На пазар в Лозенград и Одрин - 8

• 196 698
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
Да попитам за магазини за кожени якета,къде има и ако знаете как вървят?Верно ли е 4е в събота навалицата е по-голяма по границата?

# 661
  • Бургас / UK
Добър Вечер!
Някой може ли да ми каже как е с преминаването през Лесово,разбрах,че ставало много бавно и по-добре  било да се мине през М.Търново.

В петък минахме оттам. Изключително бързо и на двете граници, в двете посоки.

Благодаря  Grinning

# 662
  • у нас
Да попитам за магазини за кожени якета,къде има и ако знаете как вървят?Верно ли е 4е в събота навалицата е по-голяма по границата?

Нормално е, тогава е почивен ден. Навалица е и по офиц. празници.

# 663

""Циганията ми се стори много повече от при нас, евтини, но и изключително некачествени стоки, споменатите в горните постове цени на плодове и зеленчуци са така, но те и при нас не са по-различни, а стоката по нашите пазари ми се струва доста по-качествена."

Ми , то това му е чара , мадам.
И аз ходих за официални рокли, но наистина не ми допадна нищо. Затова пък разходката  (за мен лично) си струва. 😆

# 664
Нещо не можах да изкарам цитата. Mr. Green

# 665
  • Varna
Относно циганията на петъчният пазар Wink
Ами то си е както го е описала Благовеста thumbsup
И аз веднъж съм ходила само и за да ми остане спомен от купонЯ на този пазар, купих една найлонова покривка за масата на терасата, да не се праши, че е от естествено дърво. Ми найлон, найлон, ама джиджана бе Laughing Незнам с какви очаквания е била госпожата за петъчният пазар.
Днеска тъкмо ме пита една позната за точно този пазар.  Подготвих я, да няма разочаровани. Пък на нея може да и харесва точно това. Хора, пазарлък, шарении, евтини стоки, абе купон както писах по нагоре. Художник е, ще го оцени по достойнство, сигурна съм Simple Smile

Абе трябва да ида аз пак на тоА пазар да си припомня...Весело ми беше преди, усмивката не слезе от лицето ми, докато разглеждахме. Човек трябва да гледа позитивно, както казва ЦарО Wink

За праховете и перилните препарати.....Госпожата първо да опита, пък после да пише bouquet. И аз преди години с едно на ум за турските прахове, ама послеееееее....но поне опитах без да съдя предварително. За българските прахове мъжът ми се шегува, че ги правят в село Игнатиево. Който е от Варна знаЙ за кО говоря Laughing Там живеят онези цигани с големите къщи като прогимназии. Ама тези прогимназии не са от бизнеса с праховете или уискито правено по гаражите им де. Laughing То миналата година сЪ чу. Извинявам се за офф-а Praynig

За абитуриенските рокли....По центъра и на мене не са ми харесвали. То не, че съм търсила, просто зяпам. Но последният път, в края на март като бяхме в Одрин, доста роклета ми хванахо оЧото. А и ако човек бърза, не може да види само с един поглед всичко, а и да види всичките дюкяни.

# 666
  • Варна
Делте, спор няма, че пазарът, най-вече петъчния, си е циганийка. Аз също не се очаровах, ако помните коментарите ми. Затова и казах, че това е лично мнение и всеки има право на такова. Какво качество да очакваме при средна цена на стоките 5 лири?!

Обаче още чакам да разбера що тъй ниЙ смИ нИрЪзбрали, чИ перилните им били фалшименто. МоЖ пък да смИ върло заблуденИ... знам ли.

И за пазарите за плодове и зеленчуци няма да се съглася. Продават по-добре изглеждаща, по-прясна, по-добре подредена, по-вкусна и не на последно място, често и по-евтина стока.

Да си призная, при първите ни пътувания и аз гледах с насмешка пазаруващите. Виках си "Отишли Константинопол да гледат, пък на връщане пълнят автобуса с прахове...". После реших да пробвам... вече три години пера 90% с техни продукти. Останалите 10% са купувани на някакви промоции тук, обаче вече и тях отказах. Не ходя до Истанбул за това, де. Wink

# 667
Както отбелязах в предишния си пост-не искам да натрапвам мнение, а споделям. Не съм била на петъчен пазар, а през седмицата-вторник и сряда. Гостувахме на приятели-изселници, които от 20г. живеят в Одрин. Те ни препоръчаха да не купуваме от перилните им препарати, защото били с много ниско качество-от няколко години турците от Одрин си пазарували прахове от съседна Орестиада в Гърция  /а често и от Свиленград/. Но нали знаете-по вкус и цвят, приятел няма-перефразирам руската поговорка. Пожелавам на всички да намерят каквото желаят и приятни емоции!

# 668
  • тук-там
За петъчния пазар - верно циганийка,  Laughing обаче само там си намерих чаршаф с ластик 2х2 чисто, без бордовете. За скромната сума от 10  лири.  Хубаво трико - не е мръднало. От време на време допълвам с цветове. Peace
За плодовете и зеленчуците - също - нищо общо с нашите пазари. Домати на клонче - 2 лири, перфектни чушки - също.  Краставиците нямат нищо общо с нашите "тикви".

# 669
  • Варна
otkrivatel, все пак пробвай сама, не съди по техните думи. Гръцки прах си донесох, но не съм пробвала още, обаче турския е определено по-добър от нашите. Говоря за прахове от една и съща марка, купувани от тук и от там. Както и за марки, които тук ги няма.

А че е възможно да има и ментета, най-вече по складовете, предвид наплива на нашенци, възможно е. Но обобщения не могат да се правят.

Wild_rabbit, тъкмо се чудех какво съм купила от петъчния... Ми, същото Laughing Доволна!

# 670
За плодовете и зеленчуците съм съгласна, но чаршафите не знам колко ще те изкарат...
Аз така се зарадвах на едни готини летни блузки, елегантни с апликации на Париж.
След първото пране, стоя, гледам ги и се чудя, аз да не съм сънувала Айфеловата кула, а да съм взела едноцветни блузки, без никакви апликации Laughing

# 671
  • тук-там
Чаршафите са си турско производство. Peace  Първите още са идеални - от миналата пролет са.  Айфелът е бил китайски.  LaughingИ моята щерка ги купува на кило - но...един сезон - те и парите са им толкова. Последния път - миналата седмица си купи 10 бр тениски по 5 лири всяка. Peace

# 672
Ох, какъв сезон, дори веднъж не ги облякохме... само дето ги прах Laughing

# 673
  • Варна
Бих искал да попитам Делта, Белята,  Естела и други ,които пътуват от Варна или Бургас  за Одрин през Лесово - по кой път минавате след Бургас , през Средец или хващате магистралата за София и  после надолу покрай Ямбол, Елхово и към Лесово ? И изобщо кой път е по- добър и по-бърз ?
Чудя се и екскурзиите с автобуси откъде минават ?

# 674
  • Варна
Бих искал да попитам Делта, Белята,  Естела и други ,които пътуват от Варна или Бургас  за Одрин през Лесово - по кой път минавате след Бургас , през Средец или хващате магистралата за София и  после надолу покрай Ямбол, Елхово и към Лесово ? И изобщо кой път е по- добър и по-бърз ?
Чудя се и екскурзиите с автобуси откъде минават ?

Гониш пътя за Средец,влизаш в града,веднага пред теб има кръгово,хващаш 3-тата пресечка и от там само направо,просто следиш табелата за КПП Лесово Peace

За мен по-добрия и по-краткия път е през Лесово.

Общи условия

Активация на акаунт