Аз искам брак и семейство, а той.....

• 39 852
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 600
за преждевременно не знам,но пораженията при старите моми и ергени ясно се открояват и лесно се диагностицират.

# 601
Скрит текст:
Скрит текст:
Има рационален и нерационален страх. Тоест- нежеланието да се развият зле нещата не е точно "емоционален страх". Страхът е краткосрочна емоция.

Де да знам, за мен е тревожно това инфантилизиране на вече пораснали мъже и жени. Не знам как не ви тревожи, че има толкова ниски очаквания към възрастта 25-30. Все едно по-възрастните един вид не искат да пораствате.

Да, аз съм от това поколение и не ми харесва очакването, че "има време". Все едно те потупват по главичката и ти казват- о, малък си още, играй си...
Faiona, при мен е съвсем рационална чуденка как може да си заложиш toddler-бомба на 40. Просто е ясно какво те чака. То е съвсем прагматично- ще те заболи кръстът да го вдигаш, бориш, пренасяш, озаптяваш...да не говорим за тръшкането, дивотиите, цапането, и това дори от "лесните" деца. А, да, и това, че се опитват да се утрепят непрекъснато и ти изправят косата с каскади. В момента максимално се кефя, че поне единият вече е извън тази възраст.

Е хайде чак пък тодлер, на 40 следва да имам около 10 годишно. А дивотиите и тръшкането повярвай ми по-лесно бих ги изтърпяла на 30 отколкото на 25. Именно това е и една от причините да поизчакам, за да придобия повече търпение и по-здравички нерви.
Щото едно е да си все още емоционално лабилна на 25, друго е след 3-4 години като поулегнеш.
И последно, жена на 25 е?
Умна, разумна, гонеща кариера работохоличка, взела напълно информирано и осъзнато решение, че ще роди на/след 30?
Или, лабилна, инфантилна псевдо тийнка, на която още й се играе на "детската площадка"?    Laughing

Щото разликата между двете категории е от земята до небето.

# 602
  • София
за преждевременно не знам,но пораженията при старите моми и ергени ясно се открояват и лесно се диагностицират.

Прочети си постовете, не само в тази тема, и ще разбереш, ако поискаш.

Иначе мъжът ми има колега, който се води стар ерген, но не го познавам добре и не мога да коментирам.

# 603
За какво става въпрос реално?
За това кога е ОК да се роди дете , за бройката на децата ,за подходящите мъже или за средната продължителност на живота ?  newsm78

# 604
 Съвсем спокойно можеш да си вършиш работата и да вземаш разумни решения и все пак да реагираш свръхемоционално на някакви лични ситуации. Има разлика между емоционална и функционална интелигентност. Аз лично не съм сигурна как бих реагирала на едно тръшкащо се дете на 25, но има добра вероятност отговора да е с крясъци и истерии в стил майка ми. В момента се чувствам много по-сигурна в способностите си да реагирам адекватно и спокойно на подобна ситуация. Какво сега, да си посипя главата с пепел, задето съм отказала да причиня подобно нещо на дете ли?

# 605
Съвсем спокойно можеш да си вършиш работата и да вземаш разумни решения и все пак да реагираш свръхемоционално на някакви лични ситуации. Има разлика между емоционална и функционална интелигентност. Аз лично не съм сигурна как бих реагирала на едно тръшкащо се дете на 25, но има добра вероятност отговора да е с крясъци и истерии в стил майка ми. В момента се чувствам много по-сигурна в способностите си да реагирам адекватно и спокойно на подобна ситуация. Какво сега, да си посипя главата с пепел, задето съм отказала да причиня подобно нещо на дете ли?
Всичко това е в сферата на вероятностите.   Simple Smile
Няма как да знаеш какво би или не би причинила на детето си.Или на който и да било друг.
Можеш да си много спокойна майка на 25.
Можеш да имаш най-спокойното дете на света.
Можеш да си истерична жена на 35, която да подлудява детето си всеки ден.
Може.....
Всичко може.
Това, което си изброила и което до тук изтъкваш като важни причини да имаш дете в една по-късна възраст, са всъщност само оправдания за собствено успокоение.
Теория на вероятностите е хубаво нещо, но ....е само теория.    Laughing
Човек се учи да е родител, едва когато се сдобие с дете.Преди това няма как да знае нито какво дете ще му се "падне", нито какъв родител ще се извъди от него.

