Аз искам брак и семейство, а той.....

• 39 909
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 720
Който иска семейство(като мен) да си търси човек за такова, който иска да води космополитен живот и да ходи по нощни клубове да си търси човек/компания за такива. Не виждам проблем тук, или е проблем, когато мъжа не ходи по задника на жената, докато тя го лъже и прави на маймуна....... Rolling Eyes

Проблемът е, че венецът на постижението за една жена е не само да ври, кипи, бачка, учи три магистратури, ами пак да се види в бяла рокля, да има пръстен и една маймуна, която да я аплодира каква е богиня.

И поради тази причина в момента успях да хвана ерген, щото е по-лесно да се живее с "крава с теле", отколкото с гореописаната претенция от незаетите моми. Просто човекът до мен едва ли щеше да има търпение 5 години да обслужва егото на такова невероятно съзнание. Та- направихме си дете, като гледам, скоро може и сериозни гаджета да си станем:)

Ирис, това не е връзка, това е взаимно идолопоклонство. Това, че "обичаш" някого не идва с изисквания да търпиш всякакво поведение.

# 721
Скрит текст:
Проблемът е,че почти всички сте много пресметливи,страх да не се опарите.Така нищо истинско не се получава.Всичко трябва да е проверено,изпитано.Тя любовта да не е кило домати..

Ами явно е кило домати. Чета тук единия мъж - "Искаш ли да се оженим и да почнем да правим дете, аз вече съм навит - не искаш,  добре - всичко хубаво, чао." Следващата на другата година- "Ти искаш ли да се оженим и да имаме дете, помисли си, а хубаво съгласна си, добре, иначе щях да те оставя да си пътуваш и да се образоваш и да ти кажа чао."

Не виждам много любов тука, но вие си знаете. Едно време бяхме по-старомодни, влюбим се, пък искаме точно тоя човек, и той ни иска точно нас, не го заменяме като нищо, щото ни се иска някой да ни роди дете, или на когото да родим. Въобще някак си децата естествено идваха като му дойде времето, а не като някаква ябълка на раздора...
Децата идват естествено с подходящия човек. Аз също мога да кажа, ако бившата толкоз ме е обичала(както сте се обичал иедно време) да  е родила от мен, ма не е. Според теб мъжа трябва да следва жената в нейните желания, ако и да се различават от неговите ли, говоря за сериозните такива??? Защото аз смятам точно обратното, спирачка и приключване на взаимоотношенията! Който иска семейство(като мен) да си търси човек за такова, който иска да води космополитен живот и да ходи по нощни клубове да си търси човек/компания за такива. Не виждам проблем тук, или е проблем, когато мъжа не ходи по задника на жената, докато тя го лъже и прави на маймуна....... Rolling Eyes

Проблема е, че ако ти толкова си я обичал, си щял да я изчакаш. Защото най-важното е човека до теб, децата са незадължителна добавка. Ами ако се окажеше, че иска деца, а не можете да имате, най-вероятно също щеше да я оставиш, нали? Така че.. добре се е отървала според мен.. не сте били един за друг.
Очаквах подобен коментар, е аз чаках достатъчно и се наслушах на обещания и лъжи.

# 722
Скрит текст:
Който иска семейство(като мен) да си търси човек за такова, който иска да води космополитен живот и да ходи по нощни клубове да си търси човек/компания за такива. Не виждам проблем тук, или е проблем, когато мъжа не ходи по задника на жената, докато тя го лъже и прави на маймуна....... Rolling Eyes

Проблемът е, че венецът на постижението за една жена е не само да ври, кипи, бачка, учи три магистратури, ами пак да се види в бяла рокля, да има пръстен и една маймуна, която да я аплодира каква е богиня.
Скрит текст:
И поради тази причина в момента успях да хвана ерген, щото е по-лесно да се живее с "крава с теле", отколкото с гореописаната претенция от незаетите моми. Просто човекът до мен едва ли щеше да има търпение 5 години да обслужва егото на такова невероятно съзнание. Та- направихме си дете, като гледам, скоро може и сериозни гаджета да си станем:)

Ирис, това не е връзка, това е взаимно идолопоклонство. Това, че "обичаш" някого не идва с изисквания да търпиш всякакво поведение.

Абе май говорим за различни жени, ни бяла рокля искам ни маймуна, задръж си ги, мерси Simple Smile

# 723
Това е само външното измерение- но все пак искаш някой, който по-скоро ще те аплодира, отколкото да се муси, като чуе- още една магистратурка, мило, и тогава бебче!

# 724

А, за лъгане е правене на маймуна не сме говорили. Говорим единствено за желанието да си с определен човек. Мислех, че хората се събират, щото искат за са заедно и се обичат, пък децата са следствие от това, но не и първоначална цел, или? Ами ако никога не ти роди деца, тогава какво правим? Ако не може?
 Не ми хвали така либов, дето е обвързана с това една жена плодовита ли е, или не, особено пък в днешно време. Това не е точно любов, а нещо съвсем друго и доста неприятно за жената, трябва да ти кажа.

Ами различни са, Мамаситка - някои си избират партньор за да се множат и плодят по-бързичко, други не им е толкова първостепенно и така. Трябва да има и от двата вида и от още останалите сто и два...  Преди няколко десетилетия  нямаше много опции за жената, тогава мъжът я избираше, трябваше да си "хване" мъж, щото иначе кофти. Пък мъжът гледа да избегне да не го хванат, да не го "върже" някоя... Сега ако кажа на някоя 22 годишна такова нещо, сигурно ще ми се изсмее в лицето.
В една връзка трябва да има синхрон и да се върви към някакво общо бъдеще. Не говорим за децата, като фикс идея. А като следващ етап от взаимоотношенията, брак и деца, това е семейство в моите очи/разбирания. Не става само с искам аз това, аз онова, ние къде сме......

# 725

Това не е проблем за никого, освен може би за тия, дето ги гледат отстрани с необосновано раздразнение Grinning

В една връзка трябва да има синхрон и да се върви към някакво общо бъдеще. Не говорим за децата, като фикс идея. А като следващ етап от взаимоотношенията, брак и деца, това е семейство в моите очи/разбирания. Не става само с искам аз това, аз онова, ние къде сме......

С това съм съгласна, но то няма много общо с раждането на деца по настояване на единия - и то не тоя, дето ще ражда, а е вероятно тотално несходство.

# 726

Евала за честния коментар, точно това си е.  bouquet

# 727
Това е само външното измерение- но все пак искаш някой, който по-скоро ще те аплодира, отколкото да се муси, като чуе- още една магистратурка, мило, и тогава бебче!
Хахаха колко точно, бившата е с 2 магистратури......
А съпругата ми с 1 и е напълно достатъчна  Mr. Green

# 728

А, магистратурите още от 24 ми стигат, и както казах, аз  човек до себе си много рядко съм решавала, че няма да имам за някакъв период, но съвсем не го смятам чак за венец на постиженията ми.
Не е бог знае колко трудно да си намериш мъж, щом знаеш какво търсиш , както ти сама каза.
Пък не знам с кое е по-лесно да се живее, някаква здравословна доза на егоизъм трябва да си има всеки според мен, което включва и достатъчно добро самочувствие.

Последна редакция: пт, 13 ное 2015, 17:44 от faiona

# 729
  • гр. София
Бях на 22, когато се случи всичко това, родих на 23. Сега съм на 40. Това за статистиката.  Peace ММ тъкмо беше направил 26, когато детето се появи.

Поздравления, че на тази възраст сте имали образование, професия и сте могли да издържате бебе.
Аз не намерих нито една логична причина, за да забременея тогава, сега, 18 г. по-късно все още не я намирам.

И да могат да се грижат за него, защото повечето на тази възраст или работят, или учат, или и двете.

Малко късно отговарям, но сега прочетох. На тази възраст тъкмо завършвах бакалавър - бях в напреднала бременност на защитата на дипломната работа. Професия нямах. В онези години никой не те искаше на работа без N брой години опит и толкова езика, тъй като работата ми щеше да ги изисква. Трудно се издържахме. На ММ заплатата не беше голяма, дори малка. Аз не можех да работя - имах сериозни здравословни проблеми. На всичкото отгоре и детето постоянно боледуваше - все бяхме пред влизане в болница. Въпреки всичко с ММ започнахме и следдипломна квалификация. И така........ Така че не ни беше хич лесно. Честно казано имало е моменти, когато съм съжалявала за някои решения, но никога не съм съжалявала, че съм родила на 23!  Peace И сега след толкова години съм още по-доволна, защото с ММ се развихме въпреки това в работата ни /вече работя/, а дъщеря ни е вече голяма. Още сме на прилични години и, дето се казва, почти свободни.  Wink

# 730
Много обичам хора живели в други времена да обясняват на младите как някога са родили на 20. За съжаление (или не) няма как да поживеете на мястото на днешните младежи за да видите, че изобщо не е толкова просто, лесно и елементарно.

# 731
  • гр. София
Много обичам хора живели в други времена да обясняват на младите как някога са родили на 20. За съжаление (или не) няма как да поживеете на мястото на днешните младежи за да видите, че изобщо не е толкова просто, лесно и елементарно.

Това за моя пост ли се отнася???? Егати другите времена......... Whistling Това се случва преди 18 години, не преди 100. И тогава времената хич не бяха хубави 1-2 години след Жан Виденов...................

# 732
Абе, много просто, лесно и елементарно ни е било.......     Laughing
Малко след раждането на големия имаше купонна система и опашки от 3-4 часа сутринта за 2 кисели и 1 прясно мляко.
Малко след раждането на малкия долара стана 3000 лв.....
Даааа, направо бяхме "пей сърце".      Mr. Green

# 733
Абе, много просто, лесно и елементарно ни е било.......     Laughing
Малко след раждането на големия имаше купонна система и опашки от 3-4 часа сутринта за 2 кисели и 1 прясно мляко.
Малко след раждането на малкия долара стана 3000 лв.....
Даааа, направо бяхме "пей сърце".      Mr. Green

За съжаление това не е бил лесен период нито за родилите на 20, нито за тези родили на 30. В това отношение смятам, че тези, които раждаме сега трябва да благодарим, че тази ситуация няма да се повтори.

# 734
.... Ако си  организиран, пък може и бебе да гледаш и да учиш, и да работиш, и дом да въртиш, и интериорен дизайн да правиш и гурме да готвиш органични храни.  Пък и образованието и професията са за харпиите все пак  Joy
Можеш и да учиш в чужбина, да си гледаш детето до предучилищна без ясли, детски кухни, баби и градини и куп други неща докато стоиш у дома с детето...Но не е за всеки  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт