Аз искам брак и семейство, а той.....

• 39 869
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 615
Пък бабата, ако живее в друг град/село/държава - още по-голям ужас.  Tired

Коя здравомислеща жена избира кога да роди с оглед дали след това ще има време да отслабне достатъчно бързо, за да има одобрението на височайшия си съпруг или пък детето да познава баба си минимум 20 години ....

# 616
Ето ти пример за много голям проблем:

Майката ражда на 35, щото е гот; дъщерята и тя. Тоест- дъщерята има майка на 70 и новородено. Когато бебето е на месец, 70-годишната жена получава инсулт, съвсем нормално за тая възраст.

Честито, като не искахте да сменяте памперси на 20, сега ще сменяте още повече памперси. Дано да сте се наживяли.

# 617
И така да е, памперси ще сменя година - две. Гаранции за нищо няма. И 40 годишната баба може да я тресне инсулт.

# 618
  • София
Ето ти пример за много голям проблем:

Майката ражда на 35, щото е гот; дъщерята и тя. Тоест- дъщерята има майка на 70 и новородено. Когато бебето е на месец, 70-годишната жена получава инсулт, съвсем нормално за тая възраст.

Честито, като не искахте да сменяте памперси на 20, сега ще сменяте още повече памперси. Дано да сте се наживяли.

Оф, е не можа ли по-рано да ме предупредиш? Майка ми пак се записа на екскурзия. Сега в Испания да я гоня, за да ѝ сменям памперсите  Confused  Мамаситаааа, смени кристалната топка, не работи както трябва.

# 619
Знам бе, тука всички ще са дълголетници. Само че се случва така, че не се знае както е на екскурзия, какво ще стане утре или след седмица. Да, може да стане и на 50, обаче на 70 е доста по-вероятно.

Да, може да не се случи, но ако се случи, е много тежко последствие.

# 620
  • София
Ами не, съжалявам, че пак не се вмествам в представите ти  Laughing Родителите ми имат финансов вариант за такава ситуация. Дори и да нямаха, обаче, аз не съм самотна майка и мъжът ми е в състояние да се погрижи за всички нужди на детето ни, докато аз и брат ми се грижим за родителите си.

# 621
И все пак си остава истина, че най-доброто разрешение на конфликтни ситуации е да не влизаш в такива ситуации. На хартия всичко винаги изглежда лесно, обаче животът, както се съгласихме, не се случва на хартия.

# 622
  • София
Ох  ooooh! Но понеже всички тук сме големи и не вярваме в приказки, знаем, че рано или късно трудни ситуации винаги ще има. И всеки, според разбиранията си, гледа да избягва тези, които за него ще бъдат по-трудни от другите. Аз направих точно това.

# 623
Не знам как точно да родиш преди 30 ще е по-трудно от това да съчетаеш новородено с грижа за възрастен...и не забравяйте, че стандартите за "внимание" и "отдаденост" към детето са високи в тоя форум...

# 624
  • София
Не знам как точно да родиш преди 30 ще е по-трудно от това да съчетаеш новородено с грижа за възрастен...и не забравяйте, че стандартите за "внимание" и "отдаденост" към детето са високи в тоя форум...

Да, напълно ти вярвам, че не знаеш. Важното е, че аз знам.

# 625
Гаранции за нищо няма. И 40 годишната баба може да я тресне инсулт.

Какво да ти отговоря, освен това, което вече написах:
Ако кажа "През ноември времето е по-лошо от септември" ще ми отвърнеш ли "Не е вярно, защото ето днес е слънчево и 20 градуса, а на 27.Септември беше дъждовно и 12 градуса"? Технически ще си права, но какво ще ти помогне това, когато планираш следващия си излет в планината?

Разумният човек планира бъдещето с оглед на най-вероятното. Разбира се, при теб може да се случи нещо различно, но най-вероятното е това, което най-често се е случвало в миналото и продължава да се случва на другите хора в подобни ситуации. А именно:
- Жена, родила по-млада, по-бързо и лесно се възстановява
- На бала на детето няма да е на 50 г. а на сватбата му - с бастун
- Бабата и дядото ще са по-млади и ще могат да помагат, вместо да пречат (например да легнат болни и да изискват грижи)
- И т.н. и т.н.

