За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 49

• 56 948
  • 763
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте мамчета, от няколко дни захранвам моето дете с пюре от тиква,но на 4 ден получи обрив по бузките, по тялото няма.Аз си мисля, че е от това че се маже с пюрето, но е възможно и да е алергична реакция? Споделете вашия опит моля.

Моята беба се изрива около устата,ако се е омазала с храна и само съм я избърсала,а не измила. Затова вече винаги мия муцуната след ядене. От лиги същи се изрива по бузите. Не на пъпки,а на малки червени точици. Не е задължително да е  алергия. Но може да спреш тикват за няколко дни и да пробваш с друго.

# 751
  • София
Аз имах същия проблем с баткото, после 2 години беше на диета, с малкия в момента, в който родих, спрях кравите продукти за 6 м и няма проблеми.
След това детето може ли да консумира краве мляко или това си е непоносимост за цял живот? И всичко ли що има краве мляко се избягва - бисквити, кексове и пр. купешки продукти?
Благодаря ви за бързите отговори!

За две години израстна алергията и сега яде абсолютно всичко (което пожелае  Mr. Green)
Всичко с мляко и млечни беше забранено, всякакви суроватки, сухи млека и пр. в купешките неща. Ядеше обаче козе сирене, кашкавал, кисело мляко и козе АМ.
Почти всички бебешки непоносимости се израстват с диета за 1-2 годинил

# 752
Ух, браво, да ти е жив и здрав!
Дано и при нас го израсте, ако това е причината. Преди малко на памперса нямаше нищо, но млечни днес не съм вкусвала. За купешките питах за себе си дали да ги избягвам, докато я кърмя, но логично е, че не трябва да ги консумирам
  Crazy

# 753
  • София
Може и друга храна да е причината, но млякото е основен заподозрян.
Сега с бебо му се появяваше кървава нишка в акото след като бях яла дюнер  newsm78, може да е от какво ли не принципно, но пък и сухите петна са подозрителни за млякото.
То ако махнеш всичко краве всъщност се получава една добра диетка  Hug
Принципно каквото си яла се отделя в кърмата след 48 часа, а за да се изчисти тотално от организма, трябват 2 седмици (доста гастроентеролози обиколихме  Sad)

# 754
  • Ямбол
Здравейте, искам да попитам нещо - на дъщеря ми й излязоха две-три пъпки на коремчето, зачервенички, като хроли. Нямам Фенистил под ръка, само Алергозан за мазане, дали бих могла да го ползвам? Детето ми е на 5,5 години.

# 755
  • над кукувичето гнездо
При нас проблемът с кървавите нишки май се оказа, че е от кандида. Имаше и версия, че акото като е по-течно е по-киселинно, раздразва епитела и се получават малки рагади на изхода, които прокървяват. Имаше и вероятноат да е от кравето мляко. Спрях всичко млечно (ама всичко), малчо започнах да го мажа с пантенол по отверстието, давах вит. С и вит. К по схема, също и някакъв пробиотик, това за борба с гъбичките. В същото време и захраних, но с безмлечни каши и пюрета. И безтелешки. Заместих две хранения. Проблемът отшумя и за това подозирам, че причината е в кандидата. Прекъснахме й 24-и часовия достъп до мляко и се спомина, макар че не сме правили повторен тест на акото. Така че може и от обяснението за киселинността да е... newsm78 Или от млякото  Laughing От скоро започнах да давам и млечни каши, та съм на щрек дали няма да излезе нещо, но то вече и цветът и консистенцията трудно позволяват откриването на нишки и точици. Гастроентерологът каза, че щомкървавите нишки са яркочервени, а не тъмни, значи проблемът е близо до изхода, а не в стомаха/ червата и няма връзка с хранителна алергия...
Много се бях филмирала и се поизмъчихме, пък и аз не знам защо вече. Имахме и период със сушеещи места по кожата, тях преодоляхме със измивен препарат и лосион Нахткерцен.

# 756
В Плазмона има мляко, да не е от това? Ако акото изглежда добре и не мирише лошо, давай още няколко дни бисквитките. Ако все още те притеснява, спри ги и виж какво се случва.
С тези непоносимости е само въпрос на проба/грешка...  #Crazy
Ами не би трябвало, давам млечна каша Thinking ще звъня утре на ЛЛ, да видим. Благодаря все пак bouquet

# 757
Здравейте, от днес и двамата с моето бебче сме на антибиотик!  Sad Той е на 6 месеца и го кърмех до днес! Лекарката ми каза да се изцеждам, но аз се опасявам че след аугментина няма да мога да подновя кърменето! Искам да попитам дали на някоя от вас се е случвало, мога ли да се надявам въпреки антибиотика след това да не ми е спряла кърмата?

# 758
Хриси, спирала съм да кърмя големия за седмица, когато беше на 8м., пак заради антибиотик. После възстановихме кърменето до годинката, когато го отбих. Мисля, че щом имаш желание ще стане. Бързо възстановяване Peace

# 759
Здравейте, от днес и двамата с моето бебче сме на антибиотик!  Sad Той е на 6 месеца и го кърмех до днес! Лекарката ми каза да се изцеждам, но аз се опасявам че след аугментина няма да мога да подновя кърменето! Искам да попитам дали на някоя от вас се е случвало, мога ли да се надявам въпреки антибиотика след това да не ми е спряла кърмата?
Аз съм пила Аугментин, без да спирам да кърмя. Според моята лекарка бил съвместим с кърменето.
Проверете активната съставка в e-lactancia.org
Успех  Peace

# 760
Благодаря ви Simple Smile Успокоихте ме малко, а аз пак ще се допитам до лекарката защо да не кърмя по време на лечението! Може би за да не заразя детето, но то вече като е болно...

# 761
Спиранет на кърменето е може би, за да не се предозира АБ. Доколкито раьбрах и бебето пие Аугментин. Иначе този АБ е съвместим, а също така с кърмата не можете да заразите бебето.

# 762
# 763
Здравейте, търся мами, имали същия/подобен проблем. Бебчо се роди 2840г и 49см. Единствено първия месец наддаде добре - 760г, но оттам насетне наддава много малко, както следва по месеци 400г, 510г, 200г... На сантиметри расте добре.

Скоро навърши 4 месеца, но все още има колики, някои дни много силни. Не са обособени само след обяд или вечер, а по всяко време на денонощието. Днес посетихме педи то, защото 3 дни плака много и на моменти все едно изпищява...помислихме, че са зъбки. Педито ни каза, че венците са възпалени малко и е възможно, но все още му било рано. Дадохме изпражнения за изследване, за да видим дали има някаква непоносимост към млека. Скоро ще отидем и на гастроентеролог за всеки случай. Дали е възможно проблема с наддаването да е само от коликите? Втория месец направихме и кръвни изследвания и всичко е нормално! Като цяло, когато не го боли коремчето, той си е жизнен, много засмян, игрив, закача се. През нощта си спи нормално.

Би трябвало да яде по 140 мл, но до момента рядко ги е достигал. Изяжда 100, 125, после 95, после 130...а вечер най-малко хапва - от средно 70мл до 90мл. Няма как да му давам насила, а и явно се наяжда, защото съдя по спокойния му сън след това. Много бих се радвала някой да ме посъветва ако е имал същия проблем.

Предварително благодаря!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт