Ин витро център Стефанов - тема 2

• 69 379
  • 729
  •   1
Отговори
# 285
здравейте момичета искам да ви попитам има ли някоя храна която може да способства за по добро качество на яицеклетки.и по къс протокол колко дни е стимулацията по принцип.и какво е това LH И другото lph ли как беше.какво означава това?

# 286
За храна - май трябваше да са богати на белтъчини храни. Ядките са много полезни например.
ЛХ и ФСХ сигурно имаш предвид, това са хормони. Лутеинизиращ и фоликулистимулиращ хормон. Важно е какво е съотношението между двата хормона. Като леко преимущество трябва да има фсх. Естрадиола също е много важен при стимулацията по него се съди дали във фоликулите има годна яйцеклетка.

# 287
да благодаря ти за изчерпателния отговор ще се постарая да ям белтъчини и ядки!

# 288
  • Сливен
Здравейте!Днес бях на първи преглед при д-р Стефанов,имах от октомври месец пуснати хормони от Рамус (по каса) и само възоснова на тях ми каза,че имам намален яйчников резерв и трябва веднага да стартираме ин витро процедура-платена и че нямам време да чакам по фонда ако подам документи.Иначе ми направи преглед с ехограф и каза,че съм клинично здрава.Направо съм в паника,за първи път посещавам такъв специалист и не знам какво да правя,дали да търся някой в София за второ мнение.

# 289
Колко ти е ФСХ и на колко си години? Не е лошо да чуеш и още едно мнение за потвърждаване на тази диагноза, защото ако е вярно, наистина е по- добре да не губиш време.

Последна редакция: вт, 23 фев 2016, 20:31 от bananarama

# 290
Здравейте!Днес бях на първи преглед при д-р Стефанов,имах от октомври месец пуснати хормони от Рамус (по каса) и само възоснова на тях ми каза,че имам намален яйчников резерв и трябва веднага да стартираме ин витро процедура-платена и че нямам време да чакам по фонда ако подам документи.Иначе ми направи преглед с ехограф и каза,че съм клинично здрава.Направо съм в паника,за първи път посещавам такъв специалист и не знам какво да правя,дали да търся някой в София за второ мнение.
Второто мнение никога не е излишно. За фонда, така или иначе ще е трудно да кандидатстваш, защото едно от важните условия е фсх да е под 12, но с помощта и съгласието на доктора, може да се понагласи  изследването за да го приемат от фонда, и ако е съгласен по добре си пусни документите да ти тече срока (около година се чака), а през това време не се бави и направи самофинансиран опит. Аз съм със същия проблем, от бързане реших, че няма за кога да чакам фонда, а вече минаха две години и сега ми предстои пети самофинансиран опит. Пожелавам ти да стане от първия път и изобщо да не се налага да ползваш фонда, но една застраховка не пречи. Успех!

# 291
Да, всъщност каквото и да стане пусни документи за фонда.
Сали, успех и на теб. Тази година трябва да е твоята вече.

# 292
Благодаря, дано е щедра годината за всички ни  Hug

# 293
  • Сливен
39г.fsh 9.1,lh 3.68.

# 294
ФСХ, не е толкова високо. Но предвид, че си на 39 г., аз също не бих чакала фонда, но все пак пуснете документите и ако имате средства направете един опит. Успех!

# 295
Не че адвокатствам на доктор Стефанов, но той не веднъж е казвал, че инвитро със собствени яйцеклетки прави до 40 г. Само с FSH не може да се кандидатства по фонда и може би е преценил, че няма време, въпреки, че когато подавах моите документи през юли FSH беше 10.25, а сега февруари е 7.4. Аз лично бих потърсила второ мнение със сигурност!

# 296
Aми аз това попитах за възрастта - в случая доктора е прав и няма време за губене, ако някой друг каже, че има, според мен ще излъже.  Но това не трябва да те обезверява, напротив, мобилизирай се и ако нямате други проблеми при теб, и при мъжа ти, нещата ще се получат.

# 297

Не е висока стойността, чак толкова. Не се отчайвай и стресирай, спокойствието е важен компонент от успеха на процедурата. За да те успокоя моето най- високо фсх е стигало до 20, АМХ 0,1, инхибин б 36, пълна трагедия на хартия, но винаги имам до три яйцеклетки, който се оплождат и стигат до пети ден, както и три успешни инплантации, проблема да ги задържа се оказа тромбофилия, която беше изследвана чак след третия неуспех, но тогава бях в друга клиника. На 36 години съм и сме и с мъжки фактор. Надежда винаги има да знаеш!

# 298
  • Сливен
Благодаря ви момичета,имаме да правим спермограма и  изследване на уреаплазма и микоплазма и хламидия и за двамата,въпреки че имам отрицателно резултат от миналия октомври.

# 299
Здравейте искам да попитам  като започнат инжекциите за стимулация трябва ли да продължа да пия хапчетата които ми изписа още вначалото т.е актив мама ,витамин е  селен и т.н.......

Общи условия

Активация на акаунт