ДЕВЕТИ клас - тема 55

• 38 378
  • 302
  •   1
Отговори
# 195
  • дядовата ръкавичка
Съвсем по темата, сега прочетох в седмокласната тема  Simple Smile:

"Пролетното издание на „Образование без граници“ ще събере цял свят за три дни на петия етаж на Националния дворец на културата. Заповядайте от 11-ти до 13-ти МАРТ и намерете своето място в света на образованието в България и чужбина!"

# 196
  • Русе
Аз в този ред на мисли, да помоля ако някой ходи и не му е проблем да се поинтересува и за нас. За да не занимавам тук, ще помоля, ако има доброволец Simple Smile да ми пише на лични.

# 197
ето нещо по темата: http://orientirane.mon.bg/

При нас Едланта ще идват в неделя. И понеже е почивен ден имаме желание със съпруга ми да го посетим. Без никаква предварителна нагласа . Просто така. Понякога при такива непреднамерени срещи се отключват нови идеи.
Моя деветокласник е ориентиран инженерно на този етап. Отдава му се физиката.  Набляга на езиците. Автомобилния бизнес  - доколкото  има поглед върху него също е опция.  На този етап нищо не е сигурно. Знам само едно - какъвто и да е изборът му,  ще го подкрепя и ще направя и невъзможното за да му помогна да  се изучи.
Всъщност като се замисля - със сигурност знам с  какво  не би искал дасе занимава, а не обратното .

# 198
  • Варна
Моят деветокласник също има идея какво да учи и се надявам да я осъществи.
А за децата с разнопосочни интереси, ето едно четиво: http://www.obekti.bg/chovek/momcheto-koeto-ne-mozheshe-da-reshi- … akv-iska-da-stane , ако не сте попадали на него.

# 199
Има две нови он лайн медии, в които има интересна и полезна информация.
- http://www.bgmedia.at за Австрия.Интересна е статията "Аз уча".
и
-://bgkontakti.de/blog/ за Германия.

# 200
Мене нали ме влече към проекти и неформално обучение, да споделя нещо интересно, GLOW - Лидерка академия зе момИчета на възраст 14-18 г.:

http://bgglow.com/index.php/bg/2015-03-03-16-57-17/applicationbg

Дъщерята на прителка е ходила преди 4-5 години и двете са много доволни. АКо и вие имате впечатление, споделете.

Може и да греша, но аз си мисля, че освен училищните знания, трябва да развиваме в децата и тези по-модерните умения - комуникация, лидерство, емпатия, емоционална интелигентност и т.н. Да ги развивам, но не знам как. Затова търся разни такива проекти.

# 201
  • Варна
 Laughing Биборана ,тези умения само са с модерни наименования сега .Иначе винаги са били най-ценното всъщност ,свързано пряко с "успеха" на когото и да е !  Peace

# 202
Деска, съгласна съм, че винаги са имали значение. Но по наше време не се учеха - нито в училище, нито на курсове. Придобиване - от гени, семейство и по усет.
Аз на стари години (не буквално, но след образованието) минах 1-2 кратки курсчета. Като ме пратиха си казах - трябва да се утрепят пари и работно време (бях скептична), но беше задължително и отидох.
Общо взето казват повече познати неща. Но по-систематизирано, обясняват защо, какво. След това в различни ситуации съм пробвала наученото - помага. Затова им станах голям фен.
Обаче сега вече никой не ме праща.
Сигурно избивам собствените си амбиции върху детето. Е ако не помага, поне не вреди. Поне атмосферата е хубава.
Тя вече ходи на един международен обмен миналото лято и е доволна. (Да ви кажа и е много по-евтино от езикова ваканция. Знам, че не е същото. Няма часове по език и говорят само английски, но и това си има предимства  Mr. Green)

# 203
  • Русе
Ей момичета, как са ви децата. Помня, че имаше някой в Правец.

# 204
   Радо ,май беше младежът! Много,много неприятно...

# 205
  • някъде ... тук ...
Нищо му няма на Радо, защото не яде кренвирши, а не си е ял и пилешкото на обяд. Не знаем още кое е било проблемното. Вече си е вкъщи, защото училище, стол и общежития са затворени до понеделник включително.
Благодаря Ви, че се сетихте  Hug

# 206
И аз снощи си мислех за твоето дете, Elit. Добре, че не е ял от тази храна. Милите душици - едни на други са си помагали. Скъса ми се сърцето като ги гледах на репортажа.

# 207
  • Русе
Аз пък им се накефих - колко са самостоятелни и как са се оправили сами в тази неприятна ситуация. Да се оправят бързо.
Вчера имах планиран от седмица разговор с консултант от Интеграл, за разясняване на системата за кандидатстване във Франция. Изключително съм разочарована - загубиха ме като клиент. Закъсняха с половин час и направо си бяха забравили - трябваше да звъня до офиса тук, че да подканят онези от София, че имат уговорена среща. След свързването започнаха да ни обясняват(бях със щерката) как имало голяма конкуренция и било невъзможно я приемат там по специалностите за изкуство и подобни идиотщини. Полудях, може ли да говориш такива неща пред детето. Добре, че телето е теле и това май го надъха повече отколкото да го откаже "Тя ще ми каже на мене че не мога."

# 208
  • някъде ... тук ...
Този начин на учене и живот много помага за самостоятелността и справянето с какво ли не. Децата си помагат много - няма значение малки/големи. Като едно голямо семейство са. Ще се оправят. Неприятна случка е, но... дано се разбере първопричината и не се повтаря.

# 209
Бързо оздравяване на всички ученици.
Вчера казаха, че причината не е хранително натравяне, а вирусна инфекция.

Общи условия

Активация на акаунт