За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 49

• 56 925
  • 763
  •   1
Отговори
# 30
Добро утро мами.  bouquet  Не съм писала много отдавна във форума. Ние живеем в Дания и тук работата от към лекари е мн зле (не обръщат никакво внимание и всичко за тях е нормално). Така въприсът ми е свързан със захранването : Бебето ми скоро навърши 7 месеца, започнахме захранване когато беше на 5 месеца (давах по две, три лъжички). Като навърши 6 м търсих схема из нета за заместване, на поне едно хранене, едната ми допадна и така процедирах. Схемата ми е сутрин м/у 7-8 ч кърма, 10-10:30 плодово пюре, 12-12:30 кърма, 16 ч зеленчуково пюре + дохранване с кърма, м/у 20-21 часа кърма и последното ни кърмене е м/у 12-1 през нощта. Според вас добра ли ми е схемата? Още един въпрос. От известно време малката започна да си затваря очичките, все едно намигва, помислих си, че получава някакви тикове, но в последствие разбрахме, че като не иска нещо го прави това, например като вече не иска да яде, или като и кажа да направи браво (ако няма да го направи започва да намигва с очички) или ако и се спи много също го прави. Това нормално ли е? Много ще съм благодарна за всеки отговор. Извинявам се, че стана дълго. Хубав ден.

# 31
Какво си въвела досега?

# 32
Моята беба на 7 месеца ядеше така: мляко, зеленчуково пюре на обяд, следобед каша с плодово пюре (или с пресен плод), мляко, мляко.  Към 8 месец започна да закусва с попара. Може да почнеш да даваш зеленчуците на обяд, плодовете след обед, защото скоро ще даваш и зеленчуци и за вечеря и схемата ви ще стане обяд плод, зеленчуци следобед, зеленчуци вечеря. Поне аз смятам, че е хубаво да се редуват.

# 33
Ами много неща. Плодовите пюрета предимно ги ползвам готови (съдържат ябълки, ягоди, портокали, сини сливи, банани, ананас, авокадо, круши, боровинки сигурно има още които забравям). От зеленчуковите и купешки ползвам и вкъщи приготвям (картофи, тиквички, броколи, спанак, моркови, домати, царевица, лук, съдържат още ориз, овес). Давам също готови пюрета със спагети, месни пюрета (пилешко, телешко). Въвела съм още жълтък на яйце.

Благодаря аmbro13, ще го имам в предвид.

# 34
  • София
Моята беба на 7 месеца ядеше така: мляко, зеленчуково пюре на обяд, следобед каша с плодово пюре (или с пресен плод), мляко, мляко.  Към 8 месец започна да закусва с попара. Може да почнеш да даваш зеленчуците на обяд, плодовете след обед, защото скоро ще даваш и зеленчуци и за вечеря и схемата ви ще стане обяд плод, зеленчуци следобед, зеленчуци вечеря. Поне аз смятам, че е хубаво да се редуват.
На мен докторката ми е казала плодове (сурови) да не давам следобед, за да не се образуват киселини в коремчето, които да пречат на нощния сън. Иначе аз давах плодове-зеленчуци-зърнена каша като последователност през деня, и между тях кърменетата.
Иначе схемата ми изглежда съвсем адекватна за тази възраст (доколкото мога да преценя по едно захранено дете)  Wink

# 35
Колко често е нормално да ака 9-месечно бебе, което няма заместено хранене. Давах пюре от круша, но няма ефект. Какво друго да пробвам, 3-4 дни не е акал, а предишната седмица имаше и затруднения и много напъвания докато се изака.

# 36
Колко често е нормално да ака 9-месечно бебе, което няма заместено хранене. Давах пюре от круша, но няма ефект. Какво друго да пробвам, 3-4 дни не е акал, а предишната седмица имаше и затруднения и много напъвания докато се изака.
Пробвайте пюре от сини сливи! Peace

# 37
Пробвайте пюре от сини сливи! Peace
И тиква Peace

# 38
  • гр.Пловдив
Здравейте мами.Малко съм притеснена и затова пиша,ако някой е имал подобен проблем.От както малката проходи(сега вече ходим по стабилно сами),като походи малко повече и започва да кашля.Това от умора ли го прави не знам.Днес ходихме при ЛЛ и тя каза че ще направим снимка да видим.Но аз се притесних.Каза също,че е изкарала лек рахит,тъй като днес е заведох,защото реброто ни от ляво е малко по надигнато от 3 дена.Може ли да е от това.Объркана съм,надявам се някой да ми помогне.Благодаря ви.

На колко е детето? Пие ли вигантол или нещо друго?
И да е прекарала малко рахит ,в което се съмнявам при положение ,че доскоро беше лято,няма страшно...Кашлицата няма ама грам общо с прохождането,освен ако детето не е със свръхнормено тегло и не му коства адски усилия да ходи Crazy
Да те успокоя,че моя синковец като си вдигне ръцете можеш да му преброиш без проблем ребрата,но то е от слаботия,иначе са ме питали дали бил прекарал рахит при положение ,че е на АМ от самото начало и сме стигали до 8 капки вигантол при положение ,че е лятно бебе,ама по преценка на педи,фонтанели и т.н.....така ,че не се шашкай на всичко което ти кажат Peace

# 39
Ами много неща. Плодовите пюрета предимно ги ползвам готови (съдържат ябълки, ягоди, портокали, сини сливи, банани, ананас, авокадо, круши, боровинки сигурно има още които забравям). От зеленчуковите и купешки ползвам и вкъщи приготвям (картофи, тиквички, броколи, спанак, моркови, домати, царевица, лук, съдържат още ориз, овес). Давам също готови пюрета със спагети, месни пюрета (пилешко, телешко). Въвела съм още жълтък на яйце.

