Аз искам брак и семейство, а той.....

• 39 702
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 885
Защото се смята, че слугуването привлича мъжете.

# 886
Защото се смята, че слугуването привлича мъжете.

А, да, Бубанка, права си напълно. Чувала съм и даже и по ТВ съм виждала, как разни жени, които си харесат някой мъж и веднага гледат да блеснат със слугински умения, след секс примерно.

# 887
  • София
То слугуването привлича всеки  hahaha
Обаче първосигнално. После се покефиш малко как те обгрижват, приемаш го за даденост и ставаш нагъл и все не ти стига и искаш повече.

# 888
faiona,за мен не се притеснявай-взели са ме,ами помисли за себе си,защото старите моми и ергени са толкова досадни,че чак нема накъде.Чудно ми е от позицията на какъв опит говориш пиле младо,а може и да не си толкова млада.

# 889
faiona,за мен не се притеснявай-взели са ме,ами помисли за себе си,защото старите моми и ергени са толкова досадни,че чак нема накъде.Чудно ми е от позицията на какъв опит говориш пиле младо,а може и да не си толкова млада.

Да, ти щото си ама изключително интересен с единствената си реплика, която вадиш на всяка ситуация.  Joy Ама то си е трудно да имаш повече от една мисъл едновременно в главата си.  Peace
 А специално за връзките, говоря от позицията на някой , който е имал и продължава да има дългогодишни такива, и вижда разликата между това да се събереш с някого на 18-20 и на 26-7, примерно. Иначе все още се водя млада по дефиницията на ЮНЕСКО поне  Laughing

# 890
Като се замисля, хич не е зле да се съберете с някого и млади, като си живеете без деца повечко години. Разбира се, ако и двамата сте "млади" и се знае, че ставате за връзки и брак, тоест без неудачници и кифли.

Проблемът е, че днешните млади поколения така се гледат и израстват, че не стават добри партньори, не и докато не им уври главата от кофти връзки- а това вече е някак тъжно.

# 891
Хич не е зле, кой е казал че е. А това с "днешните млади поколения" ... това че баба ти и дядо ти не са можели/искали да се разведат, щото е било обществено укоримо, съвсем не ги прави добри партньори.

Последна редакция: пт, 27 ное 2015, 17:58 от faiona

# 892
А, баш по времето на баба ми и дядо ми разводите са имали абс. бум. Даже едно хлапе ги питало- ма вие няма ли да се разведете, то сега е модерно...

Освен това ако вече си дърт и те стяга шапката- айде, да се разведеш, ама с това не-ставане за женене хората си прецакват младите години. Все пак е по-яко да имаш секс с интимен партньор, с доверие и без драма, отколкото да навърташ бройки.

# 893
Цитат
Жената носи детето, ражда го, върху нея пада по-голямата отговорност относно отглеждането в началото... Ако и сама си изкарва всичките пари... За какво и е мъж?! Да я гушка?  Laughing

Никой не е казал всичките. Ама все пак трябва да изкарваш достатъчно, за да не стане като по съседните теми, "мъжа ми се пропи, неглижира децата, не мога да живея повече така, ама не мога и да го напусна, щото ще останем без пари за храна". Пък гушкането си е хубаво нещо. Peace
Ролите в семейството все повече се изравняват - и двамата работят по равно, мъжете все по-често не изкарват осезаемо повече от жената до себе си, и двамата имат домакински задължения ( въпреки че все още това някак се вменява като "женска работа", но нека приемем,че - добре, все по-често това се разпределя)... Но жената носи 9 месеца детето, понасяйки безброй негативи от това, ражда, рискувайки собствения си живот и здраве. Ролите никога няма да бъдат равни. Затова мъжът, смятам, трябва да бъде в пъти по-амбициран в кариерата.

Разбира се. Колкото и да са равни, жената все ще води с 9 месеца родителска инвестиция, отколкото таткото. Ако реши и да кърми, работата става още по - зле. Справедливо и логично е мъжът да бъде по - амбициран и изкарващият повече пари, за да може малко от малко да компенсира това, което жената изначално и по природа влага повече. Лошото обаче е, че който държи парите, той поръчва музиката, та на жената ще и се наложи да бъде и голям дипломат за да може да направи така, че това да не й изиграе лоша шега.

Тук идва важното умение на жената да избере подходящ партньор. Ако е интелигентен мъж, защото интелигентността е сбор от качества, не само да си начетен и да приказваш със сложни думи, та, ако е интелигентен ще оцени и уважава безкрайно това, което жената му дава и ще чувства, че и тя дава не по-малко от него в брака.

# 894
Мда, целта в крайна сметка е да няма нужда от дипломация и трикове...

Щото е вярно, че има мъже, които вадят парите, но не е като да ги държат, или пък да са с претенции да поръчват музиката.

А червеният флаг за "поръчващ музиката" е, ако още в началото на връзката парадира с пари и поведение и е ясно, че ги смята за разменна монета, с усещането, че ще си "купи" жена. От такива бягах с 300.

Последна редакция: пт, 27 ное 2015, 16:05 от The Siren of Titan

# 895
А, баш по времето на баба ми и дядо ми разводите са имали абс. бум. Даже едно хлапе ги питало- ма вие няма ли да се разведете, то сега е модерно...

Освен това ако вече си дърт и те стяга шапката- айде, да се разведеш, ама с това не-ставане за женене хората си прецакват младите години. Все пак е по-яко да имаш секс с интимен партньор, с доверие и без драма, отколкото да навърташ бройки.

Aбе не знам, то и по времето на майка ми, камо ли баба ми се е смятало за кофти да си "разведена жена" явно, некво втора ръка такова. Тя още има изкривени представи за света в следствие.
 Пък за второто, къде пише, че трябва да си чак женен. Че то аз съм имала връзка, по-дълга от някои бракове, кой говори за бройки въобще.. За мен брака като хартийка е нужен само и единствено, ако смяташ да имаш деца скоро, и то по редица документални причини, след като не съм искала деца на 25, не съм и виждала нужда да се женя.

# 896
Скрит текст:

Aбе не знам, то и по времето на майка ми, камо ли баба ми се е смятало за кофти да си "разведена жена" явно, некво втора ръка такова. Тя още има изкривени представи за света в следствие.
 Пък за второто, къде пише, че трябва да си чак женен. Че то аз съм имала връзка, по-дълга от някои бракове, кой говори за бройки въобще.. За мен брака като хартийка е нужен само и единствено, ако смяташ да имаш деца скоро, и то по редица документални причини, след като не съм искала деца на 25, не съм и виждала нужда да се женя.

Разбира се. Бумът на разводите е в нашето време, не в миналите години. Тогава направо си беше срамно да си разведен.

Цитат
Мда, целта в крайна сметка е да няма нужда от дипломация и трикове...

Щото е вярно, че има мъже, които вадят парите, но не е като да ги държат, или пък да са с претенции да поръчват музиката.

А червеният флаг за "поръчващ музиката" е, ако още в началото на връзката парадира с пари и поведение и е ясно, че ги смята за разменна монета, с усещането, че ще си "купи" жена. От такива бягах с 300.

Така де, ама на практика не става така. Тя мадамата ако се хване на въдицата на парите и се заслепи от тях и реши, че е важно да го омота, па после ще му мисли и те ти го проблемът: "Ама той ме тритира като вещ". Еми как да те третира?!

# 897

Само да те светна, че в България до 1945 г. разводи не е имало поради простата причина, че не е имало граждански брак. Църковният "развод" не се нарича развод и както той, така и църковният брак нямат правопораждащо действие. Баба ти и дядо ти, вероятно са родени 30-40-те години на миналия век. Когато са се женили, вероятно едва е бил дошъл на мода бракът, какво остава за идване на мода на развода. Иначе "парясници" си е имало от време оно, но те са били сравнително малък брой и определено не са били на мода. Доста са ги одумвали.

# 898
Един брак трае доста дълги години- като се почне от 50-те на 20-ти век, та се стигне до епохата на зрелия социализъм.

Та една от причините за разводите са били имотните въпроси.

Даже имаме едни познати, които и след промените си се водят съвсем разведени- не са намирали време да подпишат пак. Това- за да си опазят имотите.

# 899
За мен брака като хартийка е нужен само и единствено, ако смяташ да имаш деца скоро, и то по редица документални причини, след като не съм искала деца на 25, не съм и виждала нужда да се женя.

И за децата не е нужен по документални причини.

Оказва се ,че е нужен единствено по две причини - ако искате зелена карта, и ако искаш да осигуриш партньора като наследник на общото ви имущество.

Та една от причините за разводите са били имотните въпроси.

За браковете, за браковете са причините имотните въпроси.  Laughing Аз, дето се вика, заради една къща се ожених след близо 15 години щастливо съжителство.

Общи условия

Активация на акаунт