Отговори
# 405
  • Варна
На 20-ти е намалетието в Хиполенд. Аз вече съм решила какво щи поръчвам, но онлайн през сайта им. В магазините е лудница направо.
И аз днес си видях бебчето. Вече е 700 гр. За сега всичко е наред, само плацентата си остава ниска.

# 406
Докато се кърми, не се отслабва много освен ако не се наспивате нощем, но в крайна сметка здравето и доброто бъдеще на бебето са приоритет.

С отслабването е строго индивидуално. Аз не слабеех, а направо се стопих по време на кърменето, върнах се на килограмите си от гимназията (което беше добре дошло  Mr. Green ). Колкото повече твърда храна поемаше човечето и колкото повече разреждахме кърменията, толкова повече започвах да си възвръщам старите форми... Но имам и приятелка, която по време на кърменето не свали и грам. С отбиването започна рязко да сваля и после буквално за няколко месеца си върна фигурата от преди бременността. Та, не се знае как ще ви повлияят хормоните, момичета  Peace

# 407
Момичета, току що се връщам от ФМ. Според  докторката бебенцата са абсолютно перфектни. Голямото ми дундаче е вече 480 гр. и е момченце, а малкото пухче е 360 гр. и е момиченце. Днес честно казано се чувствам най-щастливия човек на света.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Препоръчаха ми да направя една последна ФМ към 30-32 седмица, понеже бебенцата  са две и да ги измерим хубаво преди раждането и смятам да отида.

Пожелавам на всички приятен ден.  bouquet

# 408
На 20-ти е намалетието в Хиполенд. Аз вече съм решила какво щи поръчвам, но онлайн през сайта им. В магазините е лудница направо.
И аз днес си видях бебчето. Вече е 700 гр. За сега всичко е наред, само плацентата си остава ниска.
Марго, в коя седмица си ?

# 409
Аз не само не свалих и грам от кърменето,даже ксчих 3кг. В началото постоянно бях гладна,нещо,което дори при бременността не ми се случваше,като затворех очи и точно като в анимационно филмче ми изскачаха балончета,в които има изобразени какви ли не храни.

# 410
  • Варна

[/quote]

[/quote]
В 23+5дни съм, бебчо върви 3-4 дни напред. Дъщеря ми се роди 3050гр, не беше много едра. От моя страна сме едри бебета, така че може и момъка да е по-едър.

# 411

[/quote]
В 23+5дни съм, бебчо върви 3-4 дни напред. Дъщеря ми се роди 3050гр, не беше много едра. От моя страна сме едри бебета, така че може и момъка да е по-едър.
[/quote]
Попитах,тъй като аз съм 22 седмица и един "компетентен"  доктор ми изкара акъла като каза че  бебчето ни е много голямо 535 гр. и ще се роди с много широки рамене и да се замисля и да взема информирано решение. #2gunfire

# 412
[/quote]
Попитах,тъй като аз съм 22 седмица и един "компетентен"  доктор ми изкара акъла като каза че  бебчето ни е много голямо 535 гр. и ще се роди с много широки рамене и да се замисля и да взема информирано решение. #2gunfire
[/quote]
Надето, не се тревожи още, ако държиш на естественото раждане не се съгласяват на секцио просто така, бебето е 500г,а той казва да мислиш??? Искай второ мнение като му дойде времето.
С ПБ дъщеря ми вървеше все назад, в крайна сметка казаха, че ще се роди 3200-3400, тя излезна 3900 напълно нормално и за двете, ако бяха заподозрели, че ще е толкова „едра“ сигурно щяха да я вадят по друг начин Simple Smile)

# 413
  • Варна
Nadetoo и двамата доктори при които ходя досега не са направили такъв коментар, че е много едро. Казват, че е в норма всичко, единствено плацентата е много ниско и всеки път и нея гледат обстойно. Чак отсега да се вижда, че ще е с широки рамене, не знаех. Или те подготвя отрано за секцио да се съгласиш.

# 414
  • София
И аз качих килограми докато кърмех ooooh! и после много трудно си върнах кг. от преди бремеността ииии пак забременях Laughing
Вие изрично ли питате колко грама са бебенцата ви или ви казват и без да питате newsm78,че на мен не са ми давали такава информация.
Дойдоха ми три роклички- едната е комплект с боди,а другата с блузка, разкошни са Crazy и колко е различно да гледаш момичешки дрешки... Мисля, че вървя към тотален банкрут Joy, не знам как се справят мамите на принцески,не че момчетата голи ходят Joy,но това е друго

# 415
Благодаря ви за споделеното от вас.
След като говорих с доктора,който ме следи се успокоих , но и доста си поревах след ФМ .

# 416
Момичета, все още ли имате контракции?
Аз спрях магнезийя, защото доктора ми каза да го пия само един месец. На моменти, всеки ден, все още усещам стягане  на корема. Безболезнено е просто го усещам, а на преглед съм чак другата седмица и сега се чудя дали да продължа с магнезий. Simple Smile

# 417
Момичета, все още ли имате контракции?
Аз спрях магнезийя, защото доктора ми каза да го пия само един месец. На моменти, всеки ден, все още усещам стягане  на корема. Безболезнено е просто го усещам, а на преглед съм чак другата седмица и сега се чудя дали да продължа с магнезий. Simple Smile
Пия магнезий почти от месец, но за спиране не сме говорили. Незнам какво да те посъветвам.
Не можеш ли да звъннеш на доктора по телефона и да се консултираш?

# 418
Sahara 26,

и аз бих казала, че след като имаш и усещаш контракции, би трябвало да  се обадиш на док и да го питаш - аз имам конктракции с тази бременност и макар че не ги усещам винаги, на всеки преглед установяват, че не са спрели. затова си пия магнезий, той ти дава просто енергия, много небременни хора също пият ( не е вреден), така че аз лично не виждам защо да не продължиш да си го вземаш - ако не помогне, няма и да навреди със сигурност.

За кг  и кърменето - имах в предвид, че много хора казват - кърми и ще станеш фиданка - това е мит, при много малко хора се получава този ефект. да не говорим, че като се има предвид калориийте, които се ядат, е нормално да не се отслабне толкова много. Аз говоря за общия случай и да не останат момичетата разочаровани - матката контрахира и се прибира и възстановява по-бързо, но иначе - тези, които не кърмят, спазват режими - нали не хранят бебета, и отслабват по-бързо. разбира се, че при всеки е строго индивидуално, но разлика има както от метаболизъм до метаболизъм, така и до раждане - има значение дали е първо, второ, трето раждане - след всяко ставало по-бавно възвръщането на кг.  Важното е бебчетата да са добре, другото рано или късно, ще си дойде на мястото.

Момчетата по принцип си вървят по-тежки и големички - това си им е генетично - ако си родила момиченце 3080, може да чакаш съвсем спокойно момъкът да е поне 3800. това е по мои наблюдения от близки, които родиха разнополови дечица. 700 гр за 24 седмица са си абсолютно ок, а и да не забравяме, че ехографите дават примерни параметри  - така че отклонения може винаги да има! нека са здрави и силни, другото е подробности Wink

лек и хубав уикенд на всички  bouquet

# 419
  • USA
Не знам дали кърменето има отношение към килограмите ми,но аз ядях като бездънна яма ,а на 3 ден след раждането и на двамата си бях в дънките от преди да забременея.Кърменето помага за контрахирането на матката и корема се свива по-бързо,но за другото май си е индивидуално.
Много се радвам да видя в темата толкова много мами които очакват трето детенце!
Всички които смятате да купувате помпи помислете за вариант използвани.Може въобще да не ви трябват и не си заслужава да хвърляте много пари на вятъра.Аз моята я подарих и изобщо не искам да я мисля,а беше от най-скъпите електрическа Медела. Има много излишни или по-малко нужни неща които не си заслужават да се купуват на цената на ново,но често хората подведени от умиление и че им е първо детенце, се впускат в такива покупки.Просто съвет нищо лично Peace

Общи условия

Активация на акаунт