На пазар в Лозенград и Одрин - 8

• 196 314
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Да Ви кажа и аз едно изречение, което ни казаха на границата

ТАМАН, ТЕНКЮ, ДАВАЙ !  - от всичко за всеки

# 316
  • у нас
Да Ви кажа и аз едно изречение, което ни казаха на границата

ТАМАН, ТЕНКЮ, ДАВАЙ !  - от всичко за всеки

Joy Joy Joy

# 317
  • Пловдив
На мен на пазара така ми рече един...Тамам,мерси комшу Wink

# 318
  • Люлин
Преди време ми казваха, че повечето продавачи в Одрин знаят по малко български, ако няма в магазина някой да знае български то наемат някой който знае нашия език. Няма такова нещо, на 100 продавачи се разбираме на български само с един или двама.

# 319
  • Бургас
На складовете за препарати в единия склад човека говореше български. Децата му също говореха.

# 320
  • Бургас
За Килера-а мисля, че няма деактивиране. Ние имаме карта от 3-4 години и ходим на 5-6 месеца и засега никога не е била деактивирана.

# 321
  • Пловдив
Може ли в магазините да се плаща с mastercard на ОББ? Би трябвало, ама да си питам. Embarassed

# 322
  • Пловдив
Може ли в магазините да се плаща с mastercard на ОББ? Би трябвало, ама да си питам. Embarassed
Би ама не би- Само Visa навсякъде, mastercard само на ING BANK, но не навсякъде

# 323
Би ама не би- Само Visa навсякъде, mastercard само на ING BANK, но не навсякъде

И на ПИБ, но не навсякъде.

# 324
  • Пловдив
Брех, добре, че попитах! Направо ме разбихте с тоя отговор- за сефте чувам, че кредитна Мастъркард не върви у комшиите. Ще вървя да купувам още лири и това е! Laughing
Благодаря ви за инфото, момичета!

# 325
  • Пловдив
На складовете за препарати в единия склад човека говореше български. Децата му също говореха.
да,обаче по центъра много се подразних...спряхме да купим шок.еклери при едни.Нагло си дрънкат на турски и виждат,че не вдяваме.Един взе елката и написа колко е килото.На английски като му говориш се прави,че не те чува... ooooh!

# 326
да,обаче по центъра много се подразних...спряхме да купим шок.еклери при едни.Нагло си дрънкат на турски и виждат,че не вдяваме.Един взе елката и написа колко е килото.На английски като му говориш се прави,че не те чува... ooooh!
Ми не разбират, или може и да разбират, но не могат да го говорят.
Аз отдавна не си въобразявам, че с английски мога да се оправя навсякъде.  Simple Smile
Дори в турските курорти не целия персонал говори английски.

# 327
  • Пловдив
Бъдете си настоятелни с българския, повечето разбират
Последния път в магазина на ТАЧ, който е на центъра бяха две жени. Влезнах, голям зор видях да обясня какви кърпи с каква бродерия и какъв цвят търся, жената извади около 20 кутии да си избера и от тях съответно си избрах 3, исках да платя с карта но се оказа, че точно този ден има проблем. Сметката ми беше ок. 115 лири имах само 50 и казах, че ще взема само единия комплект.
В този момент нещата се обърнаха - другата жена ми проговори на чист български - преизчисли ми остатъка в лв. и т. н ............

# 328
Аз плащах в Кипа и в магазините в Мола преди месец с Мастър кард на Първа инвестиционна банка.Нямаше проблем.

# 329
  • Пловдив
Може и да не разбират английски, нашите продавачи да не би да знаят всички? Говорят си на български и който иска да ги разбира. И турците - в страната са си, никой не може да ги принуди да говорят друг език.
Аз обикновено питам за цена, като казвам лира, лев или евро и те с елката ми казват колко искат. Чудесно се разбираме и без езици.

Общи условия

Активация на акаунт