Аз искам брак и семейство, а той.....

• 39 665
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 930

Аз го чета, че родителите й са смятали, че е редно[b] мъжа й да й купи апартамент[/b]едно. Което между другото и моите така смятат, но съвсем не значи, че и аз поддържам тезата.  Peace
Пфффффф, а аз да си мисля, че е редно да си го купят двамата. Добре, извинете, пак забравих, че единият купува като плаща, а другият- като вдъхновява първия, създавайки му подходящ климат. hahaha

Ок, ако ММ е изтеглил кредита за апартамента, то, означава ли, че е негов? Нали парите излизат от семейния бюджет!

# 931
  • София
( не искам да използвам речника на absurt, макар че по същество тезата ѝ е вярна).
Идва малко off, но е подходящото време да кажа, че все по- малко хора се осмеляват да наричат нещата с истинските им имена.
И тук го забелязвам с пълна сила.
Нещо като американските извъртаници- не бил негър, а " афроамериканец"..........
Имаме си думи, чието значение е известно и не подлежи на съмнение.

# 932

Аз го чета, че родителите й са смятали, че е редно[b] мъжа й да й купи апартамент[/b]едно. Което между другото и моите така смятат, но съвсем не значи, че и аз поддържам тезата.  Peace
Пфффффф, а аз да си мисля, че е редно да си го купят двамата. Добре, извинете, пак забравих, че единият купува като плаща, а другият- като вдъхновява първия, създавайки му подходящ климат. hahaha

Лошото е, че кандидатките да осигурят подходящ климат на някой, който ще ги издържа и ще им купи жилище, са повече от мъжете, склонни и/или с възможности да издържат такива кандидатки и да им купят жилище.

А за Мамасита е ясно, че с майчинство от 300 лева няма как да плаща кредит.

# 933
Сори, не знаех, че е по-достойно да хванеш муньо, който не иска да се охарчва за битовизми като покупка на семейно жилище. Не знаех и че съм държанка на мутра. За мен е нормално мъж да има хъс и възможности да поеме основната тежест по семейното жилище, без да мрънка.

Аз и да си купя апартамент, ще си е за мен.

# 934
Код:

Би следвало да уточниш: в условия на семейна имуществена общност или не?

# 935
Разбира се, че не...

Не сте ми прочели другата препоръка: не препоръчвам взимане-даване с мъже много над материалното положение на жената.

# 936
Разбира се, че не...

Не сте ми прочели другата препоръка: не препоръчвам взимане-даване с мъже много над материалното положение на жената.
Да, не съм чела, какато и голяма част от темата.
Уточненията и детайлите в случая са важни, изясняват и предотвратяват ненужни коментари като голяма част от предишните.

# 937
Сори, не знаех, че е по-достойно да хванеш муньо, който не иска да се охарчва за битовизми като покупка на семейно жилище. Не знаех и че съм държанка на мутра. За мен е нормално мъж да има хъс и възможности да поеме основната тежест по семейното жилище, без да мрънка.

Моето си е мое, чуждото е общо. Joy
Сега, сериозно, кое е нещото в семейния живот, за което ти си поела основната тежест, изключая бременеенето и раждането?

# 938
Знам ли...седя си и крася дивана, май за нищо не ставам...

# 939

Искаш да кажеш, че той ще си харчи парите, за да издържа теб и децата, ти ще си спестяваш за апартамент? В смисъл неговото е семейно жилище, твоето си е твое? Не се изненадвам при такова мислене колко мъже се "застраховат" по някакъв начин всичко по-едро, не само жилището, да е на тяхно име.

# 940
Негов избор е да НЕ си харчи парите за мен и децата...като просто реши да не ми е мъж. Не е като да съм му опряла пистолет да ме търси и да иска дете.

Реши ли обаче, има си някои изисквания. Пък и сделката е добра- общо взето не съм от претенциозните жени с безкрайни парцалки и коли.

В крайна сметка не беше ли хубаво всеки да може да е независим, ако се наложи?

# 941
  • София
Скрит текст:
Негов избор е да НЕ си харчи парите за мен и децата...като просто реши да не ми е мъж. Не е като да съм му опряла пистолет да ме търси и да иска дете.

Реши ли обаче, има си някои изисквания. Пък и сделката е добра- общо взето не съм от претенциозните жени с безкрайни парцалки и коли.

С това съм много съгласна.

# 942

Това не значи, че е нормално единият само да дава, другият само да взема. Все пак, ако някога имаш възможност да си купиш отделно жилище, значи, че имаш и възможността да допринасяш финансово за общото домакинство. В края на краищата не става цял живот да лежиш на лаврите от бременеето и раждането.

# 943
Скрит текст:

С това съм много съгласна.

О, да, но се връщаме от там, от където започнах аз: родителите не дават жилище и за да е самостоятелен всеки, следва да помисли сам за такова.
Да разчиташ, че ще намериш съпруг, който да помисли за общ покрив, не гарантира, че един ден той няма и да промени решението си.

Последна редакция: сб, 28 ное 2015, 22:08 от Tsugumi

# 944
Разбира се, че е хубаво. Но не е хубаво да го правиш на гърба на ближния, а.к.а. съпруга.

Общи условия

Активация на акаунт