Дали?
При съвременния начин на живот, при стреса ежедневен, при отровените поголовно храна и въздух, при масовото облъчване и радиация, да не изброявам всичко, хората се разболяват на все по-млада възраст.
Скоро попаднах на статистика (макар че не им вярвам особено), че бездетните семейства с проблемна репродукция са се увеличили последните 20 години.СЪжалявам, че не мога да я намеря сега....
А и нали виждам как се "развиват събитията"....в моето детство, затлъстелите деца бяха рядкост, сега всяко второ едва ли не е дебело.В моята младост всичките ми съученички забременяха, родиха нормално здрави деца.Сега доста по-често се случва млади момичета да имат гинекологични проблеми преди още да решат да пробват да забременеят.
Заради подчертаната в червено реплика. Но ако бъркам, то отговорът ми е "Не, не би трябвало това да е основанието за избор на всички, защото хората са различни, макар че при мен участваше наравно с другите доводи."
Предполага се, че човек на възраст около 20 и нагоре, вече е събрал достатъчно "мозък" за да мисли и да знае, че всяко съзнателно взето решение, за каквото и да е, се взима на база някаква информация.
Прост, елементарен пример:свършил ти е хляба и излизаш да купиш.Как решаваш откъде да го купиш?Мислиш в кой магазин си виждала хляб и тръгваш към него, или изобщо не се замисляш и почваш да обикаляш магазините наред, докато попаднеш на такъв, в който продават хляб?

А за толкова важно нещо като дете, след като си решила, че така или иначе го искаш и все някога ще го имаш, не е ли редно осъзнатото решение да чакаш, докато станеш на 30+ да е взето на база информация какво можеш да очакваш като последици от решението си?
И не е ли прекалено глупаво такова решение да е взето на база"Ай, как ми се купонясва....не ща сега пък деца."?
Не и ако отговаря на истината. Тогава отлагането е по-разумното, а раждането на дете при такива условия е пълна глупост.

И приказката "Каквото човек сам си направи, никой друг не може!" си важи.