За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 49

• 56 950
  • 763
  •   1
Отговори
# 735
И моят загуби апетит преди първото зъбче за цели три седмици , бях полудяла и вече почнах да го гоня с храната. Показа се зъбче и апетита се върна, дотогава приемаше само пюрета и АМ. Късно изби към годинката.

# 736
Здравейте.
Когато сте пускали изследвания за прием в ясла, ЛЛ на детето даде ли ви направления? Питам, защото нашата лекарка категорично ми отказа, с довода, че ЗК не покрива тези изследвания. Но в лабораторията бяха учудени, че съм без направление и ги заплащам  Thinking

# 737
  • София
Даде ни направления, да, само й казах "за яслата" и тя си знаеше какво трябва.
Според мен или прави скандал, или направо я сменяй - ужасно отношение (може пък да има и разумно обяснение  newsm78)

# 738
Благодаря!
Определено ще я попитам като отидем за заключението. Никак не са евтини изследванията, а и все пак е за малко дете.

# 739
Здравейте.
Когато сте пускали изследвания за прием в ясла, ЛЛ на детето даде ли ви направления? Питам, защото нашата лекарка категорично ми отказа, с довода, че ЗК не покрива тези изследвания. Но в лабораторията бяха учудени, че съм без направление и ги заплащам  Thinking
Със сигурност трябва да даде направление

# 740
На мен само първия път ми дадоха. След това ми отказваха, но до днес не разбирам защо.

# 741
  • София
Направление за детето - да, твоите изследвания са платени.

# 742
Момичета, дъщеря ми е на 2 месеца и 20 дни, само на кърма е и вчера по обед на два памперса забелязах миниатюрни кървави нишки, сутринта нямаше нищо, а днес все още не се е изхождала, за да проследя. Вчера звъннах на педиатърката и каза, че вероятно е алергия към краве мляко и днес ще ни види, че малката има и малки петънца със суха кожа по крачетата. Напоследък пия и ям мляко по 3-4 пъти на денонощие, ям доста ядки, но и през бременността си консумирах същите неща. След раждането правихме и изследване за лактозна нетолерантност и там всичко беше наред. Каква друга би могла да е причината?  newsm78 Малката си цока нормално, често и добре мокри/пълни памперсите, весела е, гука и се смее, не плаче повече от преди. 

# 743
  • София
Вероятно е от млякото, което консумираш, най-добре спри всичко краве, за да нямаш по-големи проблеми след това. Бременността и кърменето нямат общо по отношение на храненето, така че какво си яла тогава няма значение. Лактозата е млечната захар, вероятно проблемът идва от кравия белтък - казеина.
Аз имах същия проблем с баткото, после 2 години беше на диета, с малкия в момента, в който родих, спрях кравите продукти за 6 м и няма проблеми.

# 744
Непоносимост към нещо, което си яла. Дали е точно към млякото, не знам. При моя близка, имаше такава реакция след като беше консумирала суров лук. Избягваше го и нямаха повече проблеми. Дано не е нищо сериозно  Peace

# 745
Деси, за детето, да Peace

Да попитам и аз: Давам 2 дни бисквита на Плазмон, заради глутена, но почна да ака по-кашаво и вместо по веднъж на ден, вчера 3 пъти. Това признак ли е, че н понася глутен?

# 746
  • София
В Плазмона има мляко, да не е от това? Ако акото изглежда добре и не мирише лошо, давай още няколко дни бисквитките. Ако все още те притеснява, спри ги и виж какво се случва.
С тези непоносимости е само въпрос на проба/грешка...  #Crazy

# 747
Здравейте мамчета, от няколко дни захранвам моето дете с пюре от тиква,но на 4 ден получи обрив по бузките, по тялото няма.Аз си мисля, че е от това че се маже с пюрето, но е възможно и да е алергична реакция? Споделете вашия опит моля.

# 748
Аз имах същия проблем с баткото, после 2 години беше на диета, с малкия в момента, в който родих, спрях кравите продукти за 6 м и няма проблеми.
След това детето може ли да консумира краве мляко или това си е непоносимост за цял живот? И всичко ли що има краве мляко се избягва - бисквити, кексове и пр. купешки продукти?
Благодаря ви за бързите отговори!

# 749
  • София
Здравейте мамчета, от няколко дни захранвам моето дете с пюре от тиква,но на 4 ден получи обрив по бузките, по тялото няма.Аз си мисля, че е от това че се маже с пюрето, но е възможно и да е алергична реакция? Споделете вашия опит моля.

Бих заложила на мазането. Още повече, ако след това бършеш с мокра кърпичка.

Общи условия

Активация на акаунт