Въпрос за влагоуловител

• 2 529
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,
Извинявам се предварително, ако темата не е в точния раздел.

Въпросът ми е следния:
От около седмица имаме влагоуловител - електрически. От магазинерите разбрах, че по време на работа той циркулира въздуха в стаята. Проблема е че духа много студено или в повечето пъти, когато сме пуснали отопление (което е далече от уреда) създава "течение", което е много неприятно. Та въпроса ми е ще има ли проблем за работата му, ако позиционирам влагоуловителя пред отоплителния уред (Електрически конвектор)?

Благодаря предварително

# 1
  • Варна
   Според мен работата му ще се влоши, защото ефекта на конденз и събиране на водата ще се потиска от печката. Освен това около печката въздуха със сигурност е по-сух и в общи линии няма да събира влагата много добре. Аз съм поставила влагоуловителя така, че студения въздух да духа към едната стена (примерно на около 20 см) и е малко в ъгъла. Опитайте да намерите вярното място за уреда и би трябвало да не прави такова течение  Peace

# 2
Благодаря за бързия отговор.
Имам още един въпрос: Постоянно ли го държите включен и каква е нормалната влажност, която трябва да има в стаята /в моя случай спалнята/?

# 3
  • Варна
  Доколкото знам, нормалната влажност е между 40 и 60 %. Не го държа постоянно включен, имам влагомер и се ориентирам кога има нужда от него  Peace

# 4
Здравейте!
Ние ползваме влагоуловител повече от 10 години. Закупихме в интернет, че тогава тук не се предлагаха.
Банята ни е винаги суха (първо махаме капките от плочките и после пускаме уреда и хоп, след половин час е барут банята), а също и прането. А и често събираме и влагата в жилището.
Просто вечерно време преди лягане простираме прането в банята, затваряме вратата за да се върти само въздуха вътре и пускаме влагоуловителя.
На сутринта си събирате сухо прането. Няма да се вмирисва навън на сажди или да прашасва. А и няма да имате мухъл, ак озимата сушите прането в стая, влагата ще ви се полепи по стените и ще мухлясате.
Така, че това е най-използвания уред при нас.
Сега, понеже дадохме жилището под наем и там остана уреда, се наложи да се купува нов за другото жилище, пък и зима наближава и трябва да съхне някъде прането.
Гледах какво се предлага тук и на какви цени. Ужас.
Накрая си поръчах от Германия, при положение, че ще се върже по-евтино и с доставката (тя е 27 евро до България), на уреди с аналогични параметри, които сравнявах тук (в кой ли не сайт у нас) с тези в Германия.

А ето и самият сайт в Германия, от който си поръчах вчера:

https://www.trotec24.com/maschinen/luftentfeuchtung?gclid=CI7Yr9 … 8gCFQgFwwodLRkG1w

https://www.trotec24.com/maschinen/luftentfeuchtung#q%3DLuftentf … t%3DPrice%26p%3D2

разгледайте всичките страници и намерете подходящ за вас.

Влагоуловител - на немски Luftentfeuchtung

Според мен е уред, който трябва да има всяко домакинство, особенно в ново жилище(бетона съхне технологично 5 години) и всяко жилище ссъс сменена дограма и особенно при наличието на цвета в него.
С две думи - НЕОБХОДИМ УРЕД!
БОБИ

Общи условия

Активация на акаунт