Аблация на сърцето - 7

• 88 180
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
Къде изчезнахте всички??? Сигурно сте добре (слава богу) затова непишете....
Аз се сетих да питам - Колко са вашите екстрасистоли засечени на холтер? Аз ли съм рекордьора с 25 000?????  Whistling

# 61
моите екстрасистули на предпоследения холтер бяха 1600-1800 за 24ч. на последния не им пишеше броя пишеше само че са засени екстрасистули

# 62
  • в джунглата
Djuni рекордьорка си! На един пишеше 200, на друг пък пише че са засечени но не пише бройката. Но в момента когато получавах най- много ( буквално на всеки 2, 3 удар) не съм правила холтер. В този момент изживявах голям стрес след като почина баща ми. Така че със сигурност има връзка с психиката и нервите на човек.

# 63
За съжаление и мойте прескачания се появиха след внезапната смърт на баща ми от инфаркт....

# 64
Девичка, благодаря за поздравленията, но идеята ми беше, че нещата се случват, без да е нужно да се пресилваме . Всяко вманиачаване е вредно .
Аз така и не разбрах колко са екстрасистолите ми. Но при загубата на близък човек е нормално да реагира организмът. Съжалявам, момичета за болката ви , с времето не се забравя такова преживяване, но все пак животът за живите продължава .

# 65
Да се отчета и аз с екстрасистолите.
Холтер от днес, 831! Shocked
Надявах се на подобрение, но уви... ooooh!
През април са били 436, сега са двойно повече, при норма 300.
Направо ще се гръмна вече! #2gunfire

За щастие са само надкамерни. Единични.
Изписа ми симпатил.
Тя твърдо избягва до последно ББ. Което ми харесва.
Пък и кръвното ми е 110/70, ще падне още.

Жорко, хубавата сестричка е на работа, може да идеш и ти да ти сложи холтер. Grinning
Много съм доволна от лекарката! bouquet

# 66
  • в джунглата
 А темата тръгва към зле  Naughty - защо вие с аблацийте имате екстрасистоли? Това ми напомня за нещо което бях писала преди време, тогава д-р Протич ми го каза.  Реших да не му мярвам, а и тук се опитвахте да ме разубедите, пък накрая да не излезе прав  Sad

""""Единствено не ми харесва това че аблацията премахвала само пристъпите, а тези прескачания, екстрасистолчета,  и по учестения пулс, а оттам и нуждата за пиене на лекарства може да си остане и след аблацията. """"""

# 67
Дънди, не знам какво да ти кажа.
Не искам да те отчайвам, нито да те разколебавам преди аблацията, по-добре не го мисли.
Честно да ти кажа, предпочитам екстрасистолите, пред пристъпите!
Изобщо не съжалявам за аблацията, нито за секунда! Peace

Аз имам в момента много други съпътстващи проблеми, освен това и лекарствата, които пия за болките в кръста също ми дават отражение, така че, моят случай може и да не е меродавен.
Щом самата кардиоложка се въздържа от ББ, значи смята, че не е толкова зле положението.

# 68
Възможно е огнището на аритмията да е еднакво с огнището на екстрасистолите , в други случаи те може да са различни , по време на ЕФИ те правят аблация на огнищата които намерят.
Възможно е да не успеят да открият всички огнища по време на изследването, след което човек да продължи да получава екстрасистоли.
Поне това е моето скромно обяснение  Simple Smile

# 69
  • Пловдив
Така, да драсна и аз два реда по темата екстрасистули.  Аз постъпих в НКБ с диагноза надкамерна тахикардия . Имах записан пристъп на холтер . При приемането както знаете се води разговор с лекуващия лекар . Именно там зададох въпроса за екстрасистулите, и дали може да се повлияе с изследването.  Др. Стоянов ми каза ,че ЕФИ-то ще даде информация , в моя случай нито тахикардията се появи а за екстрасистулите не стана дума и прудължих на медикаментозно лечение . Интересно ми е къде в холтерите ви пише броя на екстрасистулите ?  Аз имам правени 7 и в заключение пише само , чести, редки,единични в зависимост от холтерите. било то надкамерни ,камерни . 

# 70
На мен на последните 2 ми пише. Също отделно се броят камерни, надкамерни,  единични, групови.
Може би зависи от самото устройство.
Предишните ми бяха при други лекари.

# 71
Дънди, знаеш ли какво ми беше преди аблацията- през ден пристъпи с продължителност минимум 10 часа . Просто не живеех, идеше ми да се гръмна. Пиех с шепи лекарства и положението се променяше от зле към по-зле . За мене аблацията беше единственото решение и съм безкрайно благодарна . Ако при тебе нещата са по-различни , мисли още. А екстрасистоли имат и здравите. Кардиолога при всеки холтер ми казва, че неговите са повече. Впрочем аз получих пристъпи и след аблацията , през другото време нямах екстрасистоли .

# 72
Потвърждавам. Сърцето- здраво, екстрасистоли- бол.
Дори за секунда нямаше да се разколебая да направя аблация, вероятно помните, че бях сигурна, че ще се наложи. Много ме беше страх, но я предпочитах пред постоянното сърцебиене. Оказа се от друго, слава богу. Промених храненето, взех добавки и то понамаля. От време на време напомня за себе си, но от месеци не съм пила ББ.

# 73
На патерица , честит рожден ден, Калейче! Изглеждаш чудесно от рая, в който се намираш . Добре ти понасят далечните полети, пожелавам ти тази година да са повече .

# 74
Дънди, стискам ти палци за утре!  Praynig Peace Да минава всичко леко и бързо! Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover
Пиши при първа възможност, че ще те мислим! Hug

Общи условия

Активация на акаунт