Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна - 2 част

• 39 062
  • 205
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Няма драми с банана. Моята бебка си гризе банан още от първите дни захранване. Peace

# 106
eleaa, права си. Аз се замислих само за храна, която обича, не помислих за консистенцията. Благодаря за забележката : ) А колко дебели, горе долу, трябва да са ивиците?
Веднъж пробвах да му дам да си отхапе малко от моя банан,не можах да видя колко е отхапал и тъй  като е лепкав се затрудни при гълтането.Мисля да сваря морков доста добре-да стане много мек-първо всъщност ще нарежа на малки кубченца,за да се научи да дъвче,а пък ако реши да гълта-да не се задави.Може и обелен грах...После ще мина на ивици,че ако отхапе повечко да се  е научило да дъвче.
Незнам,така мисля:)

Това, което си намислила е по-опасно всъщност. Точно малкото парченце има повече риск да заседне във въздухопровода,ако детето е научено директно да гълта храната. Големите парчета са по-безопасни, защото детето не се опитва да ги глътне, а първо ги претрива с венци на каша. Освен това, за да вземе едно детенце грахче или кубченце морков, то трябва да е развило пинстния си захват, а това се случва чак към 10 месец.

# 107
Всъщност не съм го намислила аз,а четох няколко статийки и оттам са част от препоръките,но може и да сте прави.Не знам  всичко е според детето.Аз като давам на моето да отхапе нещо винаги отхапва повече и не го изплюва и почва да кашля и ме стряска.Като му дам по-мънички нещица си ги гълта...

# 108
Аз давам четвърт круша/по дължина разрязана/. Маже, плюе, понякога отхапва и по-големи парчета. Премята ги из устата известно време и после ги плюе. Морков съм давала така суров, гризва едни парченца като минато през чопър. Пробвала съм и сварен морков и картоф в същата форма, но ги пречупва на нивото на ръката си и почва само размазване.

# 109
  • София
Аз мисля, че зависи от детето, моята пикла (на 1г., захранена на 6 м. ) е толкова лакома, че отхапва възможно най-големите парчета от каквото и да било и няколко пъти се е задявала сериозно. Като цяло избягвам да й давам тя да определя колко да отхапва, защото освен, че не позволява да го извадя, всячески се опитва да го глътне максимално бързо и това води до много голям срес (та колкото и да исках да практикуваме захранване, водено от бебето, в нашия случай е неприложимо).

# 110
  • на пясъка при черупките от миди
Здравейте мами, може ли някой, който дава червено цвекло да сподели как го приготвя?

# 111
  • София
Фиорче, четох, че трябва много да се внимава с него и да се дава в минимални количества. Как сте вие? Hug

# 112
Еѝѝѝ Кашмирче  Hug знааам, исках малко да въведа, едва ли не като подправка за овкусяване, но не съм сигурна дали може сурово или варено  newsm78.
Иначе,
Скрит текст:
Изведнъж стана драматизъм с яденето. Реши, че не иска пюрета и точка. Та сега се опитвам да разнообразя с нови вкусове, уж да е по- вкусно  Tired

# 113
  • София
Аз давам червеното цвекло в микс с други зеленчуци - първо кисна половин час във вода със сода, че е много нитратно, и варя на пара. Пишкането става червено, да не се стреснеш  Grinning Точно като подправка е ок според мен, също ряпа, целина и алабаш. Ама дали става по-вкусно, не знам, моят засега яде здраво.

# 114
Аз го кисна цяла нощ, после варя. У нас е мнага на почит цвеклото. Бебокът го хапва с голяма охото веднъж седмично с морков или с карфиол.

# 115
Скрит текст:
Аз давам червеното цвекло в микс с други зеленчуци - първо кисна половин час във вода със сода, че е много нитратно, и варя на пара. Пишкането става червено, да не се стреснеш  Grinning Точно като подправка е ок според мен, също ряпа, целина и алабаш. Ама дали става по-вкусно, не знам, моят засега яде здраво.

Благодаря ти, N_S_O! Сега чувам, че е нитратно  Shocked , никога не съм изкисвала като правя салати за нас големите.  Иначе за по-вкусно...еми в моите представи става, та се надявам и за небцето на беболината да стане  Mr. Green

# 116
  • София
http://-spam112-/portal/statii/nitrati-113.html

Аз давам обаче, по малко, разбира се, от всички споменати зеленчуци, като ги кисна. Съвсем да пазиш бебето под похлупак ми се струва глупаво. Ако почнеш да се вглеждаш във всичко да е ЕКО, БИО и не знам още какво си, ще щурнеш, пък и нямаш гаранция дори и при тези етикети.

# 117
Здраввйте,
Да разбирсм ли,че всичко,което сгъстява се води каша- аз до момента съм въвела брашно от елда, скоро започнахме и овесена каша тъй като педиатърката препоръча въвеждане на глутен. Т.е. сумарно не би трябвало(независимо дали е с глутен или не) кашата да е 2-3 пъти седмично,така ли. И ако да- как замествате? Стига ли само плодова, заленчулова каша? На 8 месеца сме. Много благодаря

# 118
  • София
На мен това ми е много странно. Аз давам каша два пъти дневно - веднъж овесена с АМ и плод, и веднъж просо/ориз/царевица със зеленчуковото пюре. И на баткото така съм давала, струва ми се ок  newsm78

# 119
И моят син е на 8м. Сутрин давам глутеновата каша, следобяд безглутенова.

Общи условия

Активация на акаунт