За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 49

• 56 978
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря Ви Simple Smile За радост дори червенината изчезна, вероятно просто се е одрала по ръба, отколкото да се удари. Бях малко встрани и не можах да преценя доколко силно се удари.
Напоследък все измисля разни каскади, направо ми се изправя косата. Вчера се спъна, защото се мъчеше да скочи в кутията, днес сутринта искала да прескача кошарата, заварвам я с един крак най-отгоре на решетката, а тя ми казва:"Мами, скок скок"  Crazy

# 91
  • София
Благодаря Ви Simple Smile За радост дори червенината изчезна, вероятно просто се е одрала по ръба, отколкото да се удари. Бях малко встрани и не можах да преценя доколко силно се удари.
Напоследък все измисля разни каскади, направо ми се изправя косата. Вчера се спъна, защото се мъчеше да скочи в кутията, днес сутринта искала да прескача кошарата, заварвам я с един крак най-отгоре на решетката, а тя ми казва:"Мами, скок скок"  Crazy

Мда... Ще ти е много весело оттук нататък Simple Smile

Можеш да вземеш "Траумил С" - хомеопатично кремче, предотвратява появата на цицини и синини.

# 92
Много благодаря. Ще се закупи, на повечето каскади успявам да реагирам, но все е синя тук там.  ooooh!

# 93
Имаме проблем с храненето!
Малкия не иска да яде с лъжичка! Shocked
Предпочита малки бучици и по-големи трохи, подавани му с пръсти в устата.С лъжичка приема само закуската си от каша със сирене, както и плодовите пюрета или десерти!
Поднеса ли му др. гозба започва да му се повдига, плюе я или просто ми пречи с ръцете си да го храня!

Записан е на Детска кухня, но винаги гледам да има и нещо сухичко, което да е резервния вариант заедно с хляба.Само и само да хапне му топя бучки хляб и пак с пръсти му ги подавам. CryИначе изяжда средата на 1 филия.Кърми се изключително много.Че не остава гладен, не остава.Страх ме е само да не придобие някакъв гаден навик да се храни с пръсти и да отказва готвена храна! Praynig

Нещо да ме посъветвате?!

# 94
Нещо да ме посъветвате?!

Пробвай с вилица. Simple Smile

# 95
  • София
Остави го да яде сам с лъжицата Simple Smile

# 96
А за термометъра - имам и двата вида, под мишницата е по-точно според мен. Инфрачервеният за ухо трябва да уцели точно тъпанчето, което е трудно при шаващо бебе.

Aз си мислех за такъв, който освен в ушето, мери и на челцето. Ако бебо е мирен, окей, става с термометър подмишницата, но в нашия случай, не застава много, много. И се чудех дали има смисъл от инвестицията.  newsm78 newsm78 newsm78

# 97
  • София
Май най-добре под мишницата с онези, които мерят за секунди. Би трябвало да успееш да удържиш бебето за толкова.

С тези на челото нямам опит.

В ухото и на двете деца, и на мен, инфрачервеният ми показва доста ниски стойности, което ме навежда на мисълта, че не успявам да уцеля тъпанчето.

Баткото на две и половина вече стои мирен за минута, докато меря под мишницата с обикновен дигитален.

# 98
Здравейте,детето ми вчера навърши годинка, днес му пуснахме кръвни изследвания, оказа се,че хемоглобинът е на границата - 108 е...
Трябва ли да се притеснявам, какво да предприема от тук нататък..????
Разбира се,че ще се посъветвам и с личната,ама чак понеделник ще е ...,до тогава ще се побъркам от притеснение...
Моля за съвет!!!  Cry Cry Cry Cry

# 99
Здравейте,детето ми вчера навърши годинка, днес му пуснахме кръвни изследвания, оказа се,че хемоглобинът е на границата - 108 е...
Разбира се,че ще се посъветвам и с личната,ама чак понеделник ще е ...,до тогава ще се побъркам от притеснение...
Моля за съвет!!!  Cry Cry Cry Cry
Няма нищо плашещо. По преценка, лекаря може да включи желязо съдържащо сиропче. Ти наблегни на пълноценното хранене. Обогати менюто с храни, които съдържат желязо. Яйце, месо, елда, киноа, цвекло, коприва, спанак и т.н.Simple Smile

# 100
Малкия тази сутрин се разкашля ooooh! ...
Взех му Ен Ти Тус сироп сега преди малко. Имате ли наблюдения дали е ефикасен?

# 101
Моля за съвет!!!  Cry Cry Cry Cry
Присъединявам се към мнението по-горе, пълноценното хранене е ключово. Моя син до 4-ти месец пи Малтофер, откакто стана на 10м всеки ден едното му хранене е место и всеки ден яде по 1 яйце. Не се тревожете, не му е толкова нисък хемоглобина, според мен ще се справите и без лекарства.

# 102
Определено си хапва доста добре и всеки ден му давам по 60гр. чисто месо - към манджата, яйце давам също... Ящен е - 12кг, 84см на годинка... Менюто му е разнообразно..
Направо не знам защо така се получава с този хемоглобин...
Дали да увелича още месото?

# 103

Аз го харесвам, на моя син определено му помага Peace

# 104
  • София

Аз предпочитам Гринтус или Флудитек. Зависи на твоето дете какво ще му подейства най-добре Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт