За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 49

• 56 929
  • 763
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте! Малката е вече на 3 мес. От село ни изпратиха сушени шипки да й правя чайче. Можете ли да помогнете по колко шипки и  колко време да ги варя в какво количество вода? Да не вземе да й стане нещо много силно...

# 61
  • София
Според мен е малка за шипки. На тази възраст давах само от готовите на Хип за коликите.
имай предвид, ако решиш да даваш, че запичат  Peace

# 62
Здравейте!
Имам бебче на навършени 2 месеца. Изхожда се по голяма нужда 1-2 пъти на ден и съответно резултатът е доооооста обилно ако (почти винаги дрешките са изцапани, даже излиза и по гръбчето) с цвят на кайсия/тиква. Консистенцията му е по-водниста и е по-кашкаво. Понякога мирише сладникаво.
А преди акото му беше "стандартно" - цвят на горчица и с гранулки, съответно се изхождаше и по-често на ден.
Нормално ли е това?
Благодаря предварително Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 ное 2015, 15:29 от maiya

# 63
  • София
Здравейте! Малката е вече на 3 мес. От село ни изпратиха сушени шипки да й правя чайче. Можете ли да помогнете по колко шипки и  колко време да ги варя в какво количество вода? Да не вземе да й стане нещо много силно...

Според мен е малка за нещо различно от мляко.
Но ако си решила да даваш отрано чай и т.н., една шепа в един литър вода, завираш и оставяш да кисне 10ина минути.
Шипките запичат, да.
Пък и чаят няма да й донесе нищо положително на тази възраст, само ще заема мястото на млякото в коремчето.
Ако си решила, пробвай, бебето си е твое  Wink, ти си знаеш най-добре.

# 64
N_S_O, благодаря!
Наистина е омазан до ушите с ако  Laughing
Няма кръв, но има прозрачна слуз (като течни сополки е). Педиатърката ми каза, че е нормално - било от стомашните сокове, слюнкоотделянето и от червата.
А как изглежда слузта? Прочетох, че може да е ясна, бяла или жълта, като желе. Взех да се притеснявам  newsm78

# 65
N_S_O, благодаря!
Наистина е омазан до ушите с ако  Laughing
Няма кръв, но има прозрачна слуз (като течни сополки е). Педиатърката ми каза, че е нормално - било от стомашните сокове, слюнкоотделянето и от червата.
А как изглежда слузта? Прочетох, че може да е ясна, бяла или жълта, като желе. Взех да се притеснявам  newsm78
Малката също имаше слуз в акото, но от лекарката и от други мами тук знам, че е нормално явление при кърмено бебе. Със захранването при нас всичко това отмина. Слузта беше прозрачна

# 66
Здравейте, мами!
Май ми спря кърмата, бебчо е на 3 месеца и ми се искаше да го кърмя повече време!  Sad Има ли полза от чайовете за кърмачки, яденето на жито, пиенето на боза или да се примиря, че толкова са ми били възможностите... Доста често го кърмех, тъй като явно не е поемал необходимото количество за възрастта си, но се оправяхте без дохранване! От вчера обаче доста малко кърма имам и той се изнервя...купила съм Хип комбиотик и май ще го започнем! Да продължавам ли обаче да го слагам на гърдата?

# 67
  • над кукувичето гнездо
Здравейте, мами!
Май ми спря кърмата, бебчо е на 3 месеца и ми се искаше да го кърмя повече време!  Sad Има ли полза от чайовете за кърмачки, яденето на жито, пиенето на боза или да се примиря, че толкова са ми били възможностите... Доста често го кърмех, тъй като явно не е поемал необходимото количество за възрастта си, но се оправяхте без дохранване! От вчера обаче доста малко кърма имам и той се изнервя...купила съм Хип комбиотик и май ще го започнем! Да продължавам ли обаче да го слагам на гърдата?
Не съм пробвала лично, но знам рецепта, която казват, че помага - 3 лъжички сминдух се слагат в 600 мл вряла вода. Запарва се половин час. Пие се три пъти на ден по 200 мл. Кромид лук, боза, ама ако е от истинската със захар, дето вкисва, бирена мая... Бебето на гърда при всяка възможност, особено нощем, дори и да спи. И никакви интервали по-големи от 2,5 - 3 часа, нощем максимум 4. След хранене - помпа, докато пуска и на двете гърди, дори и нощем. На всяко хранене предлагате и двете гърди, като първа е тази, която е била втора на предходното хранене. Спокойствие и вяра, че с бебчето сте добър екип. Търсенето определя предлагането, т.е. колкото повече суче бебока, толкова повече ще се стимулира производството на кърма.
https://xedra.wordpress.com/articles/bf/ - тук има много информация.
Казват, че безплатните консултанти ппо кърмене вършат чудеса. Може да се свържете с такъв.
Много е важно да получите подкрепа от близки хора. Забранете отровните думи "малко ти е кърмата, не ти стига кърмата, май трябва да дохранваш".
Ограничете използването на шише, защото на готово е лесно. Ако дохранвате, ползвайте лъжичка или спринцовка. Ако дохранвате, предлагайте след кърмене. Ограничете използването на залъгалки, задоволяват сукателния рефлекс, чийто потенциал може да се използва за стимулиране на гърдите да произвеждат повече мляко.
Това се сещам на прима виста. Ако пишете в "Бързи въпроси по темата КЪРМЕНЕ, може да получите и други съвети. Там като цяло има много полезна информация.
Успех и не се отказвайте!

