За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 49

• 56 926
  • 763
  •   1
Отговори
# 15
Моето дете също е сънливо напоследък, откакто стана по-студено. След като други симптоми няма за нещо начеващо, отдавам го именно на времето!  Wink

# 16
Моето дете също е сънливо напоследък, откакто стана по-студено. След като други симптоми няма за нещо начеващо, отдавам го именно на времето!  Wink
Да, това също, както и фактът че сега пълзи и се изправя на крака по 100 пъти  на ден и се уморява повече...  Simple Smile

# 17
Здравейте мами,моето бебче е на 25 дена и е на кърма,но след почти всяко ядене повръща,като му тече и от нослето и от устата. Някой имал ли е такъв проблем?

# 18
  • София
Здравейте мами,моето бебче е на 25 дена и е на кърма,но след почти всяко ядене повръща,като му тече и от нослето и от устата. Някой имал ли е такъв проблем?

Най-вероятно става дума за рефлукс - когато са малки, не им се затваря добре мускулчето, което свързва стомаха и хранопровода. По принцип се израства. Добре е хубаво да го оригваш бебето, може и по няколко пъти на хранене, и да го държиш повече гушнато изправено. Също да му наклониш матрака малко, така че главата да е по-високо от крачетата - подлагаш възглавница по матрака например.
Минава с възрастта и захранването, ако се касае за рефлукс. При много тежки случаи се дават и лекарства, важното е бебето да наддава.
Но има и други по-опасни състояния, в които се повръща - най-добре да го види гастроентеролог на ехограф, за да си сигурна, че всички органи са наред. Бебето на една приятелка повръщаше така и се оказа стеноза, което е сериозно и животозастрашаващо, наложи се операция, възстанови се бързо и вече си расте и бузее бебока  Heart Eyes
Не се шашкай, но отидете на лекар все пак.

# 19
За да не е гол запис, мога ли да давам годжи бери на 1-годишно?

# 20
Записвам се да ви следя, че очакваме първо бебче и определено темата ще ми е полезна.

# 21
sina mi e na 6 meseca ne iska da pie voda nito 4ai daite mi niakakav savet.blagodaria predvaritelno

# 22
  • гр.Пловдив
sina mi e na 6 meseca ne iska da pie voda nito 4ai daite mi niakakav savet.blagodaria predvaritelno

Е,какъв е проблема като не пие?
Аз съм предлагала помежду млякото и вода и чай,ама като не искаше да накуси си кара само на мляко човека Mr. Green

Не се притеснявай за такива дреболии,след като не иска не го насилвай да се нерви и реве,карай по-яваш Peace

# 23
Моя започна да пие вода след 6-я месец, при ранна схема на захранване. Чайове и сокове не пие и до днес, ако не са с лъжица поднесени, по мое настояване!  Wink

# 24
  • София
И моето дете пропи вода чак на 9 месеца, дотогава в най-големите жеги караше само на млякото.

# 25
И моя почти 4-месечен не пие вода. Не ме притеснява това, ами че не може да пие от шише нищо и като се налага да отсъствам, едвам изяжда 100 мл кърма- някакви идеи как да го науча да пие от шише newsm78 хората не могат на гърда да си научат децата, ние на шише

# 26
Здравейте мами.Малко съм притеснена и затова пиша,ако някой е имал подобен проблем.От както малката проходи(сега вече ходим по стабилно сами),като походи малко повече и започва да кашля.Това от умора ли го прави не знам.Днес ходихме при ЛЛ и тя каза че ще направим снимка да видим.Но аз се притесних.Каза също,че е изкарала лек рахит,тъй като днес е заведох,защото реброто ни от ляво е малко по надигнато от 3 дена.Може ли да е от това.Объркана съм,надявам се някой да ми помогне.Благодаря ви.

# 27
здравейте мами, леко съм притеснена и имам нужда от отговор .. от около час два малчо, който е на 8 дни претреперва в съня си, преди това докато го хранех задрема на ръката ми и пак претрепера, това нормално ли е? много дъм се шашнала ...

# 28
  • Варна
здравейте мами, леко съм притеснена и имам нужда от отговор .. от около час два малчо, който е на 8 дни претреперва в съня си, преди това докато го хранех задрема на ръката ми и пак претрепера, това нормално ли е? много дъм се шашнала ...
Не прилича ли на стряскане, защото малките бебенца често се стряскат докато спят  Thinking

# 29
  • над кукувичето гнездо
Не прилича ли на стряскане, защото малките бебенца често се стряскат докато спят  Thinking
Най-често се стряскат когато ги завъртат по гръб, също и ако рязко се повдигат нагоре и спускат надолу. Тогава, казват, имали усещането че падат. Успоредно с това, в повечето случаи, правят бързи движения с ръцете, сякаш търсят нещо, за което да се хванат, или ако веднага почувстват сигурност, може и само пръсти да разперят. Следва бързо отпускане. Като съвсем нова майка не ми беше известно това движение за какво служи, за това отбелязвам тук.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт