ЛОНДОН - 8

• 103 569
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
didd, благодаря bouquet . Купих билети, остава да разпечатам ваучерите.
RNR, аз все още не съм била в Лондон, но от това, което изчетох от всички теми, много зависи къде ще се настаните, ще използвате ли транспорт, колко често и т.н. Едва след като уточниш тези неща, тогава ще може да изчислиш как ще ти е по-изгодно.

Ще отседнем у приятели, но незнам в коя част на Лондон са

# 301
  • Варна
Аз също мислих много по този въпрос. Реших , че ще ползваме 7 дневна Travalcard  и оферти 2 в1. Купувайки предварително билети се ангажираш с ден и час. Разпечатала съм си няколко ваучера и ще решавам на място в зависимост от времето. Ще чакаме на опашки..... Една  седмица  сме в Лондон 3 възрастни и дете от 4 април. Нали навсякъде може да се плаща с кредитна карта ?

# 302
Извинявайте за въпроса ми предварително, но не мога да разбера кой е по-удачния вариант за обиколка на Лондон:
- с карта на железниците и 2в1
- с Лондон Пас и Ойстер карта (май на този се спрях, но не мога да разбера аз ли си избирам кои забележителности да се включат или как?)
- или да се купят билети за всяко място чрез интернет, евентуално да следя за някакви отстъпки 
Става въпрос за 2 възрастни и 2 деца - на 6 и 12

Като под по-удачен имам предвид - лесно, по-евтино и удобно да посетим основните неща в Лондон. Говоря за период от една седмица

ПП: и друго - аз съм голям фен на Джейн Остин и много искам да видя местата от романа й "Гордост и предразсъдъци" - по екранизацията с Колин Фърт. Двореца на мистър Дарси, ...
Някой да е ходил на такъв маршрут?

Аз също съм фен на Джейн Остин. Трудно ще обиколиш местата на един път, при това с начална точка Лондон. Пембърли например е сниман в Lyme park, Disley, което е по-близо до Манчестър, отколкото до Лондон. Интериорът пък е сниман в Sadbury hall, което е между Бирмингам и Манчестър. Ако тръгнеш натам - чакам разказ в картинки  Hug

# 303
  • Бургас
didd, благодаря bouquet . Купих билети, остава да разпечатам ваучерите.
RNR, аз все още не съм била в Лондон, но от това, което изчетох от всички теми, много зависи къде ще се настаните, ще използвате ли транспорт, колко често и т.н. Едва след като уточниш тези неща, тогава ще може да изчислиш как ще ти е по-изгодно.

Ще отседнем у приятели, но незнам в коя част на Лондон са

Наистина е важно в коя част на Лондон отсядаш - нека посетилите ЛОндон по скоро да кажат колко струва транспорта на ден ако си настанен в първа зона, със сигурност е доста по малко, отколкото в по крайните !
Също да се провери децата до колко години пътуват безплатно - малкото дете със сигурност е free , но за възрастта на голямото нямам спомени.  
През 2013 година бях там със сина ми на 9 г и тогава ситуацията беше :
Гостувах на брат ми, който живееше тогава  в трета зона - купувах 1 дневна карта за транспорт с железници в дните, в които смятах да посетя забележителности с ваучер 2 в 1. Картата струваше мисля, че 7 или 8 паунда ( включва пътуване с всички видове транспорт в Лондон - метро, влак, авотбус ), а малкия пътуваше безплатно. С тази карта имахме право да посетим двамата с една входна такса избраните забележителности - например в един ден се качихме на корабче до Тауър с един билет ( с него може да качваш и слизаш колкото пъти поискаш в рамките на деня ) , входа за Тауър също с една такса + аквариума в един ден. Средно по 15 паунда на вход ( не ми се рови сега да търся къде колко точно се заплаща ) се спестяват общо минимум 45 паунда за тези изброени три платени атракции - махаш стойността на картата  за транспорт и горе долу си наясно какъв е  финансовия резултат.
Когато посещавахме музеите / които в по голямата си част са със свободен достъп ) ползвах ойстер картата на брат ми - когато ползваш тази карта и си с дете служителят в метрото директно задържа бариерата , за да може да премине детето спокойно или отваряше друга по голяма преграда. Колко точно се таксуваше за всяко влизане в обществен транспорт от ойстера не си спомням също точно, само ми направи впчтл-е, че в пик час сумата е по голяма отколкото на обяд например

Според мен е въпрос на организация и разпределяне на времето с платени и незаплатени входове Simple Smile И да не се забравя да си разпечаташ ваучерите от BG , в случай, че в домакините няма принтер Simple Smile .
Приятно пътуване на всички !
Аз ще пътувам на 21 Април .

Последна редакция: вт, 29 мар 2016, 15:09 от Z-Тина

# 304
Предстои ми еднодневно посещение на Лондон и търся изгоден хотел близо до Виктория. Последно се спрях на EasyHotel  /изихотел/  Виктория. Някой който е отсядал в този икономичен хотел да сподели ако обича, не открих в темата по-назад. Благодаря предварително!

# 305
замряла нещо темата, не пътува ли някой до Лондон сега, не споделят ли тук, какво стана?????

# 306
Да ти е минавало през ума, че може би никой не е отсядал в този конкретен хотел?

http://lmgtfy.com/?q=easyhotel+london+victoria+reviews

# 307
Можете ли да кажете нещо за цените в непретенциозните,нормални хотели как вървят.На нас ни казаха 500 еври за три нощувки от една агенция..Ми,не ви се вижда нормално това.Другаде ни казаха за 200 евро.Имате ли информация,съвети,препоръки за хотели.

# 308
  • Бургас
замряла нещо темата, не пътува ли някой до Лондон сега, не споделят ли тук, какво стана?????

Най вероятно пътуват Simple Smile Нали е пролетна ваканция за Децата , а после ще разказват .
Аз планирам пътуване на 21,04, трето поред  за мен и в момента чета темите назад за по интересни места за посещение, тъй като вече съм била в популярните туристически забележителности .
Набелязала съм пазара за цветя Columbia Road Flower Market в неделя, Borow Market в събота, Sky Garden , Hompton Court Palace , Little Venice - това са горе долу опорните точки , ще обогатявам още програмата с посещения в близост / заведения , барове - някак си ми се иска този път да не е туристически маратон от предходните ми посещения / Между другото най богата инфо намерих в 7-ма тема ..... / изключвам, че във всяка има супер много повтарящи се въпроси от рода на колко струва билета за градския транспорт и трябва ли ми столче или не за дететто в автобуса  Simple Smile .

# 309
  • Бургас
И аз ще пътувам за нашия Великден т.е. 1 май и след това ще споделя. В момента мога да споделя, че ще пътувам от Истанбул с Турските авиолинии при цена 60 евро на човек в посока до летище Гетуик. За настаняване си резервирахме апартамент на границата между 1 и 2 зона. За 4 човека излиза 100 паунда на вечер. Това е засега.

# 310
ММ бързо действа и докато си задам въпроса вече е запазил, за 7 юли резервирахме билети и хотел King Solomon.Не изглежда никак зле. Ще пиша подробности като разбера.
За малко да ни отпадне пътуването и сега много се радвам.
Надявам се за три дни да успеем да видим достатъчно неща.Въпреки,че аз отивам главно заради Хамптън корт.

# 311
Като счупена грамофонна плоча пак да предпожа Ibis хотелите. Laughing
Използвали сме ги поне в 4-5 държави и винаги са били най-добрият вариант за евтин хотел. Имат най-най-основното,чисто, без ненужни мебели, без прашлясали пердета и мокет със съмнителна чистота.  Стаите са малки, няма много прайвъси (в повечето душа е в стаята със стъклена врата, тоалетната е отделно:)), но са идеални за едното спане. Предлагат закуска срещу заплащане, но ние винаги ядем в локал кафенета и не сме се възползвали.

Специално за Лондон съм отсядала в Whitechapel. Безплатен интернет, сешоар може да се заеме от рецепцията срещу депозит, който връщат и има място да се остави багаж (срещу заплащане) в дните на пътуване. Района е с голямо мюсюлманско присъстие, но не сме имали никакви проблеми дори и в 22-23 часа (две жени и дете). Автобусната спирка е пред вратата на хотела, тюб спирката (Aldgate East) е на 5 мин ходене и е Първа зона. Близо е до Brick Lane и Whitechapel Gallery, има няколко хр магазина в близост, Старбъкс и за отрицателно време се стига до всички туристически забележителности.

Веригата има и други локации в града, някои са по-високо ниво, по-нагласени и с различни цени.

===

Гледала съм въпросните EasyHotels, но най-евтините стаи нямат прозорци и не е за мен. Също най-малките стаи нямат място за големи куфари, ако ще пътувате с такива.

Хубаво е и да се четат онлайн ревюта, а не да разчитаме на такива само от форума. Peace
Лично предпочитам TripAdvisor за мнения.

# 312
Аз съм доволна от Травълодж хотелите. Ползвала съм ги в Брайтън, Бристол, Оксфорд и Бат. В Лондон обаче не съм, понеже исках хотел в района на Виктория...   

# 313
  • Варна
В момента сме в Лондон . Хотел Go native London bridg. Първа зона, апартхотел , за 4 души идеално. За 7 нощувки платихме 2300лв. Сега паунда е по евтин. Няма почистване. С кухня, миялна, пералня , две бани.
Има едни зърнени закуски ( не помня името ) с ваучери на кутиите.  Преди време накой  беше дал ллинк. В Бг ги търсих , но не ги намерих. С детски билет влиза безплатно възрастен  , или двама възрастни с един билет. В момента за окото не важат офертите 2 в 1 , и ние използвахме ваучерите. Просто си купихме две кутии. Когато се прибера ще пиша повече.

# 314
Е.......получи се
раздвижих темата, с подигравка и без-крайната цел е постигната имаме МНЕНИЯ.

Аз наистина се отказах от тези Изи хотели. Евтини са но все пак е много тясно , без прозорец и както ще бъдем с два големи куфара и два ръчни багажа -НЕСТАВА. Резервирах в този: http://www.belgravehousehotel.com/ незнам как е , но като се върна ще пиша. Всъщност съм само за една нощ, след което пътувам за Саутхяптън и от там на круиз, тъй, че ще изтърпя за една нощ. Реших все пак да останем макар и за 24 часа в Лондон. Поне Бъкингамският двореу, Тауър бридж и Лондонското око с Темза круиз да видим пак е нещо. Голямо обикаляне ще падне и бързане, но максимално ще разпределя времето и бюджета.   

Общи условия

Активация на акаунт