Идеи за стартиране и развитие на бизнес 23

• 131 852
  • 776
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Здравейте, сигурно малко объркано ще опиша нещата.
Близка иска да отвори онлайн-магазин за козметика. Има план за разходите - за регистрация на фирма, сайт, за счетоводител, осигуровки, данъци, реклама, зареждане със стока и т.н. и според него се нуждае от поне 10000 лв., за да започне, а има половината и иска да ѝ дадем назаем другата половина от сумата. Не съм обмисляла още с договор ли би бил заемът и такива подробности, защото реално, ако не ѝ потръгне бизнесът, дори и да имаме документ, че сме дали тези пари, тя няма откъде да ги върне. Няма и някакви имоти за обезпечение, като се изключат някакви земеделски земи, за които няма търсене и е съсобственик, иначе щеше да ги е продала. Така, както го смятам, приходите ме притесняват, разходите са горе-долу ясни - за да има смисъл от магазина и след всички разходи да ѝ остава за една средна заплата за нея и да връща на части заема, трябва да прави оборот поне 5000 лв. месечно и не съм сигурна, че това е възможно за малък магазин в доста конкурентна ниша. 

Защо не намери фирми, с които да работи на дропшипинг, все пак козметиката е стока, която има срок на годност. По този начин няма да се наложи да има голямо количество козметика, което да държи на склад.
Ако продава само онлайн може да спести разходът за покупка на касов апарат.
Щом е инвалид има облекчения за осигуровки и данъци.

# 691

Защо не намери фирми, с които да работи на дропшипинг, все пак козметиката е стока, която има срок на годност. По този начин няма да се наложи да има голямо количество козметика, което да държи на склад.
Ако продава само онлайн може да спести разходът за покупка на касов апарат.
Щом е инвалид има облекчения за осигуровки и данъци.

Да ти кажа честно, просто от гледната точка на клиент, никога не съм виждала български интернет магазин за козметика, при който да има вероятност да използват дропшипинг - всички доставят в рамките на 2-3 дни, което предполага, че я имат в наличност стоката. Т.е. или са неоткриваеми от гугъл за средностатистическия потребител, ако има такива магазини, или не съществуват, защото практиката по някаква причина не работи. Съмнявам се да откриваме в момента топлата вода с дропшипинга. Иначе за дрехи знам няколко сравнително популярни сайта, които имат ужасно дълги срокове на доставка и явно ги нямат в наличност стоките, както и множество страници във фейсбук с китайски стоки, където явно поръчват от алиекспреса, след като/ако някой реши да поръча при тях, и доставят за минимум 2 седмици, че и за месец. При тях дори не е дропшипинг, ами просто препродават на дребно, не знам колко будали обаче поръчват от тях с надценка, вместо директно от Китай.

Иначе, сега от любопитство проверих за холсейл - повечето такива търговци/дистрибутори, които предлагат холсейл изискват само, за да ти пратят оферта с цените си на едро, да имаш регистрирана фирма и да им дадеш данните си, за да те проверят, даже не говорим да се съгласят да ти продадат. Така че и това не е особено лесно.

В крайна сметка съобщих, че няма да можем да дадем такава сума пари. А пък, ако е твърдо решена все пак да прави нещо, вероятно в някой момент, ако закъса, може да услужа със сравнително малка сума, но не съм го казала, за да не се успокоява и да не разчита особено на помощ.

# 692

Feliche и аз имам въпрос. Понеже спомена в един от коментарите си "работилница с продажба на място", стана ми интересно, запозната ли си с изискванията за отварянае на обект за изработка на бутикови торти, мъфини и дребни сладки? Идеята е да се продават на място, но не всичко да е с готови смеси. Яйца да се използват само за печивата.

Относно помещения, най- общо от инфото, което си споделила ти трябват: работно помещение с минимум 2 мивки (едната за яйца). Ако зареждаш ден за ден, нямаш нужда от склад, а от хладилник и шкафове в работното помещение. За готовите продукти- отделен хладилник или витрина и рафтове, докато си вземат поръчаните продукти. Много често тази работилничка се комбинира с търговска част, където има и места за сядане, предлагат се напитки... Над 12 седящи места обаче искат категоризация в съответната община. Затова най- често масичките са 3- 4.
Ако имаш други въпроси покрай изискванията, питай Wink

# 693
Feliche благодаря за отговора. Няма да те занимавам с повече въпроси, защото това е идея, за която в момента нямам средства. От две години работя, като декоратор и тортите се харесват много. Много пъти съм си мислила за свой обект, но предполагам, че сумата която трябва да имам е огромна. Simple Smile И все пак много благодаря!  bouquet

# 694
Здравейте! Със семейството ми се преместихме в планината на 50 км от София. Зачовърка ни от известно време с мъжа ми да измислим как може да използваме природните дадености на това място... Мислим за провеждане на курсове за оцеляване, организиране на състезания или сформиране на детски летен лагер - тип "скаутски". Притеснява ни дали идеята изобщо ще намери своя таргет от хора, а за нищо друго не се сещаме в момента. Бихте ли дали мнението си или идеи как да се възползваме от близостта до столицата и прекрасната природа на местожителството ни?

# 695
Здравейте! Със семейството ми се преместихме в планината на 50 км от София. Зачовърка ни от известно време с мъжа ми да измислим как може да използваме природните дадености на това място... Мислим за провеждане на курсове за оцеляване, организиране на състезания или сформиране на детски летен лагер - тип "скаутски". Притеснява ни дали идеята изобщо ще намери своя таргет от хора, а за нищо друго не се сещаме в момента. Бихте ли дали мнението си или идеи как да се възползваме от близостта до столицата и прекрасната природа на местожителството ни?

Пиши ми на лични, ако искаш, ще ти дам линк кън един детски лагер да видиш как се организират. А ако решите да гледате зеленчуци,да правите сирене или нещо подобно, мога да помогна.

# 696
Весела, писах ти! П.п. Другата ни идея е за детски център - с вътрешна и външна част, за да работи целогодишно. Тук има само един ДЦ, пълен е с народ, но всичко е мръсно и изпочупено! Мисля си, че добре поддържан, нов център с разнообразни съоръжения, ще си пробие път? В градчето няма и място за провеждане на детски рождени дни...

# 697
Весела, писах ти! П.п. Другата ни идея е за детски център - с вътрешна и външна част, за да работи целогодишно. Тук има само един ДЦ, пълен е с народ, но всичко е мръсно и изпочупено! Мисля си, че добре поддържан, нов център с разнообразни съоръжения, ще си пробие път? В градчето няма и място за провеждане на детски рождени дни...

Виж колко много идей имаш, можеш да съчетаеш - място за рожденни дни, детски център с възможност за нощувки, храна, която вие произвеждате, добра реклама и нещата ще ви се получат. Ако все пак имате и капитала, защото да го направиш отгоре отгоре, с малко средства, според мен ще е риск.Не че ако са вложени и много средства е гаранция за успех, но все пак шансовете са по-големи.

# 698
Звучи примамливо, но си мисля, че ако се опитаме да осъществим всичко това, много ще се разпилеем... Или трябва да вложим средства и усилия в курс/лагер, или в детския център, в който ще се организират и рождени дни.

# 699
За курс по оцеляване, според мен, вие трябва да сте наясно с тези неша, да разбирате, защото ако е да сваляте статии от интернет и да ги прилагате, не ми се струва удачно. Пък и наблюденията ми са, че българина не е дорасъл още до ниво за лагери от тип "американските" или т.нар. "скаутски". Не знам в Софийския район как е, но в Пловдивския са си полпулярни едно времешните лагери - бунгала или някоя хижа. Но ако гониш или очакваш огромни печалби от детски лагери е трудно.

# 700
И аз си мисля, че българинът не търси такъв тип опит/преживяване... Това ни спира. Иначе съпругът ми и кръгът от хора около него са едни от най-добре подготвените в тази сфера! Имат научния и практически опит. Образование, курсове, специализации и т.н. както в България, така и в чужбина.
П.п. Обаче хората в София дават много пари за летни занимални, та се чудя дали не би им допаднала идеята поне лятото децата им да са сред природата, да научат нещо приятно и полезно, а да са и близо до столицата! С курсовете за възрастни изобщо се чудя дали ще има заинтересовани... Май комерсиалната идея с ДЦ е по-надеждна.

# 701
Според мен, идеята ви е добра, но като за начало може да започнете с детски център и в последствие гледате как се развиват нещата. Правите проучване сред деца и родители, и може да въведете, за по интересно, уроци по оцеляване в планината, като така ще прецените доколко има интерес.

Последна редакция: сб, 27 авг 2016, 12:37 от H/I

# 702
Да, това е добра идея, благодаря! Плюс ще е, че рисувам и правя торти от фондан, мога да ги "вкарам" тези неща в центъра. Може и да сложим стена за катерене, освен всички други играчки и съоръжения. Мъжът ми има и такава инструкторска тапия...

# 703
Да, това е добра идея, благодаря! Плюс ще е, че рисувам и правя торти от фондан, мога да ги "вкарам" тези неща в центъра. Може и да сложим стена за катерене, освен всички други играчки и съоръжения. Мъжът ми има и такава инструкторска тапия...

оооо, но ти си цял талант. Щом имаш сладкарски умения. При вас ще намерят всичко. Мисля, че ще имате успех, ако и мястото не е много отдалечено от София, т.е. само за ден, примерно, да се дойде, празнува, играе, лудува и след това да си тръгнат.
За мен би било чудесно, да подаря на детето си и гостите му, ден сред природата със забавления, на някакво подобно място.
Съответно и добра реклама трябва.

# 704
Окуражи ме! Благодаря ти! За сега всичко е идея и проучване. Дано да го измислим и реализираме!

Общи условия

Активация на акаунт