За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 49

• 56 971
  • 763
  •   1
Отговори
# 720
Искам да попитам дали на 2-седмично бебе може да се теглят сополите с помпа за нос? Притеснявам се от налягането да не се увредят ушите
Може би имаш предвид помпите за прахосмукачка - аз не бих ползвала такава. До ден днешен си ползвам обикновена на Стеримар мисля беше, от 10лв - с нея ти дърпаш сополите, а не прахосмукачка. Преди това казваш по една две капки физиологичен разтвор. Педиатъра на детето е против помпата, която работи с прахосмукачка, спомена още в началото, че се изравнявало налягането (каквото и да означава това)

# 721
здр отново. искам да ви попитам за капките абоколикен -виес всяко храненепо  по 5 капки ли давахте или по по малки количества

# 722
здр отново. искам да ви попитам за капките абоколикен -виес всяко храненепо  по 5 капки ли давахте или по по малки количества
Да на всяко хранене по 5 капки и се изчаква 10-15 минути и тогава се храни детето, ако не се изчака нямат ефект и няма смисъл слагането им. Peace

# 723
Давах 4 пъти по 4 капки,поне така ме посъветва педи.Прочети малко назад...

# 724
Включвам се да попитам нещо ефикасно при никнене на зъбчета, което да облекчи бебка, на 3 месеца и 10 дни е но от няколко дни е неспокойна много на моменти, пръстите са и постоянно в устата и и текат много лиги та реших че най-вероятно са зъбките. Ако може да ми препоръчате нещо ефикасно ще съм благодарна!

# 725
Едва ли са зъби толкова рано. Не бих давала нищо. Peace

# 726
  • над кукувичето гнездо
При нас започна по същия начин в 4- ти месец. Първите избиха в 6- ти. Не съм давала нищо. Масажирах венците доколкото ми е възможно.
При една позната първите са избили в 4- ти месец. Wink 

# 727
Не е рано за зъби. Първото зъбче на сина ми изби на 4 месеца и 9 дни, а преди да стане на 5 месеца изби и второто. На мен лекарката не ми вярваше, но като видя зъбчетата се облещи. Joy Още й помня физиономията.
Давала съм Дентокинд и Камилия. Ефект видяхме от Камилията след 5 прием горе-долу. По лекарска препоръка давах всяка вечер по 1 ампулка докато избият зъбчетата, които са тръгнали. След,това спирах до следващите. Сега май пак трябва да почна да давам, че избиват първите кътници. От мазилата съм доволна от Бочкото и Калгела.

# 728
  • София
За зъбките аз слагах пастичката на Чико (тя е и за дезинфекция на устната кухина), после Бочко

# 729
Здравейте! От една седмица акането при нас е съпроводено с много напъни, по-твърдо ако и зачервено, даже протъркано дупе?  Sad Цялата ситуация съвпадна с въвеждането на пюре от тиква, но нали тя не запича... Днес трябва да въвеждам нов зеленчук и се чудя броколи или пъщарнак, да не стане още по запечено положението... Или да оставя малчо само на кърма докато се нормализира... Thinking
А за дупето редувах бочко, крем здраве,судокрем но без резултат! Да ми предложите друго по-ефикасно мазило! Макар че докато се мъчи при акането едва ли ще има подобрение?Благодаря

# 730
  • София
Остави го няколко дена на кърма, да се нормализира - явно стомахчето не се справя добре с твърдата храна, нищо, че не е запичаща. После дай пак тиква или друг зеленчук, по-малко.
Ние за дупе ползваме Веледа за подсичане, обаче пък той никога не е имал проблеми, така че не знам дали е много ефикасно. Хубаво е да го миеш със смрадлика - сваряваш една тендежра и при всяка смяна на пелената поливаш без отмиване. И да седи по голо дупе по 10-15 мин.

# 731
  • над кукувичето гнездо
По мое наблюдение, пащърнакът, както и морковите, запича. Броколите не запичат, но образуват газове. Карфиолът е малко по-добре от броколите, но и той газообразува. Царевицата е компромисен вариант, но остават малки парченца люспички при приготвянето й и аз си играя да я прекарвам през цедка.

За мазане на дупето, може да вземете пантенол на спрейче.

Може да добавите пробиотик към менюто, за да обогатите чревната микрофлора. Биогая е най-често използваното, има и други, но е добре да се консултирате с педиатъра си преди употреба. След отваряне на флакончето, Биогая се съхранява в хладилник, нещо, което не е отбелязано на опаковката, но 3-ма лекари са ме съветвали.

Peace

# 732
Искам да попитам някой сблъсквал ли се е с загубата на апетит при избиване на зъби ?  Моят син е на година и половина и преди време изби кътник без никакъв проблем, сега избива втори и от 2 седмици почти нищо не хапва, пие само вода и яде когато си иска по малко. Аз не го насилвам, но вече започвам да се изнервям и притеснявам  newsm78 И по-скоро въпроса ми е колко време продължава този период  Cry

# 733
  • София
Иннааа, моя син беше така. 1вият му зъб изби към годинката. Сравнително безпроблемен беше по време на избива не зъби. Но минаваше изцяло на течна храна и то основно АМ или някакви млечни десерти.

# 734
Благодаря ти за бързият отговор bouquet Ние сме си с доста зъбки, но преди не се притеснявах, защото пиеше АМ, което си е храна..  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт