Аз искам брак и семейство, а той.....

• 39 850
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 690
Кукумицинка, не знам в какви фирми са те експлоатирали, но ако човек даде газ като журналист в София, ще се изравни с някои видове айтита. Даже и след порязването на заплащането и сътресенията в сектора съм сигурна, че е така.

В Пловдив ще е по-трудно, но да кажем, че пак бих могла да гоня някакво изравняване и подобряване на ситуацията. А и кой е казал, че съм само и единствено журналист и писач.

Но и да не се изравним, има други начини в крайна сметка като двойка да си максимализираме доходите и да си изгледаме децата, защото накрая се отчитат крайните резултати. Няма да има житейски одит кой колко е взимал, а кое сме успели да изградим, разширим, съхраним с общи усилия.

# 691
За мен въпроса не е, да са ви равни доходите до стотинка,това е сметкаджииство вече.
А да имаш сигурността, че ако нещо се случи с партньора ти, ще можеш да поемеш финансовите нужди на семейството. Щото както се тръби тука, хората и на 40 получават инфаркти.

# 692
Кукумицинка, не знам в какви фирми са те експлоатирали, но ако човек даде газ като журналист в София, ще се изравни с някои видове айтита. Даже и след порязването на заплащането и сътресенията в сектора съм сигурна, че е така.

Може ли конкретни примери? Защото познавам доста журналисти - преса, онлайн, телевизия, радио, и да ти кажа не са ми точно такива впечатленията

И какво означава "даде газ"?

# 693
Проблемът е,че почти всички сте много пресметливи,страх да не се опарите.Така нищо истинско не се получава.Всичко трябва да е проверено,изпитано.Тя любовта да не е кило домати..

Ами явно е кило домати. Чета тук единия мъж - "Искаш ли да се оженим и да почнем да правим дете, аз вече съм навит - не искаш,  добре - всичко хубаво, чао." Следващата на другата година- "Ти искаш ли да се оженим и да имаме дете, помисли си, а хубаво съгласна си, добре, иначе щях да те оставя да си пътуваш и да се образоваш и да ти кажа чао."

Не виждам много любов тука, но вие си знаете. Едно време бяхме по-старомодни, влюбим се, пък искаме точно тоя човек, и той ни иска точно нас, не го заменяме като нищо, щото ни се иска някой да ни роди дете, или на когото да родим. Въобще някак си децата естествено идваха като му дойде времето, а не като някаква ябълка на раздора...

# 694
За айти заплати- да кажем, че лицето Х се е договорило на около 2400. Има със сигурност и такива за около 3 хил.

Имайки предвид колко съм взимала без особен опит едно време, сега не ми се струва чак толкова нереалистично и с журналистика да се постигнат тия нива или близки. Ако не е така- значи орязването в сектора продължава, но и за там си има хора. Иначе пък е баш работа за моми- престижна, динамична, с усещане, че растеш. Но пък откакто си родих деца, не бих се хванала на новите, по-тарикатски нива на заплащане в тоя сектор. Щото то вече не се знае кое е журналист- Карбовски ли, Кеворкян ли, или кифлата, дето пише clickbait за тялото.бг...

Във Враца вече сигурно ще е съвсем различна картинката.

Ирис, едно време нито медии, нито цялостната среда, нито Лена Дънам и какви ли не създания не са ти обяснявали как децата ще ти набият спирачки на живота...а свободата си е била до време. Сега ако може искат цял живот такава младежка свобода.

Последна редакция: пт, 13 ное 2015, 16:01 от The Siren of Titan

# 695
О, има и доста над 3000, има и 450-500 обаче, ако си особено кьопав в нацелването на фирма и позиция.
Обикновено на второто се съгласяват тъкмо едвам позавършили мацки, точно с идеята, че някой друг ще ги издържа пък те деца ще гледат.
  И няма нужда някой да ми обяснява, то си е видно отдалеч,че имат такъв ефект децата макар и временно. В крайна сметка нямаше да обясяваш как младежката свобода е до време, ако децата бяха такава песен и грам не ти променяха живота. Не може и тако и вако.

# 696
  • гр. София
Leila, Fire_life, на по 20 ли бяхте? Говоря за случая в темата, т.е. те са заедно от началото на 20-те си години. Как ли пък не на 20-21 без работа, образование и пари ще тръгне да ражда 2 месеца след запознанството си. И от какъв зор? За всяко нещо си има време.
Никакви колебания не съм имала с моя мъж, от деня, в който се запознах с него заживяхме заедно и всичко ни е общо. Но на 19-20 да тръгна да раждам няма да стане, поживяхме си чудесно. Ако се бяхме намерили на 30+, тогава нещата са много различни.
....................................................

Бях на 22, когато се случи всичко това, родих на 23. Сега съм на 40. Това за статистиката.  Peace ММ тъкмо беше направил 26, когато детето се появи.