# 68
  • София
Здравейте, мами!

Моята спря рано - детето нямаше и месец. Чайове, билки, отвари, боза, разни зърнени глупости употребих с тонове - никакъв ефект. Слагах детето почти през час - нищо. Единствено може би от зелевите листа на гърдата имаше ефект, но много краткосрочен.

# 69
  • над кукувичето гнездо
Здравейте, мами!

Моята спря рано - детето нямаше и месец. Чайове, билки, отвари, боза, разни зърнени глупости употребих с тонове - никакъв ефект. Слагах детето почти през час - нищо. Единствено може би от зелевите листа на гърдата имаше ефект, но много краткосрочен.
Зелевите листа не се ли използват за намаляване на оток при запушване на канал? Rolling Eyes

# 70
Здравейте!
Имам бебче на навършени 2 месеца. Изхожда се по голяма нужда 1-2 пъти на ден и съответно резултатът е доооооста обилно ако (почти винаги дрешките са изцапани, даже излиза и по гръбчето) с цвят на кайсия/тиква. Консистенцията му е по-водниста и е по-кашкаво. Понякога мирише сладникаво.
А преди акото му беше "стандартно" - цвят на горчица и с гранулки, съответно се изхождаше и по-често на ден.
Нормално ли е това?
Благодаря предварително Simple Smile

Смени памперсите със следващия размер. При нас беше така и когато минахме на по-големия размер,макар че не беше стигнала посочените лилограми и спря да излиза от памперса.

# 71
  • София
Здравейте, мами!

Зелевите листа не се ли използват за намаляване на оток при запушване на канал? Rolling Eyes

Да, имаше версия, че каналите са запушени и затова кърмата намалява прогресивно, правих компреси, цедих, за два-три дни имаше ефект, но после спря съвсем. Това беше вече съвсем накрая, когато от двете гърди успявах да изцедя общо 20 мл за 24 часа (детето пиеше по 80 мл на хранене). После в кърмаческия ми казаха да направя още няколко компреса, за да спре съвсем и с това приключих.

# 72
  • София
Да, по-големият памперс пооправя положението, зависи от големината на експлозията  Laughing
Иначе и според мен слузта не е ненормална, и двете ми деца имаха по много слуз, първо се притеснявах, но понеже нямаше други проблеми, спрях да питам докторите.
Слузта ни е с цвета на акото, прилича на сополи. Като захраних, изчезна.

# 73
Благодаря ви за отговорите относно кърмата! bouquet Вчера успях да се изцедя, мисля че и бебчо успя да се нахрани и минахме без АМ...но има моменти в които не му стига и явно ще го дохранвам!

Иначе благодарение на съветите ви вече разполагам и с инхалатор (взех на ПИК със зайчето) и правя по 3 пъти на ден инхалации с физиологичен разтвор по 2 мл! Peace
 Продължава обаче бебчо да хрипа от време на време, все едно има храчка която не може да изплюе...  Sad Има и малко сополки, които махаме с бейби вак, до миналата седмица му слагах капки Виброцил, но личната каза да ги спрем....Аз обаче не знам ще спрат ли хриповете и сополките само с инхалации? Не трябва ли да взема и други мерки? Водя го всяка седмица на преглед, гърдите му били чисти, имал натрупване на храчки но мина почти месец откакто бяхме в болница с бронхиолит и още има сополки и това хрипане от време на време...

# 74
  • София
Хриси, ще помогнат инхалациите, но трябва малко време, не се притеснявай. Можеш допълнително да пръскаш Стеримар, за да се отпушва.

Общи условия

Активация на акаунт