# 606
Скъпи дами,
Някои от вас май мислят само за кариерата си, парите, пътешествията и откриването на света и на себе си, когато планират кога да раждат - но не забравяйте и едно друго много важно нещо, а именно - как ще се отрази това на тялото ви.
Ако родите на 20-25-30, след няколко месеца пак ще сте във форма, а между 30-40 родите ли после е много вероятно да си останете с 10 кила отгоре, с отпуснати гърди, корем и задник. Дори да не ви е грижа как ще възприеме това мъжа ви (така де, като ви е взел веднъж трябва да ви търпи такива, каквито сте) то децата ви също ще са горди да имат млада и красива майка.
Ако все пак мислите и за мъжа си, нека да ви кажа, че сред моите приятели нямам нито един, който се хвали с това какъв голям началник е жена му, но пък тези, които имат млади и красиви жени и майки на децата си са горди и щастливи от това. Уж се движа в интелигентни среди, но защо са толкова плиткоумни и визуално ориентирани мъжете - ама какво ви говоря, вие добре знаете и коментирате какви прасета били мъжете, които взели да си пишат СМС-и с някоя колежка или даже се развели заради по-млада жена (чудно защо ли, гледай какви са будали - ами че тя нали ще е по-назад с кариерата?)

Не зная в какви среди се движиш, но аз не само, че съм чувала мъже, които се хвалят с постиженията на жените си, но съм и чувала и такива, които се оплакват от недостатъчно образовани жени.
В крайна сметка, една жена, за да изглежда млада, трябва и акъл да има, та да знае какви мерки да предприеме Laughing .

Колкото до възстановяването, ако една жена живее здравословно и тренира, ще се възстанови по-бързо от такава, която не извършва много физически активности, дори и другата да е далеч по-млада.

ПП - много ми е смешно как мъжете се оплакват от дебели, разплути жени, но по улиците не виждам много мъже с релеф Laughing .

# 607
За какво става въпрос реално?
За това кога е ОК да се роди дете , за бройката на децата ,за подходящите мъже или за средната продължителност на живота ?  newsm78

Този въпрос е лесен за хора, които умеят да синтезират информация и невъзможен за тия, дето я категоризират по кутийки.

Колкото до отдадеността- каквото трябва, се случва в моето семейство. Та явно правя достатъчно. Това е тайната- не максималното, а достатъчното.

Сетих се за сериала "Момичета" (Girls)- какви момичета, дърти магарици на 27...и правят простотии.

# 608
Права е Мамасита.И на мен ми омръзна от инфантили на години.Гледам ги всеки ден ,те просто са останали в друго ниво на играта.Нищо общо не мога да имам с тях.Затова и се отдалечих с доста познати-едно и също-до безкрай,а всъщност без семейство и деца едно голямо нищо.

Е, ама това е защото си женчо, без да влагам нещо обидно, просто. Много ясно, че няма да имате вече общи интереси с приятелите ти.  Grinning

Колкото до гледането на бебе на различни възрасти на майката - нищо сложно и трудно няма, стига детето да е здраво, обикновено хората много сами си усложняват нещата от незнание и неопитност. Така че е все едно на каква възраст ще бъдеш, като го гледаш, само дето , ако си по-голямшък на възраст вероятността да си по улегнал е по-голяма, докато на 25 години крачетата сами те теглят навън вечер, после почва да те мързи, да ставаш домошар, улягаш един вид и  е доста по-приятно.

