Дали?
При съвременния начин на живот, при стреса ежедневен, при отровените поголовно храна и въздух, при масовото облъчване и радиация, да не изброявам всичко, хората се разболяват на все по-млада възраст.
А и нали виждам как се "развиват събитията"....в моето детство, затлъстелите деца бяха рядкост, сега всяко второ едва ли не е дебело.В моята младост всичките ми съученички забременяха, родиха нормално здрави деца.Сега доста по-често се случва млади момичета да имат гинекологични проблеми преди още да решат да пробват да забременеят.
Да, въпрос на избор е кой кога да роди дете.Но този избор би трябвало да е основан на база информираност за всички "За" и "Против", а не на база :"Абе, сега ми се живее, не ми се занимава с памперси и детски ревове...ще го мисля, като стана към 30-те....има време!"
Аха, разболяват се по-млади, ама средната продължителност на живота някакси расте, това първо.
Второ, е логично, че ако масата от жени изчакват до по-късно, деца ще имат тези, които нямат проблеми да зачеват по-късно, така че репродуктивния прозорец ще се удължи. Еволюцията на вида не се интересува от индивида.
А конкретния индивид е възможно да е информиран за всички за и против и все пак да е избрал да е към 30те този евент, дори при минималния риск да не му се случи, това трето.