Математически турнири - 34

• 91 771
  • 753
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  Хайде, да не е до утре, но поне до довечера е редно да не се качват. По различно време се решават задачите, нека свършат навсякъде.

# 16
Във ФМИ организацията беше ок.

# 17
Дидева, благодарност за темата и от мен!   Hug Вършиш неоценима работа в групата за образование!  bouquet bouquet bouquet

Коментарът на мъжа ми относно заемането на местата във ВУЗФ от състезателите сутринта беше: "Ако в този момент някой се беше развикал "Пожар! Пожар!...", щеше да има поне 20 жертви." Подчертавам, че мнението му е непредубедено- той не чете BG Mamma и не знае нищо за дискусията от последните дни.
Не знам колко опит ще натрупат децата от самия турнир, но по отношение на ориентация в тълпа и проникване през навалица- успехът им е сигурен!  Mr. Green

# 18
  • София
По спомени от минали години, до час ще се появят задачите и отговорите. в сайта на организаторите,

# 19
  • Варна
Кевана, че малко ли е ?!  Hug
И аз благодаря за темата!
ЧХ са най-бързите и с резултатите.До довечера ще има излезли,така че условията не е проблем да ги видим. 

# 20
  • София
  Е, не, нека до утре поне не се качват нито условия, нито отговори.  Peace
подкрепям ! Peace

# 21
По спомени от минали години, до час ще се появят задачите и отговорите. в сайта на организаторите,

ЧХ не публкикува официално задачи, а отговорите вече ги има...

# 22
  • София
публикували са вече отговорите http://www.math.bas.bg/ch/index.php

И както вчера мислих, нейните впечатления изобщо не са това което аз си мислих. Организацията беше доста по-добра от 2 СОУ например, детето излезе от последните, но каза, че е било лесно и определено не са и попречили другите 100 деца в стаята. Явно родителите се притесняваме повече отколкото трябва.

Последна редакция: сб, 31 окт 2015, 12:24 от 450

# 23
  • София
76 точки от 140 по мои сметки за нашия младеж в 3 клас. От една страна е допуснал елементарни грешки от типа - между 10 колчета колко отстояния има - отг. 10 вместо 9, от друга е решил доста сложни задачи.
Единствено лице не са учили и не съм се и сетила да обясня  Crazy, но това е една задача от 20.
Ще чакаме резултатите - да видим как са се справили и другите и къде сме горе-долу  Peace.

# 24
За пръв път се радвам, че пропуснахме състезание.

# 25
В кои училища в М ладост, София ще има СМТ?

# 26
  • София
Не знам колко опит ще натрупат децата от самия турнир, но по отношение на ориентация в тълпа и проникване през навалица- успехът им е сигурен!  Mr. Green

Мдам... навалицата я направиха родителите както винаги  Wink
Аз пък искам да кажа, че във ФУВС организацията по отношение на безопасност на децата беше най-добрата, която съм виждала за 6 г. състезания. Децата се пускаха на порции към горните етажи, за да не се стъпчат. Нагоре всяко е било придружено от учител. Родители слава богу не се допускаха никъде по етажите и в залите. Вътре в 101-ва зала приятелско детенце каза, че местата са били обозначени, т.е. знаело се е на дадено място дете от кой клас да седне. Това си е заслуга на университета. Като капак имаше и студенти, които горките едвам се промъкваха от тълпи родители. Хората там направиха максимума за подобна ситуация. Те нямат вина, че учат студенти и банките им са за студенти. За това пак подчертавам вина имат организаторите, които изобщо не съобразиха състезанието с изборите. И понеже бях обвинена, че не предлагам нищо, а сами мрънкам, мога да ви кажа едно училище, в което не се провеждат избори и доста често е домакин на състезания (безплатно!!!). Защо не се договориха с тях? Това само като пример. А примери, много, стига да тръгнем с мисълта "Допускаме, че ще има балотаж, не може да ползваме училищата на тази и тази дата".

Последна редакция: сб, 31 окт 2015, 13:42 от Vache

# 27
Искам да попитам защо децата от трети и четвърти клас решават едни и същи задачи?Не е провокативен въпроса,нищо лично,просто любопитство,а и вероятно има някакво съвсем логично обяснение. bouquet

# 28
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Искам да попитам защо децата от трети и четвърти клас решават едни и същи задачи?Не е провокативен въпроса,нищо лично,просто любопитство,а и вероятно има някакво съвсем логично обяснение. bouquet
Това го има и на други състезания- Кенгуру, Австралийско състезание, тези задачи са съобразени със знанията на долната група, но са трудни. Класирането , обаче е по класове, а не общо за двата випуска. Често като цяло резултатите в по-долната група са по-ниски, което си е нормално.

# 29
  • София
Организацията в 101 зала е била изцяло от учителите на ПЧМГ. Опитали са се хората при създалото се положение да направят най-доброто възможно.
Иначе -  сравнително лесна тема за 7-8 клас, поне сравнено с предните 2 години, по думите на моето дете.

Общи условия

Активация на акаунт