Разбира се, има хора, които още на 25-6-7-8 се чувстват достатъчно улегнали и зрели, че да желаят предимно домашен живот. Но все пак не е много естествено - на 25 човек е преди всичко млад, хора Grinning  Нима е добре да се чувстваш дърт на 27? Никога вече няма да си такъв в целия си живат, както в 20 те си години.  Самата възраст между 20 и 30 си заслужава да се изживее пълноценно, просто за себе си. Защото колкото и да е възможно всичко да става едновременно с наличието на бебе, все пак е доста ограничаващо като време и организация и винаги трябва да се съобразяваш първо с детето.

Затова и възрастта за раждане на първо дете се измести нагоре, тя до висините не може да литне, но все пак даде на хората още едно десетилетие възможности.

Последна редакция: пт, 13 ное 2015, 09:31 от Iris04

# 609
Ако родите на 20-25-30, след няколко месеца пак ще сте във форма, а между 30-40 родите ли после е много вероятно да си останете с 10 кила отгоре, с отпуснати гърди, корем и задник.
Има момичета на 19 с разплути тела, както и раждали на 25 пак с такива. Има и родили на 35 или 40 с превъзходни фигури.

Ако кажа "През ноември времето е по-лошо от септември" ще ми отвърнеш ли "Не е вярно, защото ето днес е слънчево и 20 градуса, а на 27.Септември беше дъждовно и 12 градуса"? Технически ще си права, но какво ще ти помогне това, когато планираш следващия си излет в планината?

1. Да се обадя ли на мъжа ми и да го заплаша, че ако се отпусне след някоя и друга година, ще го изхвърля?
Не знам дали се правите на неразбрали, или имате трудности с проследяването на логически аргумент.
Да, и ти и мъжът ти ще остареете и погрознеете, но това не е нещо, което може да промените. Докато при избирането на момент да родиш, имаш свободата да го планираш за време, в което може да мине с минимални последствия за децата и за тялото ти.
Това си е травма, от която организмът трябва да се възстанови и е факт, че това става по-лесно на млада възраст, отколкото на стара. Даже въобще не говоря, че повечето жени сега избирате секциото.

Естествено, че не само това се гледа - гледа се на първо място и дали си намерила мъж, който да иска същото, дали ще има с какво да го гледате, и т.н. и т.н.
Просто ми се стори, че всичките тук забравяте този фактор, а той не е никак маловажен - както за мен, така и за всичките ми приятели мъже. Имам няколко, дето направо им се е отщяло да спят вече с жените си. На детската градина всеки ден като ходя да водя децата - вижда се, че има голяма разлика между майките, които са родили на 25 или на 35. Почти съм сигурен при кои мъжът им вечер бърза да си дойде от работа, и при кои се чуди дали да каже, че "шефа му е дал неотложни задачи".

# 610
А в случая на питащата в темата...има макс. 2 години да изчака и да види дали той е сериозен. Изобщо ще е голяма грешка и тя да попие наратива, че до 30 е рано, всички интелигентни раждат на 30-32 (макар че раждане на 32 не те прави интелигентна) и тъй нататък. Защото така може сама да се заслепи за много, много червени флагчета.

Крис, човек се възстановява лесно и след 30, поне на външно ниво, но е хубаво да се замисли какво ще получи това бебе от 9 месеца в по-възрастно тяло. Нали сте наясно, че генната експресия зависи първо от условията по време на бременност. На по-малка възраст със сигурност има повече ресурс за бебето, хормоните са в по-добри граници, сърце, кръвно- всичко е по-добро. И двете ми бременности бяха леки, ама си има разлика между 26 и 32.

# 611
На детската градина всеки ден като ходя да водя децата - вижда се, че има голяма разлика между майките, които са родили на 25 или на 35. Почти съм сигурен при кои мъжът им вечер бърза да си дойде от работа, и при кои се чуди дали да каже, че "шефа му е дал неотложни задачи".

Има разлика, как да няма разлика - просто едната е към 30-те, а другата към 40-те. Всеки предпочита да е на 30, а не на 40, аз човек, дето да не иска да е млад не познавам. Иначе за другите щуротии дето си ги написал, хич няма и да ги коментирам, какво му било на мъжа и къде бързал да се прибере, щото сам можеш да се сетиш каква глупост е. Пък и не е вярно за възстановяването на тялото (подозирам че имаш предвид фигурата) - това е съвсем индивидуално и не зависи толкова от възрастта.

Че то на тази, дето я гледаш в детската градина може да и е второ, или трето, дето да го е родила над 30 и какво  мъжът и пак не я ще вече, казваш, иска по-нов модел Laughing

# 612
  • София
Скрит текст:
Ако родите на 20-25-30, след няколко месеца пак ще сте във форма, а между 30-40 родите ли после е много вероятно да си останете с 10 кила отгоре, с отпуснати гърди, корем и задник.
Има момичета на 19 с разплути тела, както и раждали на 25 пак с такива. Има и родили на 35 или 40 с превъзходни фигури.

Ако кажа "През ноември времето е по-лошо от септември" ще ми отвърнеш ли "Не е вярно, защото ето днес е слънчево и 20 градуса, а на 27.Септември беше дъждовно и 12 градуса"? Технически ще си права, но какво ще ти помогне това, когато планираш следващия си излет в планината?

1. Да се обадя ли на мъжа ми и да го заплаша, че ако се отпусне след някоя и друга година, ще го изхвърля?
Не знам дали се правите на неразбрали, или имате трудности с проследяването на логически аргумент.
Да, и ти и мъжът ти ще остареете и погрознеете, но това не е нещо, което може да промените. Докато при избирането на момент да родиш, имаш свободата да го планираш за време, в което може да мине с минимални последствия за децата и за тялото ти.
Това си е травма, от която организмът трябва да се възстанови и е факт, че това става по-лесно на млада възраст, отколкото на стара. Даже въобще не говоря, че повечето жени сега избирате секциото.

Естествено, че не само това се гледа - гледа се на първо място и дали си намерила мъж, който да иска същото, дали ще има с какво да го гледате, и т.н. и т.н.
Просто ми се стори, че всичките тук забравяте този фактор, а той не е никак маловажен - както за мен, така и за всичките ми приятели мъже. Имам няколко, дето направо им се е отщяло да спят вече с жените си. На детската градина всеки ден като ходя да водя децата - вижда се, че има голяма разлика между майките, които са родили на 25 или на 35. Почти съм сигурен при кои мъжът им вечер бърза да си дойде от работа, и при кои се чуди дали да каже, че "шефа му е дал неотложни задачи".
Laughing  Ох, откъде да започна  Thinking
1. Ти и всичките ти приятели мъже с претенции, дали отговаряте на собствените си претенции. Ако отговорът ти е "Да", значи трябва да сте вариации на тема - http://2.bp.blogspot.com/-SW0JCFblQMk/UHKx4WvAd_I/AAAAAAAAAAY/ve … 600/male-body.jpg Но ако не сте, нали се сещаш къде може да отидат претенциите ви. И докато за една родила жена може да има извинение за отпуснатото тяло, то какво извинение имат немалко 30-ина годишни мъже, които виждам по улиците,  и които са виждали фитнес само на снимка?
2. Дори да приемем, че и ти, и всичките ти приятели сте Мистър Вселена, защо сте решили, че светът на една жена започва и завършва с вас? Аз да родя, когато не искам, защото мъжът ми можело да не ме хареса на външен вид, ако родя късно... Това е...  doh
3. Твърдиш, че "Докато при избирането на момент да родиш, имаш свободата да го планираш за време, в което може да мине с минимални последствия за децата и за тялото ти." Като родена късно, какви са или са били последствията за мен?

# 613
Ми като си роден късно, последствията са многоизмерни. Сещате се например за комбинацията от късно родила майка и късно родила дъщеря. Детето ще познава баба си много по-малко години.

Да, знам, тука всички имат супер гени и ще живеят до 120.

# 614
  • София
Ми като си роден късно, последствията са многоизмерни. Сещате се например за комбинацията от късно родила майка и късно родила дъщеря. Детето ще познава баба си много по-малко години.

Да, знам, тука всички имат супер гени и ще живеят до 120.

А за прабабата да не говорим. Трагедия.

За мен това не е никакъв проблем.

Общи условия

Активация на акаунт