Аз искам брак и семейство, а той.....

• 39 846
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 765
Обърках се, Ана Бел, понеже тя ме е цитирала,  а пък ти отговаряш на нея. Права си, така е , съвсем различно е било за нашите родители, отколкото е сега и за кариерата, и за намирането на работа.

Hug   Grinning Ааа няма нищо Ирис, случва се. Точно това имах предвид. Peace

# 766
  • София
Държиш ли на подчертаното твърдение в този вид?
Ако имаш предвид задължителното разпределение, е друг разказ!
Важеше за хората, завършили редовна форма на висше образование.
И траеше 5 години.
Имаше и задочна, и вечерна форма на обучение, за които не се отнасяше разпределението.
Всеки можеше да избере дали да подлежи на него или не.

# 767
  • София
Държиш ли на подчертаното твърдение в този вид?
Ако имаш предвид задължителното разпределение, е друг разказ!
Важеше за хората, завършили редовна форма на висше образование.
И траеше 5 години.
Имаше и задочна, и вечерна форма на обучение, за които не се отнасяше разпределението.
Всеки можеше да избере дали да подлежи на него или не.

Точно за него говоря, да. При това то се отнасяше само за определени специалности, които не помня всички. Медицината май влизаше, останалите не помня.

# 768
много глупости са написали някои хора ,има жени ,които на 46 могат да родят здраво дете ,и други на 25  с изчерпан ЯР,индивидуално е,и ...кариерата не е работа......

# 769
По-добре е да родиш по-млада. По-добре за жената и за детето. А като искаш кариера, децата не пречат на това. Защото кариера можеш да градиш на всяка възраст, но чисто статистически зачеването, износването, отглеждането е в пъти по-лесно и въобще по-възможно до 30-тина години.
Вече кой кога ще срещне подходящия човек е съвсееем друг въпрос.

# 770
Днес, в някакъв вестник, който чете свекърва ми, прочетох нещо и се сетих точно за темата...
"Често, в преследване на излишни неща, губим съществените ...." -цитирам по памет.
Толкова да й приляга на темата... 

# 771
Днес, в някакъв вестник, който чете свекърва ми, прочетох нещо и се сетих точно за темата...
"Често, в преследване на излишни неща, губим съществените ...." -цитирам по памет.

Мхм, има 9 и кусур милиарда човека на тази планета, още няколко са напълно излишни според някои хора например.  Joy Съществени неща за един човек са едни, за друг-други. Иначе като гледам из форума, родилите по-към 30 са доволни от избора си, тези които са се излъгали рано пропагандират по-ранно раждане. Т.е. всеки си отстоява, това което е направил той самия, съвсем логично и закономерно.

# 772
  • София

Мхм, има 9 и кусур милиарда човека на тази планета, още няколко са напълно излишни според някои хора например.  Joy Съществени неща за един човек са едни, за друг-други. Иначе като гледам из форума, родилите по-към 30 са доволни от избора си, тези които са се излъгали рано пропагандират по-ранно раждане. Т.е. всеки си отстоява, това което е направил той самия, съвсем логично и закономерно.

Не е съвсем вярно. По-рано в тази тема имаше потребителка, която каза, че е родила рано и го счита за грешка. А аз от близките си роднини, родили рано, съм получавала съвет да не бързам. Не че ми беше нужен.

# 773

Мхм, има 9 и кусур милиарда човека на тази планета, още няколко са напълно излишни според някои хора например.  Joy Съществени неща за един човек са едни, за друг-други. Иначе като гледам из форума, родилите по-към 30 са доволни от избора си, тези които са се излъгали рано пропагандират по-ранно раждане. Т.е. всеки си отстоява, това което е направил той самия, съвсем логично и закономерно.

Не е съвсем вярно. По-рано в тази тема имаше потребителка, която каза, че е родила рано и го счита за грешка. А аз от близките си роднини, родили рано, съм получавала съвет да не бързам. Не че ми беше нужен.

Права си, и такива има, но имах предвид като цяло.

# 774
Скрит текст:
Аз също родих на 23, преди 19 години. Вие говорите от днешна гледна точка - да изчакам, докато...Ами тогава вече никой не знаеше докога ще трябва да чака. От 89 до 95 бяха минали 6 години, в които всеки постоянно ни уверяваше, че вече сме стигнали дъното и сега се оттласкваме.Това го чувах 93та, 94 пак и т.н. Никой не каза, че 97 щяло да има криза. Тези неща, които сега се имат за даденост (да не разчиташ на дохода на бащата, на дома на фамилията и на бабината градина), тогава не бяха такова ежедневие.
 Но и сега, като гледам какво се случва по света, според мен няма гаранции, че бъдещето ще е само по-добро и по-добро. Е, в едно по-лошо бъдеще е по-лесно без деца.... Но никога няма всички светофари да се зелени.
 И сравнявате детето на селянката с детето на гражданката - ами много е вероятно селското дете да израсте по-здраво и закалено от гражданчето.
Аз като цяло имам по-различно виждане по тия въпроси - че природата отдавна е показала пристрастието си към младите майки пред мъдрите, че вероятно гените на нашите цигански връстнички ще пребъдат през вековете, докато нашите ... не знам. Та съм с мисълта, че може би начинът, по който мислим, природно е неправилен.
Ами, логично е....този начин на "мислене" идва отвъд океана, а там, както знаем, хич не се вълнуват ще имаш ли деца, колко ще бъдат, кога ще ги раждаш....Важно е да бъхтиш, всеки ден, всяка седмица, ако може и денонощно, защото работата е всичко.Тя трябва да ти е цел номер едно.За работата трябва да си готов на всякакви жертви.Имаш ли дилема, решението й трябва да бъде съобразено най-вече с "Дали ще попречи на "великата " ми работа?!" и т.н.
А с цялото промиване на мозъци, чрез всевъзможни средства, неминуемо е младите хора да "прихванат западната" мода да се работи до откат.
"Работа, работа и ПАК работа!" е девизът на новото поколение.
Което за жалост ги обрича на много липси, ама ....както казах, ще имат време на старини да съжаляват и да се окайват.

# 775
Ако мъжа ти не работеше толкова много, дали ти щеше да си седиш у вас и да си пишеш по цял ден в бг мама? Дали за него не е само работа работа работа, за да може да издържа теб и децата?
В твоя случай, мъжа ти работи и за двамата... късметлийка си, че го имаш Wink

# 776
Е дай да раждаме на 15, щото природно е възможно. Глупости са това. Да не говорим, че това с мърморенето, колко са калпави ценностите на следващото поколение си е циклично и неизменно,  и все пак някакси се справят тези поколения.

# 777
Е дай да раждаме на 15, щото природно е възможно. Глупости са това. Да не говорим, че това с мърморенето, колко са калпави ценностите на следващото поколение си е циклично и неизменно,  и все пак някакси се справят тези поколения.
На колко, според теб, е редно жената да ражда?

# 778
На колкото и дойде мозъка за да знае как да се грижи и да си възпитава детето за да не се получава това
https://www.facebook.com/video.php?v=842006122502111

# 779
На колко, според теб, е редно жената да ражда?

Ами ако беше прочела темата малко по-назад, около 10 страници дискутирахме, че аз смятам, че 29-33 е добър диапазон, а примерно  сирената настоява на 25-6 за първо дете.

Общи условия

Активация на акаунт