Аз искам брак и семейство, а той.....

• 39 695
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 915
Като се замисля, хич не е зле да се съберете с някого и млади, като си живеете без деца повечко години. Разбира се, ако и двамата сте "млади" и се знае, че ставате за връзки и брак, тоест без неудачници и кифли.

Проблемът е, че днешните млади поколения така се гледат и израстват, че не стават добри партньори, не и докато не им уври главата от кофти връзки- а това вече е някак тъжно.
Абе, не е толкова добре.
Да живееш с някого 10 години, пък после да раждаш, си е риск отвсякъде.
Хем сте си поомръзнали, хем сте свикнали егоистично да задоволявате само своите щения и изведнъж се явява бебе, което измества фокуса към себе си.

Десет години- не, ама 4-5...

Иначе "непознат" е условно. Понякога бързо се разбира кой какъв е, понякога- доста късно...

# 916
от какъв опит говоря ли-всеки случай нито на 1,2,n брой пъти разведен,нито на инфантил стар ерген,мома.
Много добре, че това не е твоят опит, но въпросът ми беше друг. Ще го повторя. Опитът ти е на мъж живеещ заедно с жената и децата при родители и разчитащ на материална помощ от родители или на мъж, който самостоятено се грижи за семейството си?

# 917
при родители не сме живели и един ден.Били сме в студенстки,квартира и след това в наследствен апартамент.Но по принцип нямам нищо против помощта и я приемам във всякакъв вид.Нямам проблем,комплекс с това.  По-интересното е,че нито за миг аз или жена ми не сме се замисляли кой колко е богат от нас и дали е добра партия.Затова взимам относително дейно участие в този форум,защото се учудвам,че комплицирате толкова много нещата, а те се свеждат просто до Любов.

# 918
при родители не сме живели и един ден.Били сме в студенстки,квартира и след това в наследствен апартамент.Но по принцип нямам нищо против помощта и я приемам във всякакъв вид.Нямам проблем,комплекс с това.  По-интересното е,че нито за миг аз или жена ми не сме се замисляли кой колко е богат от нас и дали е добра партия.Затова взимам относително дейно участие в този форум,защото се учудвам,че комплицирате толкова много нещата, а те се свеждат просто до Любов.

Жена ти взима ли някакво участие, дори и неособено дейно, в бг-мама?

# 919
бих ти отговорил,но си спомням  от темата ми,че се злоупотребява.

# 920

Аз имам въпросче, значи вие живеете в наследствен апартамент, което означава, че все някой от родителите ви е мислил достатъчно за финанси, за да ви го осигури. А на вашите деца кой ще им ги осигурява апартаментите, ако решат да се заженят без да мислят, след като явно няма да сте вие... newsm78 Щото то е лесно да се говори за Любов, когато някой друг  се е погрижил да нямаш други грижи. А хората които приемат всякаква помощ, но не отдават такава и не се сещат сами да се погрижат за себе си се казват паразити/използвачи.

# 921
тук си права-ще мисля върху това.

# 922
Ей затова моите родители упорито отказваха да ми приписват, купуват или подаряват имот- с идеята, че е абс. недопустимо да свия семейно гнездо в наследствен имот. Да си намеря мъж да ми купи...

# 923
Ей затова моите родители упорито отказваха да ми приписват, купуват или подаряват имот- с идеята, че е абс. недопустимо да свия семейно гнездо в наследствен имот. Да си намеря мъж да ми купи...

... или ти да си го купиш.

# 924
  • София
Да, като държанките- да ти купи жилище, да ти купи парцалки.............. Joy
Какви са тия шантави виждания, се чудя?
Не приписват, когато нямат вяра на отрочетата, че ще постъпят правилно в даден момент.
И да, " правилно" и за старите също.
Да си намериш мъж, който да ти купи апартамент, ами ти не си държанка, равноправен член на семейството си.
Освен ако не падаш златотърсачка.
Само че, като се сетя за миските, които се напънаха и родиха по едно дете на разните богаташи, а после ония си взеха подарените коли и ги изхвърлиха от апартаментите, жалка работа.........
ПП. Никой не е занесъл нищо на оня свят.
Като има имоти в рода, да се ползват и наследяват, а ако не стигат, това поколение, на което се падне, купува още.
Всичко е въпрос на отношение в семейството- това на старите и на "издънките" им.

# 925

Колко интересно, досега винаги си говорила за тази покупка в множествено число, подчертавайки, че двамата сте закупили и изплащате общото ви жилище. В крайна сметка, в единствено или в множествено число е въпросното действие? Нека да позная, той плаща, а ти осигуряваш климат, т.е. играеш го муза ( не искам да използвам речника на absurt, макар че по същество тезата ѝ е вярна).

# 926

Колко интересно, досега винаги си говорила за тази покупка в множествено число, подчертавайки, че двамата сте закупили и изплащате общото ви жилище. В крайна сметка, в единствено или в множествено число е въпросното действие? Нека да позная, той плаща, а ти осигуряваш климат, т.е. играеш го муза ( не искам да използвам речника на absurt, макар че по същество тезата ѝ е вярна).

Е, то и затова се иска талант!

Все се надявам, че говори образно, защото в противен случай доста е поокрасила предходните изказвания!

# 927

Цитат

Аз го чета, че родителите й са смятали, че е редно мъжа й да й купи апартамент. Което между другото и моите така смятат, но съвсем не значи, че и аз поддържам тезата.  Peace

# 928

Цитат

Аз го чета, че родителите й са смятали, че е редно мъжа й да й купи апартамент. Което между другото и моите така смятат, но съвсем не значи, че и аз поддържам тезата.  Peace

Това, че нечий родители така смятат, не означава, че реалността им е  същата, както  преценката им!  Peace

# 929

Аз го чета, че родителите й са смятали, че е редно[b] мъжа й да й купи апартамент[/b]едно. Което между другото и моите така смятат, но съвсем не значи, че и аз поддържам тезата.  Peace
Пфффффф, а аз да си мисля, че е редно да си го купят двамата. Добре, извинете, пак забравих, че единият купува като плаща, а другият- като вдъхновява първия, създавайки му подходящ климат. hahaha

Общи условия

Активация на акаунт