две деца и внуче и пак бих се притеснила, ако дете реве постоянно.

# 16
  • тук и там
Аз имам две деца и внуче и пак бих се притеснила, ако дете реве постоянно.
Аз доколкото разбрах,детето реве "постоянно" от ....седмица.
А,извинявам се....от месец било...

# 17
В първия пост пише "месец". Притеснително е.

# 18
  • тук и там
Не знам,аз да не се изненадвам,ако ми пратят социалните тогава...Моят син от няколко седмици пищи буквално,все едно го колят,и то със всички сили-предполагам че го чуват всички съседи.Изработил си е тази "техника" за привличане на вниманието,от както започна да ходи на ясла,явно там е нужно нещо повече от рев,за да привлечеш вниманието,и сега пищи по всяко време и повод,и за най-дребното нещо.На мястото на авторката-бих направила опит  за  личен контакт,преди да пускам сигнали и т.н.

# 19
  • тук и там

[/quote]

Но то се дере, не просто плаче, тази сутрин започна към девет часа, до единайсет и половина не спря. Не е нужно да имам диплома за лекар за да знам, че нещо не е както трябва. От инат така не се реве.
Ако това не спре наистина ще се свържа със социалните. Не ми се е случвало преди, за това не съм наясно. Благодаря на всички за съветите.
[/quote]
Добре сега,как да приема това на сериозно...

# 20
Ами именно де и аз затова се включих - това постоянно всъщност са май май два часа и твърдението, че не може да се реве така от инат са направо смешни... И честно казано, ако ми  е много накипяло, той реве, аз се мъча да го успокоя и имам още неща да свърша хич не ми е притрябвало точно в този момент да отворя на домоуправителя....А да проверяват колкото си искат. Просто е смешно, защото детето плакало два часа на ден и според думите на незнам си кой имало температура, трябва да викаме социалните...

# 21
А какво ви притесняват социалните?

# 22
Отворих темата и се потресох.... ooooh! Боже колко луди има!
Ей затова имат бум на приемните семейства-някаква разбрала , недоразбрала праща социални  Sick

Моето дете когато беше по-малък беше нещо страшно- освен нощен ужас, ами откак бяхме в болница изпадаше и в истерични кризи, влачил се е по пътя от инат...абе не искам да си спомням....
И наистина беше способен да реве от инат с часове!
Не че сега не е бяс, но много по-бързо му минават магариите  Peace

Честно, радвам се тогава не съм имала такива "загрижени" съседи
Ами именно де и аз затова се включих - това постоянно всъщност са май май два часа и твърдението, че не може да се реве така от инат са направо смешни... И честно казано, ако ми  е много накипяло, той реве, аз се мъча да го успокоя и имам още неща да свърша хич не ми е притрябвало точно в този момент да отворя на домоуправителя....А да проверяват колкото си искат. Просто е смешно, защото детето плакало два часа на ден и според думите на незнам си кой имало температура, трябва да викаме социалните...

Съгласна съм с по-горното! Само който не е имал ревливо дете, не знае за какво става на въпрос!

А относно социалните в България-ами има такива потресаващи случаи, че просто и тази институция за мен е опорочена, впрочем както повечето държавни институции в Бг!
Аз честно казано не вярвам, че могат да направят адекватна преценка!
А ако се заядат-Господ да ти е на помощ!

# 23
Въобще не ме притесняват социалните. Просто е смешно, за мен е очевидно, че авторката няма деца или поне няма контакт с много хора с малки деца и за нея е ненормално едно дете да се тръшка два часа. Е не е толкова рядко срещано първо, второ нея просто я дразни, това е повода на темата. Съчуствам и , сигурна съм , че не е приятно.. Но понякога родители правят всичко, каквото могат и детето продължава да реве и да се тръшка, това не значи, че са за наказния и проверки...Ако авторката иска никой да не и шуми, може да си потърси къща...

# 24
  • тук и там
Обидно и унизително би ми било,притесняват ме,да-мисля,че всяка майка би се притеснила ако смята че се грижи за децата си добре,а на вратата и цъфнат социалните,защото ревяло по два часа на ден и това не е нормално според съседката?Ти как би се почувствала?

# 25
Моето дете също ревеше и съседите се притесняваха. Един дядо все казваше - туй дете е гладно. И позна. Ама аз с манията за кърмене.  За мен не е нормално дете да реве 2 часа. Винаги има причина. 

# 26
       Защо пренасяте върху себе си информацията от трите поста на авторката, единият от които написан, защото се засегна? Направила е каквото е сметнала за необходимо да получи повече информация. Кой, ако не домоуправителя може да разбере подробности при нещо нередно в апартамент от кооперацията? Става дума за едногодишно дете. На тази възраст обичаен ли е толкова продължителен плач?
      Трябва да се подават сигнали и да се реагира, когато някой е в риск. Ако всичко е наред, проверката минава и заминава, но ако не е, може да се окаже, че сме помогнали.

# 27
Ами при моето като изпадаше в криза беше обичаен, да!
Ето и един случай подобен на авторката на темата:
http://www.blitz.bg/news/article/206211

Ако всичко е наред, проверката минава и заминава, но ако не е, може да се окаже, че сме помогнали.
Точно пък в България, не винаги проверката минава и заминава! Има толкова случаи за изсмукани причини от пръстите само и само да могат да вземат детето/децата ! И лошото е че стават все повече и повече!
https://skandalnoto.wordpress.com/2015/10/20/%D0%B7%D0%B0%D0%BA% … B5-%D0%B2-%D1%8A/

# 28
  • тук и там
Причина има-да..Но от причина до причина има голяма разлика.Моят син има периоди в които,това че не го нося на ръце е причина за безумни писъци и рев.Оставям го на земята,започва се със истерията,давам го на таткото,за да ме отмени в носенето-започва се със истерията,прегръщам каката-започва се със истерията,взеха му играчката-започва се със истерията CrazyИма и такива периоди.
Има деца във риск,но авторката дори не си е направила труда да направи личен контакт със майката.Ако някой трябва да подава сигнал-това е домоуправителя,той е този който е започнат със случая.На база-онзи казал,не е редно,според мен.Аз нямам представа как минават проверките на социалните,и дали запазват данните за себе си,или правят досие или какво там се случва-но дори самият факт,че са идвали социалните на проверка би могло да навреди на родителите на социално и професионално ниво,защото остават съмнения.Това е като-идваха полицията в къщи на разпит за наркотици,но не откриха нищо нередно.Предполага се,че тези хора не ви разпитват случайно,нали?А са действали по сигнал.После иди че обяснявай,че са идвали щото детето реве по два часа на ден и пречи на съседите.Да,да не говорим пък за родителите,които треперят докато мине проверката.Страховете може и да не са основателни,но съгласете се-всеки би се притеснил,ако съвсем неочаквано цъфнат социалните у тях и кажат,че имат сигнал че не се грижиш за децата си и  по тяхна преценка,могат да ги отведат в приемно семейство.Нищо против-да се подават сигнали до социалните,но да се гледа по-сериозно на това-в какво семейство е детето,смятатте ли че е подложено на тормоз,смятате ли че е оставяно гладно,само и без грижа и т.н...

Последна редакция: нд, 01 ное 2015, 10:29 от Kaisia

# 29
Точно от това и аз се опасявам-че ще превърне цялата работа в лов на вещици!
Комшиите ти тропат и имат дете-я да взема да  се обадя на социалните  Close и отиде...

Общи условия

Активация на акаунт