Аз искам брак и семейство, а той.....

• 39 989
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 510
Е и каква е разликата дали случайно ще го заченеш и ще се примириш да го родиш или съзнателно ще го заченеш , въпреки че не искаш? И в двата случая решението е взето заради външни фактори, а не заради вътрешно убеждение.

Щом не можеш да заявиш на мъжа ти, че не искаш деца, а се съгласяваш и му раждаш, проблемът си е твой! Като не искаш дете си казваш в прав текст. А на него ако не му изнася, си намира друга. А ако си родила само за да угодиш на него, можеш да се сърдиш само на себе си. Мъжът е пожелал дете, ти си родила. Той откъде да знае къде те сърби, та да те почеше? Преди 20-30 години беше едва ли не задължително като се омъжиш да родиш. Затова и майка ти е родила. Но сега времената са други и имаш пълното право да избереш дали да имаш дете или не, както и кога. Мъжът също има право да иска дете от жената, с която се е взел. А тя ако не иска или той се примирява, или се разделят.

# 511
Всъщност и след 30 се зачева доста лесно. Проблемите са други: имат ли смисъл тия допълнителни години на "живеене" (в които си мариновала яйцеклетките си в алкохол, увеличавайки риска за ДНК дефекти);

Няма увеличен риск от ДНК дефекти при жените над 30, има при мъжете. Жените предават средно 15 нови мутации на потомството си, без значение от възраста, на която го правят. Докато при мъжете на 20 цифрата е 25, а на 40 вече 65. Всъщност по-възрастните майки като цяло имат по-интелигентни деца, така че оптималния вариант е жената около 30 мъжа на 20на, което на мен не ми опонира особено хахаха.
Риск има леко увеличен поради други фактори, но не мисля,че алкохола в минимални дози е от тях.

На работа аз съм човека , който определя, какъв е разумния  краен срок за свършване на дадена задача, така че пак не ти върви сравнението.

# 512
Скрит текст:
Е и каква е разликата дали случайно ще го заченеш и ще се примириш да го родиш или съзнателно ще го заченеш , въпреки че не искаш? И в двата случая решението е взето заради външни фактори, а не заради вътрешно убеждение.

Щом не можеш да заявиш на мъжа ти, че не искаш деца, а се съгласяваш и му раждаш, проблемът си е твой! Като не искаш дете си казваш в прав текст.
Скрит текст:
А на него ако не му изнася, си намира друга. А ако си родила само за да угодиш на него, можеш да се сърдиш само на себе си. Мъжът е пожелал дете, ти си родила. Той откъде да знае къде те сърби, та да те почеше? Преди 20-30 години беше едва ли не задължително като се омъжиш да родиш. Затова и майка ти е родила. Но сега времената са други и имаш пълното право да избереш дали да имаш дете или не, както и кога. Мъжът също има право да иска дете от жената, с която се е взел. А тя ако не иска или той се примирява, или се разделят.

И аз това казах, ти си казваш, кога и дали смяташ да раждаш, а пък на него ако не му изнася, не е твоя.  Peace

# 513
  • София
Скрит текст:

Щом не можеш да заявиш на мъжа ти, че не искаш деца, а се съгласяваш и му раждаш, проблемът си е твой! Като не искаш дете си казваш в прав текст. А на него ако не му изнася, си намира друга. А ако си родила само за да угодиш на него, можеш да се сърдиш само на себе си. Мъжът е пожелал дете, ти си родила. Той откъде да знае къде те сърби, та да те почеше? Преди 20-30 години беше едва ли не задължително като се омъжиш да родиш. Затова и майка ти е родила. Но сега времената са други и
имаш пълното право да избереш дали да имаш дете или не, както и кога. Мъжът също има право да иска дете от жената, с която се е взел. А тя ако не иска или той се примирява, или се разделят.
Най-накрая! Едни избират на 25, други - на 35. Само едно допълнение: Според мен е задължително такова нещо до се уточни преди да се вземат, а не след това. Аз поне бях казала на мъжа ми преди да сключим брак, че в близките години не искам дете и не искам повече от едно.

# 514
Е, значи все пак има разумен краен срок, нали? Не е на фантазия. Има такъв принцип.

"опонира"- импонира май имаше предвид?

Айде, като заченеш, да се обадиш за БХС не са ли те питали за възрастта ти.

Аз пак не разбрах дали има твърди условия кога ще раждаш или винаги може са се измъкнеш с "не сега, не съм сигурна".

Да не говорим, че от една страна хем ми говорят как в живота няма нищо сигурно, хем от друга се правят ей такива планове. Аз имам две деца и не мога да ти кажа за цял живот напред дали няма да има и още. Просто понякога човек избира да живее "отворен живот" и да приеме повече хаос, вместо да се заеме с микромениджмънт. Трябва да има планиране, но трябва и да има доза "what the hell, just do it!"

Парадоксално, ако с втория си мъж държах да чакам и да е "на моето", може би и двамата щяхме да сме по-зле имотно и финансово, отколкото сега, като се хвърлихме бързо в приключение. Просто за година-две свършихме неща, за които хората се чудят по цяло десетилетие.

# 515
Да, импонира, моя грешка Simple Smile
 И не знам на какъв език да ти го напиша като не разбираш, по около шест начина  ти го обясних че смятам да родя на 30-32 , понеже условията ми са общо взето изпълнени.  Даже и на 29  може да сколасам, та да се успокоиш. Не знам как го четеш това всичкото и разбираш "смятам да родя някога може би към 60".
  Ако до 31 се окаже, че няма да се случи  по някоя небиологична причина, смятам да си замразя яйцеклетки, не е нито скъпо, нито невъзможно, а дозата what the hell си я има, ако се беше случило след 24 да забременея, спокойно щях да го приема като факт.
 БХС слабо ме интересува какво ще ме питат, пък и наскоро гледах интервю с лекар, който обясняваше, че в наши дни повечето интелигентни жени раждат към 30-32, тъй че не можело да се говори за късна първа бременност както би било преди 30-40 години.

# 516
Кой когато иска да ражда, но не може да не се отбележи, че това отношение към живота и децата като цяло е малко странно. Като стане по-масово, ще промени обществения климат по странни начини.

Имайки предвид, че възрастта между 20 и 30 е основополагаща за човека, ще имаме цяло едно поколение, което се е изградило като личност без наличието на деца. Тоест децата хем са супер ценни и обгрижени, хем не са сред "основните", задължителни ценности. Задължително е пътуването, ако може да е екзотично, децата обаче са въпрос на избор и стечение на обстоятелствата.

"наши дни повечето интелигентни образовани жени раждат към 30-32"

Поправих го, за да е по-точно. При жените образованието създава илюзия за интелект. Но истината е, че интелигентните жени раждат толкова, колкото и тъпите, даже понякога повече. Виж тия, дето са много учили и пребозали, често се взимат насериозно и не искат деца, да не им секне "развитието".

# 517
  • София
Естествено че децата са избор. То оставаше и да са задължителни.

# 518
Не знам проблема в чий телевизор е, но имам две познати, едната така си живееше живота, все й беше рано за дете, все "има време", на 32-33 някъде се сети, че вече й е време (или мъжа й я натисна) и хоп-проблем.Бебето не става, и не става.Изследвания, болници, лечения, бебе няма.
Е, мъжа й си намери една млада, 23-24 годишна, разведе се и се ожени за младата.Тя на сватбата, бременна.Явно човекът вече е искал да се застрахова, че няма пак да остане без дете.
Втората, лекарка, тя пък "кариера" гонеше, последствията-същите, развод, мъжа с нова, по-млада жена.Него го виждам по-често, имат си двечки с втората.
Преди "милион" години имах и колежка, тя пък от много избиране на най-добрия, така се нахендри, че .....Омъжена на 28, докато се уредят и те с дом, пари и среда за дете, то времето си мина.И там, развитието същото.Доколкото знам, тя и досега е сама.
И определено не са единствените три жени на земята, развалили семействата си, щото все не им било време за деца.

Не са единствените, но не са и мнозинство.

Между 30 и 34 годишна възраст шансовете да се окаже една жена безплодна са 8% . В сравнение с 20-24 годишните, това не е чак толкова много. Само плашиш гаргите с тези постове. Да не говорим, че в 40% от случай на инфертилитет проблема е в МЪЖА.

# 519

Не че са задължителни, но доскоро се смятаха за един от основополагащите фактори на това да си възрастен. Със сигурност имането на дете ще те промени повече от това да се напиеш в Тайланд.

Да, децата са избор. Но не е избор да отлагаш, докато изборът сам се направи вместо теб.

Да, между 30 и 37 си се забременява супер лесно, иначе нямаше да ползваме контрацепция. Ако сега не ползвам, с 80% сигурност до 6 мес. ще съм бременна, ако не и 100%. Обаче на тази възраст трябва вече наистина да родиш дете, нямаш вече опцията да чакаш още 10 години...

# 520
СлънцеЛуна , не съм го написала, за да плаша гаргите.    Laughing  Те, както четеш и ти, са безстрашни.
На тях това е изключено да им се случи.
А дано, ама ....!

Мисля, че забравяте и един друг фактор.
Жена, родила на около 35, на 50 ще има дете-тийн.А случаите с жени, с всякакви здравословни проблеми след 45-50 растат лавинообразно.Да не говорим пък за статистиката колко си отиват млади...А това дете е хубаво да бъде изгледано поне до възраст, способно да се грижи за себе си.
А не, когато тъкмо навлиза в живота, да понася тежестта на болни родители, не дай си Боже, и смърт.

Скрит текст:
Имам близка, която роди второто си дете на 43.Просто така се стече живота й, тогава намери стойностния втори мъж.Е, не може да си избие мисълта, че когато детето й е на 20, тя ще е на 63, ако е жива изобщо.....Това са нейни думи, не мои.

# 521
  • София
Огромна е разликата.
В първия случай не си настроена негативно към зачеване и раждане, дори и в този момент, а не, +след морето", например.
И отношението към детето, в нормалните случаи, не е негативно.
За мен, целият този проблем " готова ли съм да имам дете", е привнесен отвън- не случайно за пример давате разни американци и американки.
Няма логика да си готова да живееш на семейни начала с някого години наред, да се катериш по кариерна стълбица, носейки отговорност за куп народ, а да не си готова за най- естественото нещо, заложено от природата в теб.

# 522
  • София

Не че са задължителни, но доскоро се смятаха за един от основополагащите фактори на това да си възрастен.
Скрит текст:
Със сигурност имането на дете ще те промени повече от това да се напиеш в Тайланд.

Да, децата са избор. Но не е избор да отлагаш, докато изборът сам се направи вместо теб.

Да, между 30 и 37 си се забременява супер лесно, иначе нямаше да ползваме контрацепция. Ако сега не ползвам, с 80% сигурност до 6 мес. ще съм бременна, ако не и 100%. Обаче на тази възраст трябва вече наистина да родиш дете, нямаш вече опцията да чакаш още 10 години...
А дано наистина да е "доскоро", а не "все още".

# 523
Добре, Лове!, какво предлагаш? Всички 24-годишни жени да се хванат дружно с 35-40-годишни мъже, които вече искат деца? Защото 24-26-годишните мъже обичайно не искат деца на тази възраст. Хубаво, ще имат голям шанс да родят 24-годишните, обаче връзка между толкова неравостойни по възраст хора няма големи шансове за успех. Сигурно познавате някакви изключения, където мъжът е 30 години по-възрастен от жената и си живеят страшно щастливо, но при повечето голямата разлика във възрастта в един момент се явява пречка.

# 524
  • София
Скрит текст:
СлънцеЛуна , не съм го написала, за да плаша гаргите.    Laughing  Те, както четеш и ти, са безстрашни.
На тях това е изключено да им се случи.
А дано, ама ....!

Мисля, че забравяте и един друг фактор.
Жена, родила на около 35, на 50 ще има дете-тийн.А случаите с жени, с всякакви здравословни проблеми след 45-50 растат лавинообразно.Да не говорим пък за статистиката колко си отиват млади...А това дете е хубаво да бъде изгледано поне до възраст, способно да се грижи за себе си.
А не, когато тъкмо навлиза в живота, да понася тежестта на болни родители, не дай си Боже, и смърт.

Скрит текст:
Скрит текст:
Имам близка, която роди второто си дете на 43.Просто така се стече живота й, тогава намери стойностния втори мъж.Е, не може да си избие мисълта, че когато детето й е на 20, тя ще е на 63, ако е жива изобщо.....Това са нейни думи, не мои.

Краси, това ми намирисва на планиране.  Smile Какво беше онова за живота, плановете...

Общи условия

Активация на акаунт