Благодаря аmbro13, ще го имам в предвид.
Ами аз давах сутрин попара (чай, сирене, сухар), на обед зеленчуково пюре, следобед каша с малко плодово пюре (купешко). Пресен плод знам че се дава между храненията, ябълка, круша, банан, а следобед е хубаво да се избягват цитрусите заради киселините, а и ободряват и е възможно да имате проблеми със заспиването Peace

# 40
Здравейте мами.Малко съм притеснена и затова пиша,ако някой е имал подобен проблем.От както малката проходи(сега вече ходим по стабилно сами),като походи малко повече и започва да кашля.Това от умора ли го прави не знам.Днес ходихме при ЛЛ и тя каза че ще направим снимка да видим.Но аз се притесних.Каза също,че е изкарала лек рахит,тъй като днес е заведох,защото реброто ни от ляво е малко по надигнато от 3 дена.Може ли да е от това.Объркана съм,надявам се някой да ми помогне.Благодаря ви.

На колко е детето? Пие ли вигантол или нещо друго?
И да е прекарала малко рахит ,в което се съмнявам при положение ,че доскоро беше лято,няма страшно...Кашлицата няма ама грам общо с прохождането,освен ако детето не е със свръхнормено тегло и не му коства адски усилия да ходи Crazy
Да те успокоя,че моя синковец като си вдигне ръцете можеш да му преброиш без проблем ребрата,но то е от слаботия,иначе са ме питали дали бил прекарал рахит при положение ,че е на АМ от самото начало и сме стигали до 8 капки вигантол при положение ,че е лятно бебе,ама по преценка на педи,фонтанели и т.н.....така ,че не се шашкай на всичко което ти кажат Peace

На 1 годинка сме и аз се питам защо кашля след като походи повече,защото няма общо.Пие още Вигантола не ни е затворена фонтанелата.Сега пием 2,но сме стигали до 6 капки.Не е с наднормено тегло,даже е слабичка.И ние сме на АМ от самото начало.Утре ще разбера ще и правят снимка да видим,дано всичко е наред.Благодаря за отговора и успокоението. bouquet

# 41
Кога по принцип трябва да се затвори тази фонтанела и тя ли е единствената причина да се пие вигантол? Нашата педиатърка ни каза в края на лятото, че почне ли дългото ръкавче, да давам, но аз не съм давала, поради простата причина, че сме навън доста време през деня! Постоянно излизаме и то не за по пет минути. Само ако вали или има мъгла, не излизаме. А нашата фонтанела е няма и половин см вече, едва я напипвам/на годинка сме/... newsm78

# 42
Здравейте, мами! Искам да помоля да ми препоръчате марка инхалатор, тъй като ЛЛ ни препоръча да си вземем? Бебчо вчера стана на 3 месеца, преди 3 седмици бяхме в болница заради бронхиолит но оттогава че дори откакто навърши 1 месец от време на време чувам хрипове, сякаш има храчка която не може да изплюе!Всеки ден си има такива моменти и направо настръхвам да не ми се разболее пак...Казаха ми да му правя по 3 инхалации с физиологичен разтвор, но дали само това ще помогне? На прегледа като му преслушаха гърдите ми казаха,че се натрупват храчки които не може да изплюе...
 Гледах в нета много различни инхалатори но как да избера добър, а и ако може да не е от най-скъпите... Благодаря ви

# 43
  • София
Здравей!
Нашият е този
https://epharm.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD/%D0 … arrot-detail.html
Не е най-евтиния, но ако ти е възможно, не скъпи пари точно за инхалатор, при положение, че имате проблем.
Инхалациите са вълшебно нещо - лекувам и малкия, и големия при симптоми на хрема и кашлица по този начин, и съм изключително доволна. 3 пъти на ден по 5-10-15 мин (колкото издържи детето) с физиологичен разтвор. Гушваш го в теб и може да му пуснеш нещо шаренко на компютъра да гледа, или някой да му дрънка с играчка.

# 44
Здравей!
Нашият е този
https://epharm.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD/%D0 … arrot-detail.html
Не е най-евтиния, но ако ти е възможно, не скъпи пари точно за инхалатор, при положение, че имате проблем.
Инхалациите са вълшебно нещо - лекувам и малкия, и големия при симптоми на хрема и кашлица по този начин, и съм изключително доволна. 3 пъти на ден по 5-10-15 мин (колкото издържи детето) с физиологичен разтвор. Гушваш го в теб и може да му пуснеш нещо шаренко на компютъра да гледа, или някой да му дрънка с играчка.

Много благодаря! Видях инхалатори по 250-300 лв.което ми се видя много, но сега ще разгледам твоя! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт