Идеи за стартиране и развитие на бизнес 23

• 131 807
  • 776
  •   1
Отговори
# 30
Данъка на недвижимия имот ще си го плати собственика.
Но таксата смет е задължение на наемателя.
Това са различни плащания, независимо че идват на 1 бланка.
Работила съм във верига ресторанти и сладкарници - така се сключваха договорите за известни софийски заведения.
ЮЛ има възможност да сключи договор с фирма за извозване на отпадъци, така излиза по-изгодно понякога.

# 31
Работила съм във верига ресторанти и сладкарници - така се сключваха договорите за известни софийски заведения.
ЮЛ има възможност да сключи договор с фирма за извозване на отпадъци, така излиза по-изгодно понякога.

Благодаря за информацията  Wink

# 32
  • София
Ами не точно така. Това е въпрос на договаряне. Никъде няма указано, че е задължение на наемателя да  плаща. Точно затова има 10 % нормативни признати разходи. При помещения с огромни площи, където и наемите и оборотите са огромни може да си поемат такъв разход. Обикновено се плаща един депозит и един наем. 

# 33
Плаща се толкова, колкото реши собственика на помещението.
Ако е на оборотно място - той определя условията.
Всичко е въпрос на договорка, няма точни закони.
Кандидат-бизнес дамата трябва да е информирана, че са и необходими доста средства първоначално.
В момента съм дала собствено помещение в малък провинциален град под наем - 2 депозита/за последни разходи/ и 6 наема. Като от януари  наемателя продължава да плаща наемите с месеци напред. Ако иска.

# 34
...Без крака останах от обикаляне да търся помещение за магазин. ...
И какво още забеляза, докато обикаляше?  Така де, структура на магазините, и въобще какви магазини нямаше?

# 35
  • София
Кандидат-бизнес дамата трябва да е информирана, че са и необходими доста средства първоначално.
В момента съм дала собствено помещение в малък провинциален град под наем - 2 депозита/за последни разходи/ и 6 наема. Като от януари  наемателя продължава да плаща наемите с месеци напред. Ако иска.
Плаща се толкова, колкото има кой да ти даде. Не знам защо реши, че като търся магазин съм кандидат бизнес дама. Имам достатъчно опит и знам какво търся. Да, бих дала това което иска наемодателя, ако отговаря на критериите ми. Когато правя компромис, не ги давам. Ако си чела внимателно, явно и други не ги дават защото празни магазини бол. Говоря за София. В малкия град, може да не е така. Не го приемай лично.
И какво още забеляза, докато обикаляше?  Така де, структура на магазините, и въобще какви магазини нямаше?
За съжаление не мога да ти отговоря, защото ги нямаше, но мога да ти кажа от кои имаше в излишък.

# 36
Много самонадеяно звучиш  нещо,
Rozibozi не е кандидат бизнес дама и е вряла и кипяла и е доста наясно с нещата според мен,
Никой не е длъжен да плаща такса смет - досега съм отворила през годините над 20 магазина и съм плащала такса смет на един единствен обект,така че всичко е въпрос на договорка,
Rozibozi ,не се отчайвай ще намериш помещение,има достатъчно предлагане

# 37
Никой не е длъжен да плаща такса смет - досега съм отворила през годините над 20 магазина и съм плащала такса смет на един единствен обект,така че всичко е въпрос на договорка,

Shocked Rolling Eyes
имам известен опит в имотите
такса смет е длъжен да плаща този, който произвежда същия - ползвателят на имота, т.е. не собственика (за него е данъка)
 Tired просто в българия така се разсъждава - защо да плащам аз това!? като не е мое  ooooh!

за какво го търсиш този магазин, за какъв вид стока?

# 38
  • София
Съжалявам, че стана такава полемика. Всеки добър управител се старае да намалява разходи. Всеки има право да търси по-добра доходност от имотите си. Точно това е бизнес. Точно затова се договарят условия. Бизнес не винаги се прави с много пари. Бизнес се прави с добра идея и добър мениджмънт, хубаво е да имаш и пари.

# 39
Всеки добър управител се старае да намалява разходи.

Simple Smile

Tired аз ще си поразмисля няколко месеца, не виждам добри условия в момента

# 40
...
Плаща се толкова, колкото има кой да ти даде. ... И аз подкрепям това — търсенето (платежоспособното търсене) определя цената, а не искането на собственика (търговеца, производителя). Вторите само решават дали да се съгласят с предлаганите пари от търсещия (промоциите са точно това предлагащите коригират желанията си).
За съжаление не мога да ти отговоря, защото ги нямаше, но мога да ти кажа от кои имаше в излишък.

Нищо де, поне знаеш кой вид магазини ще се конкурират яко (и ще са на малка печалба) щото са много. А това дето другите ги нямаше... това е твоя шанс, да си първия в нещо на определено място. И гледай внимателно човекопотока, дали хората бързат за някъде или ще имат време да погледнат какво има на витрината. Примерно, до пешеходна пътека или спирка има як човекопоток, но клиентопотока е никакъв, защото хората имат друг приоритет (да пресекат улицата и да не си изпуснат превоза) и предпочитат да не пазаруват.  Та защо не огледаш (си спомниш) за подходящ поток хора, които не са притиснати от график или светофар, и ако трябва да си намериш съдружник (или поне някой инвеститор) за да наемеш правилния магазин, нищо че наема изглежда странно висок? Да, и си направи сметката, това дето смяташ да го продаваш, какъв оборот му трябва за да ти "плати наема" (и останалите разходи) и дали човекопотока пред витрината отговаря като брой на необходимите ти клиенти (не всеки ще влезе в магазина, а и си зависи какъв % от потока са търсещите такава стока, дето смяташ да я продаваш)...
Като цяло, подходящото място прави магазина успешен. Единствения начин, магазин да не се влияе от местоположението  е стоката в него да е за маниаци или да е на 1/3 от нормалната цена.

# 41
Искам да попитам някой продавал ли е стоки в eBay? Как се пускат пратките и как се определят пощенските такси за различните страни.
Ще споделя от гледната точка на потребител, намиращ се във Великобритания. Обикновено ограничавам търсенето на търговци, намиращи се в УК - просто доставката е бърза, отговорността по подразбиране по-висока, а и в случай на рекламация главоболията са по-малко. Ако нещото е екзотично, разширявам до ЕС (т.е. попада и БГ), но там гледам рейтинга, историята, отзивите... Защо ти го пиша - със сигурност не за да те откажа, а за да прецениш продукта, който предлагаш, доколко е конкурентноспопсобен. Ако е нещо стандартно, едва ли ще успее да пробие до първите няколко страници на търсене в ибей, а повечето не се задълбават. От друга страна, екзотичните продукти се продават в малко бройки и рядко... Може би ибей не е най-удачната платформа?

# 42
  • София
Предлагам счетоводни услуги. Счетоводство на юридически и физически лица.

В момента работя на трудов договор, но вече е назрял момента да искам да работя за себе си.
Как мислите къде е добре да пусна реклама? От къде да търся клиенти?

За малкия частен бизнес в България, че е трудно ми е ясно. Преди години ми се обаждаха познати и приятели да им водя счетоводството, а аз отказвах, защото предпочитах работа на трудов договор и пълни осигуровки. Последните няколко години никой не търси счетоводни услуги, а по-скоро закриват бизнеси.

# 43
Да попитам и аз нещо - имам помещение, в район където населението е 50/50 българи и цигани. Помещението е голямо - около 90 кв.м., на две нива е, града е голям, мястото се води централно, обаче кофтито неща са, че улицата, на която е помещението е малко задръстена, а има и цигани тук-там.....Как мислите - какъв бизнес би могло да се предложи на това смесено население?
Моля ви, дайте идеи  bouquet

# 44
  • София
Да попитам и аз нещо - имам помещение, в район където населението е 50/50 българи и цигани. Помещението е голямо - около 90 кв.м., на две нива е, града е голям, мястото се води централно, обаче кофтито неща са, че улицата, на която е помещението е малко задръстена, а има и цигани тук-там.....Как мислите - какъв бизнес би могло да се предложи на това смесено население?
Моля ви, дайте идеи  bouquet
Може да е тривиално, но първо се сещам за втора употреба. В старите теми Пуканка беше споделила, че за успешен магазин помещението трябва да е около 100 м2. Все пак ти знаеш какви магазини има наоколо. Можеш да го отдаваш под наем.

Общи условия

Активация на акаунт