Математически турнири - 34

• 91 830
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Награждаване Черноризец Храбър 2015г.
http://www.math.bas.bg/ch/news.php

хе, хе, то децата забравиха състезанието вече... иначе във Варна и тоз път са много щедри, май награди ще има за никого Simple Smile

# 631
  • Софето
145 ОУ качиха резултатите си от СМТ:
http://145oy.com/?attachment_id=3329

Следя резултатите на 1-ви клас, но не срещах толкова добри резултати до сега. Какво е това училище?
145-то ОУ "Симеон Радев" има паралелки само към Шилер и отскоро към Дикенс. И в двете сдружения приема е след изпит и започват училище от подготвителна група, тоест година преди първи клас.
В момента и малката ми дъщеря е там в подготвителна група и като цяло решават задачи на ниво първи клас, както и се учат да четат. Това е причината в първи клас децата да са с по-добри резултати от децата в повечето други училища, просто защото са близо година напред и задачите са решавани по-дълго време и упражнявани. Отделно и голяма част от задачите, в частта симетрично прерисуване се упражняват от децата още за приема в ПГ към Шиплер. Тази година имаше такава задача на изпита.
Постепенно тази разлика се стопява, макар че в нашият 3-ти клас се запазва тенденцията да има все още деца, които като цяло продължават да се представят добре.
Ясно Simple Smile. В 55-то също има Шилер и Дикенс, но резултатите са далеч от тези на 1-ви клас в 145-то. Даже Питагор, нямат такива резултати.

# 632
  • София
145 ОУ качиха резултатите си от СМТ:
http://145oy.com/?attachment_id=3329

Следя резултатите на 1-ви клас, но не срещах толкова добри резултати до сега. Какво е това училище?

Фридрих Шилер. Частно, с изучаване на немски. Помещава се в сградата на 145 Симеон Радев и в известен смисъл я делят.

# 633
Сдружение “Фридрих Шилер” осъществява дейността си от 1993 година, като осигурява интензивно немско ранноезиково обучение по уникален за България модел. Ние не сме частно училище. Ние сме сдружение на родители, обединили се за бъдещето на децата си. Нашите цели не са финансови или стопански. Единственото, което желаем е високо ниво на обучение по немски език и култура за нашите деца. Благодарение на тази формула нашето Сдружение вече двадесет години осигурява отлично качество на езиково обучение за деца от подготвителна група до седми клас.

Ама защо пишете без да знаете

# 634
  • София

Съжалявам - знам, че се плаща такса за Шилеровите паралелки, но като цяло няма значение - това, което по-скоро исках да кажа, е, че децата на Шилер в 145 са наистина много будни и ... ами, учещи. Бих предположила, че фактът, че родителите плащат за това обучение не е без значение, както и да го погледнем.

# 635
  • Sofia
Всъщност плащаме само обучението по немски, всичко друго си е като в нормално училище, но децата действително са подбрани с изпит и се очаква да покажат нещо повече.

# 636
  • По света и У нас
В Бургас има също публикувани резултати от СМТ
/въпреки че тези с най-високите резултати в протоколите - не се виждат  Wink/
http://brmiladinovi.eu/blog/

# 637
  • В сънния Люлин, прибулен...
Здравейте! Днес видях най-сетне и нашия резултат от СМТ
Очаквах 62 и бях разочарована да чуя, че имаме 58, но май не е зле, като гледам училищата.
За това 145-то няма сила, която да ме убеди, че състезанието е проведено коректно.
Хубава вечер и ведър уикенд!

# 638
Аз до сега не знаех, че работите от СМТ се проверяват в училището, в което детето се е явило от преподавателите по математика там. И те изпращат резултатите до организаторите. Че как да е сигурен човек в обективността и коректността им.  newsm78

# 639

За това 145-то няма сила, която да ме убеди, че състезанието е проведено коректно.
Хубава вечер и ведър уикенд!
Защо мислиш така?
Просто любопитствам.
Аз до сега не знаех, че работите от СМТ се проверяват в училището, в което детето се е явило от преподавателите по математика там. И те изпращат резултатите до организаторите. Че как да е сигурен човек в обективността и коректността им.  newsm78

Е каква обективност-или е решило задачите или не е. Тва не е литература.  
Евентуално може да кажат на някои деца задачите предварително или да подправят отговорите, но ако си си решил задачите как ще те прекарат?

# 640
  • В сънния Люлин, прибулен...
Аз до сега не знаех, че работите от СМТ се проверяват в училището, в което детето се е явило от преподавателите по математика там. И те изпращат резултатите до организаторите. Че как да е сигурен човек в обективността и коректността им.  newsm78

Точно това имах предвид. Състезанието не е анонимно.
От друга страна, проверяващите следва да са математици, докато първите класове са си с общия учител. Но и двете стрени имат стимул да вдигат имиджа на училището.
Простете, но дори клонинги да бяха участниците, пак е неверъятно това, което показва класирането им.

# 641
  • Софето
Тестовете не се проверяват в у-ще, но квесторите са учителите на децата.
145-то са свалили резултатите от сайта си.

# 642
Напротив, тестовете се проверяват в училището, в което се е явило детето. Миналата година ходих да проверя работата на дъщеря ми, защото имаше разминаване между очакванията ни и резултата. Бяха допуснали техническа грешка и коригираха резултата. Тази година пак в същото (не нашето) училище имаме разминаване от една точка, но не мисля да разглеждам работата ѝ заради една точка.

Резултатите на 145-то са си на сайта - цъка се на червеното "тук".

# 643
  • Софето
Напротив, тестовете се проверяват в училището, в което се е явило детето. Миналата година ходих да проверя работата на дъщеря ми, защото имаше разминаване между очакванията ни и резултата. Бяха допуснали техническа грешка и коригираха резултата. Тази година пак в същото (не нашето) училище имаме разминаване от една точка, но не мисля да разглеждам работата ѝ заради една точка.

Резултатите на 145-то са си на сайта - цъка се на червеното "тук".
В понеделник бях в нашето у-ще, директорката ми каза резултатите и поисках да видя тестовете на моите деца, но ми каза, че веднага след турнира са били изпратени при организатора.

# 644
  • София
В нашето училище тестовете не се проверяват там. Училището е частно и точно заради съмненията, че ще "подбутнат" учениците си научаваме резултатите чак като излезе официалното класиране на сайта на организаторите. Аз знам резултата на моя син благодарение на листа със задачите, който донесе, остава ми да се надявам че си е пренесъл всичко вярно на бланката за отговори.

А Шилер са една много "готина" симбиоза между частно и държавно училище, но не е по темата обсъждането им.

Общи условия

Активация на акаунт