ЛОНДОН - 8

• 103 597
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Може ли някой пътувал на скоро да даде информация какви са цените на място на Лутън за трансфер до Лондон, до Виктория?
Самоцитирам се, че пътуването наближава, а още съм в чуденка. Няма значение превозвача, да не е Easybus.

# 286
А защо да не е   Easybus - притесних се ,защото съм купила билети с тях? Проблеми ли има с тях?

# 287
  • Пловдив
Визитъра се купува по интернет или извън Лондон. Не се връща депозита за картата (3 паунда), ако го поръчаш по интернет ще платиш и доставка.
bouquet значи да си купувам обикновена ойстер

# 288
Здравейте,
и до нашето пътуване почти не остана.
И аз да питам, защо да не е Easybus? И аз с тях съм запазил. newsm78
И другата ми чуденка, дали да купуваме Ойстери или 7 дн. травъл карти (заради 2 в 1 офертите), но пък за нашият период за Окото не важат. 2 ма възрастни с един пубер на 17 и 1 дете на 9 г. ще сме.

# 289
Извинявам се, не исках да внеса смут. Коментирала съм го няколко страници по-назад и за това не поясних отново. Ще пътувам с дете - бебе, а Easybus искат за превоза да си носиш столче, в противен случай могат да откажат превозването.

# 290
  • Варна
Здравейте. Имам нужда от помощ. От 4 до 10 април сме в Лондон. Трима възрастни и дете на 12г. Реших да ползваме 7 дневни travelcard. Заради офертите 2 in 1.  Но остава един ден последния, когато ще трябва да се придвижим само от хотела ( намира се  до London bridge )  до  Padington. Гледах, че има някакви единични билети, но не разбрах колко важат - в случая ще сменяме метро.  Мислех да си вземем и Oyster card и да ги използваме само веднъж и да ги върнем ( примерно да ги купим първия ден , да ги използваме само тогава и  след няколко дни да ги върнем  ), останалите дни с Travelcard.  Ще съм благодарна , ако някой ми даде съвет.

# 291
fani34, може да си вземете хартие билет (за пътуване от т.А до т.Б) или хартиена дневна карта.

https://tfl.gov.uk/fares-and-payments/ticket-types/paper-tickets?intcmp=11507
Single and return tickets
You can buy single and return tickets for travel on Tube, tram, DLR, London Overground, TfL Rail and most National Rail services from ticket machines.

https://tfl.gov.uk/fares-and-payments/where-to-buy-tickets
Paper single and return tickets
You can buy paper tickets for single and return journeys on rail services at:

Ticket machines at Tube, DLR, London Overground, TfL Rail and National Rail stations
Ticket offices at London Overground, TfL Rail and National Rail stations

Цени
http://content.tfl.gov.uk/adult-fares.pdf

# 292
fani34, имай предвид, че от 02 април до август Bakerloo line няма да спира на Paddington.

# 293
  • Варна
Благодаря. Изтеглих си проложение за транспорта в Лондон и на място ще проверяваме как да се придвижваме. Ще ползваме Heathrow Exp.  , а той спира на Paddington.

# 294
Отново съм аз Embarassed, но пътуването наближава и все повече въпроси изникват пред мен. В темите по-назад се обсъждат доста офертите 2 в 1 на железницата, но мен лично ме интересуват тези на National Express. За тях почти няма информация. Прочетох какво пише на сайта им /не ми е добър английският/, но не ми става ясно дали мога да ползвам офертите само в деня на пристигане, съответно заминаване или мога и в дните между отиване и връщане?  Предварително ви благодаря за отговорите.

# 295
  • По широкия бял свят
tara 2, можеш да се възползваш от офертата през целия си престой. Разпечатай си формуляри, които трябва да попълниш и показваш билета. Това е достатъчно.

# 296
  • EU
Тази година какви са скулптурите за Великден? Миналата година бяха овчици, а сега? До кога стоят, аз ще съм от 4 април там и се надявам да има. Внасят настроение някак си  Simple Smile

# 297
Може ли някой да внесе повече инфо за медицинските застраховки? Ще сме с децата и не знам дали да направя застраховка или имам същите права с ЕЗОК (Европейска здравноосигурителна карта).Благодаря.

# 298
Извинявайте за въпроса ми предварително, но не мога да разбера кой е по-удачния вариант за обиколка на Лондон:
- с карта на железниците и 2в1
- с Лондон Пас и Ойстер карта (май на този се спрях, но не мога да разбера аз ли си избирам кои забележителности да се включат или как?)
- или да се купят билети за всяко място чрез интернет, евентуално да следя за някакви отстъпки  
Става въпрос за 2 възрастни и 2 деца - на 6 и 12

Като под по-удачен имам предвид - лесно, по-евтино и удобно да посетим основните неща в Лондон. Говоря за период от една седмица

ПП: и друго - аз съм голям фен на Джейн Остин и много искам да видя местата от романа й "Гордост и предразсъдъци" - по екранизацията с Колин Фърт. Двореца на мистър Дарси, ...
Някой да е ходил на такъв маршрут?

Последна редакция: вт, 29 мар 2016, 14:19 от RNR

# 299
didd, благодаря bouquet . Купих билети, остава да разпечатам ваучерите.
RNR, аз все още не съм била в Лондон, но от това, което изчетох от всички теми, много зависи къде ще се настаните, ще използвате ли транспорт, колко често и т.н. Едва след като уточниш тези неща, тогава ще може да изчислиш как ще ти е по-изгодно.

Общи условия

Активация на акаунт