Но вие си имате ум, можете сами да си решите - щом и мъжете ви са съгласни, проблем няма. Аз лично нямаше да се съглася жена ми да чака да роди след 30 за да може примерно да прави втора магистратура или да ръшка по чужбина. Роди си и двете деца преди 30, физически сега си е почти същата каквато беше и преди, а аз съм горд, че е млада и хубава и никой не съжалява, че през това време е можело да напредне с кариерата и сега да взема с 500 лева по-голяма заплата, или да е ходила на повече екскурзии. Пък на екскурзии може да си ходи и като стане на 35, когато пък нейните наборки ще са с бебешките колички.

# 626
Колкото и да пишете това трудно се планира. Няма как да си навиеш на пръстчето - ще родя на 25 - и да си сигурен, че точно на тези години ще имаш до теб човек, с когото искаш да създадеш семейство и той ще иска деца.
Бебета се правят, когато има с кого. Иначе, както и напред писа, ако държите майка ви да стане баба на 40-50 - ей ги донорите, тичайте и се оплождайте.

А както някои хора живеят до 80+, така други си отиват на по 40+. Да почваме бебетата на по 13, че да има време да сменят памперси.

Цитат
Най-обичам мъж да ми обяснява как се ражда и възстановява след раждане. За съжаление няма такава зависимост.

# 627
Не знам дали има или няма зависимост, но е напълно нормално един 25 годишен организъм да се възстанови в пъти по-бързо от един 40 годишен.Без значение дали става дума за раждане, грип или друго.
Младият организъм не е толкова амортизиран, износен, органите още са млади, здрави, "пъргави", мускулите са по-стегнати (и не, това не зависи основно от спорта, а от гена    Laughing  ) и т.н.
И както и назад някой писа, бебето получава едни неща от младия организъм, и съвсем други от един амортизиран в известна степен.
Защо иначе според вас, се говори за повече дефекти при бебетата на  възрастни родилки?

# 628
Ама ти сравняваш 25 с 40. А темата по-скоро визира 24 спрямо 29-30. Момичето е на 24 и иска бебе веднага. Приятеля й иска да се стабилизират нещата малко и тогава. Това поне аз го разбирам като 3-4 години максимум, не 15.

Една жена, ако държи на външния си вид, обича да спортува и не се храни лошо, няма да има проблем да си върне фигурата. Жена, която по начало не се грижи за това, няма да е стегната и фит, ако ще да роди на 17.

# 629
  • София
Скрит текст:
Гаранции за нищо няма. И 40 годишната баба може да я тресне инсулт.

Какво да ти отговоря, освен това, което вече написах:
Ако кажа "През ноември времето е по-лошо от септември" ще ми отвърнеш ли "Не е вярно, защото ето днес е слънчево и 20 градуса, а на 27.Септември беше дъждовно и 12 градуса"? Технически ще си права, но какво ще ти помогне това, когато планираш следващия си излет в планината?

Разумният човек планира бъдещето с оглед на най-вероятното. Разбира се, при теб може да се случи нещо различно, но най-вероятното е това, което най-често се е случвало в миналото и продължава да се случва на другите хора в подобни ситуации. А именно:
- На бала на детето няма да е на 50 г. а на сватбата му - с бастун
- Бабата и дядото ще са по-млади и ще могат да помагат, вместо да пречат (например да легнат болни и да изискват грижи)
Скрит текст:
- И т.н. и т.н.

Но вие си имате ум, можете сами да си решите - щом и мъжете ви са съгласни, проблем няма. Аз лично нямаше да се съглася жена ми да чака да роди след 30 за да може примерно да прави втора магистратура или да ръшка по чужбина. Роди си и двете деца преди 30, физически сега си е почти същата каквато беше и преди, а аз съм горд, че е млада и хубава и никой не съжалява, че през това време е можело да напредне с кариерата и сега да взема с 500 лева по-голяма заплата, или да е ходила на повече екскурзии. Пък на екскурзии може да си ходи и като стане на 35, когато пък нейните наборки ще са с бебешките колички.

Глупости.

ПП Кажи сега, да се обръщам ли към теб с "Мистър Вселена" или е по-удачно да пропусна? Макар че не мога да си представя след такива претенции към жените ви, да сте по-зле от този на снимката.

Последна редакция: пт, 13 ное 2015, 12:27 от milenaka

Общи условия

Активация на акаунт