# 697
За айти заплати- да кажем, че лицето Х се е договорило на около 2400. Има със сигурност и такива за около 3 хил.

Не е реалистично, никак даже - главни редактори на някои издания се водят на толкова или завеждащи отдели  Peace И говоря за медии с горе-долу прилично качество, които не са толкова много изобщо.

И натоварването не съм сигурна, че ще те устройва, ако държиш на фиксирано работно време, чести болнични, отпуски и т.н.

Фрилансър дивелъпър за обикновен ФБ апп, който се прави буквално за няколко дни заедно с тестовете, взима 1000-2000+ на брой, а за месеца може да си докара поне няколко такива без да е някакъв гуру в областта изобщо

# 698
До време е свободата в смисъл- докато ти стане скучно и не си кажеш, бе аз не мога ли да направя нещо малко по-реално от това да се шматкам по концерти...а от опита си с деца бих казала, че след началния шок не променят чааак толкова нещата. Накрая се развиделява и виждаш, че малко по малко всичко се е нормализирало, а около теб има попораснали и радващи окото същества.

Like_Smoke, журналистиката е работа-призвание, някои се хващат и на доста по-малко пари. Натоварването ми е повече от ясно. Но въпреки това ми е странно как след толкова години в София едни 2-3 хил. лева са недостижими за всичко освен главен редактор. Явно секторът е попресъхнал.

# 699
Бях на 22, когато се случи всичко това, родих на 23. Сега съм на 40. Това за статистиката.  Peace ММ тъкмо беше направил 26, когато детето се появи.

Поздравления, че на тази възраст сте имали образование, професия и сте могли да издържате бебе.
Аз не намерих нито една логична причина, за да забременея тогава, сега, 18 г. по-късно все още не я намирам.

# 700
О, шматкането по концерти ми премина преди 3-4 години още. Като ми е скучно почвам нов проект/  работа, уча нещо ново етц. Реалните неща не се изразяват само в грижи по деца поне за мен. А и за вторите си има време, когато си набрал скорост с първите и можеш да ги замразиш за известно време докато се развидели.

# 701
  • София

Поздравления, че на тази възраст сте имали образование, професия и сте могли да издържате бебе.
Аз не намерих нито една логична причина, за да забременея тогава, сега, 18 г. по-късно все още не я намирам.

И да могат да се грижат за него, защото повечето на тази възраст или работят, или учат, или и двете.

# 702
О, шматкането по концерти ми премина преди 3-4 години още. Като ми е скучно почвам нов проект/  работа, уча нещо ново етц. Реалните неща не се изразяват само в грижи по деца поне за мен. А и за вторите си има време, когато си набрал скорост с първите и можеш да ги замразиш за известно време докато се развидели.

За съжаление е доста трудно да си "замразиш кариерата" и да се надяваш, че ранните успехи означават и последващи такива. В някои аспекти "you're as good as your last gig", особено в по-динамични сектори. Така че трябва да се внимава. Не е гаранция изобщо.

# 703
Скрит текст:
Ей голяма амортизация за 5 години, ужас направо. Трябваше да ме предупредите по-нарано да почна да се чувствам изнемощяла и нефелна, не знам с по-малко от година до 30 дали ще успея да се сбабичосам колкото го обяснявате.

Цитат
Аз лично нямаше да се съглася жена ми да чака да роди след 30 за да може примерно да прави втора магистратура или да ръшка по чужбина.

Ами аз лично пък не бих живяла с мъж, на когото трябва да му искам съгласие какво да правя с живота си. Ама и пък разликата в заплатата ми между 25 и 30 е в доста по различна цифра от 500, така  че разни хора..
А пък това с бабите и дядовците, е мойта любима майчица няма 50, а дете не бих й дала посмъртно да гледа с нейните психози и неврози.
Ами, ето един аспект, върху който не си помислила, решавайки да родиш след 30.
Ако си наследила гените на майка си?И на 45 се окажеш психясала, невротична жена на прага на климактериума, чиято последна мисъл е да се занимава с възпитанието и отглеждането на луднала тийнка, която мисли само за любов, секс и гаджета?    Laughing

Цитат
Ако Колумб си беше останал вкъщи, горката Америка още неоткрита щеше да си стои
И щеше да е най-голямото добро, направено за човечеството.Ама ....нЕмаме тоз късмет!     Sad

# 704

И да могат да се грижат за него, защото повечето на тази възраст или работят, или учат, или и двете.

Е нали има баби, важното е, че са го родили, кво като някой друг ще го издържа/гледа. Ако си  организиран, пък може и бебе да гледаш и да учиш, и да работиш, и дом да въртиш, и интериорен дизайн да правиш и гурме да готвиш органични храни.  Пък и образованието и професията са за харпиите все пак  Joy

Общи условия

Активация на акаунт