На пазар в Лозенград и Одрин - 8

• 196 064
  • 756
  •   1
Отговори
# 645

Колкото и да не ги искаме

Shocked  ooooh!

Може ли да нямаш елементарни условия на ...граница, където ежедневно преминават стотици автомобили. Преносим акумулатор, лепенки и компресор за гуми....елементарни неща. А, да и поне една походна аптечка, която предполагам даже, е задължителна по някой закон.
Абсолютни мърлячи, за които най-важни са златните 5 лв.  Peace

Кабели, лепенки и особено аптечка!  трябва да си има всеки един автомобил ,тръгнал на път .

# 646
  • тук-там
Имахме - не свършиха работа. Трябваха по силни.

# 647
Здравейте момичета!Реших и аз да се включа в темата,ще ходим за първи път .Интересува ме от къде да купя тия писаните,мисля ръчна изработка чехли/аз им викам на малкия Мук,от приказката/?И да похвалите от къде да вземем баклави,толумбички и други сладки?За перилните сме се насочили към Кипа.

# 648
Здравейте отново,искам още да попитам за най-лесно намиране на църквата Св.Георги?И Али паша  за пазарене,на къде е центъра посока?Благодаря

# 649
  • у нас
В петък си "подарихме" пазарен ден в Одрин. Времето беше много топло около 30 градуса. Сутринта имаше доста силен вятър, но после вятъра утихна и стана много приятно. На границата спокойно. И от двете страни си работеха спокойно, нямаше напрежение. При влизане в подземния паркинг на Кипа имаше опашка от няколко коли, защото служител проверяваше с обратно огледало долната част на колата.
Цените са ги вдигнали с някоя друга лира на почти всичко, дори и на лекарствата. Ама, е нормално, защото са им вдигнали и мин. раб. заплата. Баклавата по складовете е по 10 лири, но има нови магазини, където я продават за по 9 лири/кг. Пазарът беше пълен с ягоди /4 лири/, имаше на няколко места дини /3,5 лири/ кг/, домати /2 лири/, краставици /1 лира/, кори за баница /1 кг - 5 лири/. Портокалите в Кипа бяха 0,99 лири и то хубави, едри, такива каквито ги харесвам. А тук предния ден си купих няколко портокала, като килограма беше 1,80 лв. На пазара имаше и дрехи за зимата и дрехи за лятото.
Една от улиците, която води към пазара са я направили еднопосочна, и като се мине по другата те води до новоизграден паркинг, където може да паркира безплатно до пазара. Много е удобно. Не е нужно да си носиш тежките чанти, като колата е на една крачка и може да си ги оставиш там.
Като се сетя нещо друго ще докладвам.

Здравейте отново,искам още да попитам за най-лесно намиране на църквата Св.Георги?И Али паша  за пазарене,на къде е центъра посока?Благодаря

Ако влизате от Лесово, по пътя който води към Селимие джамия има табелка за църквата Св. Георги, завива се на дясно се стига до църквата. Но и да спрете да питате в района ще ви кажат, даже може да ви заведат до нея. На първа страница съм сложила координати за навигация.
Закритият базар Али Паша е на на центъра.

Последна редакция: пн, 18 апр 2016, 09:15 от Sinara

# 650
Благодаря Sinara!За първи път отиваме и се вълнувам.За един ден да свърша всичко.Да от Лесово ще минем.Там пътя как е,има ли вероятност да се обаркаш?Имали табелки?За марката Vernel за омекотител има ли отзиви:)Благодаря

# 651
  • Варна
Ver Nel - за мен по-добър от Yomos. Ползвам само него от години. Най-хубав е ароматът на роза, макар че аз не съм любител на тази миризма.

# 652
  • у нас
Благодаря Sinara!За първи път отиваме и се вълнувам.За един ден да свърша всичко.Да от Лесово ще минем.Там пътя как е,има ли вероятност да се обаркаш?Имали табелки?За марката Vernel за омекотител има ли отзиви:)Благодаря

След границата пътят е широк. Карате само по главния път и ще влезете в Одрин /от границата до Одрин е 40 км/. Като влезете в града, след кръговото, което е до военното поделение, продължавате направо по пътя, който води към джамията Селимие. От ляво и от дясно ще видиш по пътя много магазини, кафенета с насядали мъже. Табелката за св. Георги се пада от страната на шофьора, а се завива на дясно. Просто карайте по-бавничко и ще я видите. Пък ако се затрудните спрете и питайте.  Peace

# 653
  • Варна
Имахме - не свършиха работа. Трябваха по силни.

Wild Rabit, случката която описваш на Лесово ли беше ?

# 654
  • тук-там
На Капитан Андреево.

# 655
  • Варна

Благодаря !

# 656
Сигурно много от вас ще ме опровергаете в темата, но аз съм абсолютно разочарована от посещението си в Одрин и не бих отишла там повторно за никакъв пазар. Циганията ми се стори много повече от при нас, евтини, но и изключително некачествени стоки, споменатите в горните постове цени на плодове и зеленчуци са така, но те и при нас не са по-различни, а стоката по нашите пазари ми се струва доста по-качествена. Да не говорим за прословутите прахове и перилни препарати, които са абсолютно фалшиви. Ходихме и да търсим официални рокли/абитуриентски/. Ами,...не знам, може и да са по-евтини, но имах чувството, че ще ходя с тях на ромска сватба. Иначе за разходка става, но в България има далеч по-красиви места за разглеждане.

# 657
  • Варна
Само да питам... Как установи, че перилните препарати са фалшиви? Очевидно не си имала време да ги пробваш.
Останалото си е мнение, на което всеки има право. Но подобна категорична констатация трябва да се основава на нещо.

# 658
  • Бургас / UK
Добър Вечер!
Някой може ли да ми каже как е с преминаването през Лесово,разбрах,че ставало много бавно и по-добре  било да се мине през М.Търново.

# 659
  • у нас
Добър Вечер!
Някой може ли да ми каже как е с преминаването през Лесово,разбрах,че ставало много бавно и по-добре  било да се мине през М.Търново.

В петък минахме оттам. Изключително бързо и на двете граници, в двете посоки.

Общи условия

Активация на акаунт