На пазар в Лозенград и Одрин - 8

• 196 305
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
Бъдете си настоятелни с българския, повечето разбират
Последния път в магазина на ТАЧ, който е на центъра бяха две жени. Влезнах, голям зор видях да обясня какви кърпи с каква бродерия и какъв цвят търся, жената извади около 20 кутии да си избера и от тях съответно си избрах 3, исках да платя с карта но се оказа, че точно този ден има проблем. Сметката ми беше ок. 115 лири имах само 50 и казах, че ще взема само единия комплект.
В този момент нещата се обърнаха - другата жена ми проговори на чист български - преизчисли ми остатъка в лв. и т. н ............

Хахахаха, такива са си точно  Laughing

За езиците, турците, младото поколение и прочие да ви разкажа една история  Mr. Green

Значи отиваме за 2 дни в Одрин с мъжа ми и аз съм разпечатала богата културна програма, която включва и една кула, за която пише, че е някъде на видно място, ама не я знаем точно къде.
http://photoplace.bg/photo/637637#&gid=1&pid=1 - това е тя

Питаме на английски поне 10 души, все облечени добре, образовани видимо-тц. Не знаят коя е Македонската кула. Ученици си тръгват от училище-тийнейджъри около 15-16 г- и те не знаят. В закрития пазар също се пробваме-не и не. И вече тъкмо решихме, че край, повече няма да се занимаваме с тая кула и излизаме от базара и през стъклото аз я виждам и казвам на мъжа ми "Това, ако не е Македонската кула, пак си на" и чувам до мен бг реч, една жена казва-дадада, това е  Wink

Нищо лично, обаче комшиите са доста скарани с инглиша  Flutter Масата хич, ама хич не вдява. Пробвайте в Бг на улицата и ще разберете, че тук вдяват и учениците, и младите хора, че и възрастни някои. Не е необходим блестящ английски, а просто набор от думички. Направо си плаче за научно изследване на тема "Куцат ли им на турците езиците и защо?"  Wink

На гърците например не им куцат  Peace

С прискърбие ви пиша, че се разкъсвам от вътрешната дилема, че ми се ходи в Тр, обаче съм абсолютно солидарна с Русия и личният ми бойкот е важен за мен самата  Crossing Arms

Също така ми е ясно, че масовите турци едва ли мислят като Ердоган и сие, обаче ...

# 331
  • София

С прискърбие ви пиша, че се разкъсвам от вътрешната дилема, че ми се ходи в Тр, обаче съм абсолютно солидарна с Русия и личният ми бойкот е важен за мен самата  Crossing Arms

Също така ми е ясно, че масовите турци едва ли мислят като Ердоган и сие, обаче ...

+1  Peace   Това все едно аз съм го писала. Мога да се подпиша с две ръце за същото мнение

# 332
  • Пловдив
Утре отиваме до Одрин и ме заринаха с поръчки. Една от тях е кашкавал на ленти, а ми казаха, че било забранено да се внасят млечни. Така ли е?

# 333
Зла Вещица в колко тръгвате утре?Че и аз имам поръчка за кашкавал, та ще гледам преди теб да ида. Laughing

# 334
  • Пловдив
В 5  Laughing

# 335
А, така! Лошо,много лошо. И аз в толкоз.

# 336
  • Пловдив
От София ли? Ако е така направо съм изкупила кашкавала преди теб  Laughing

# 337
Искам да попитам дали някой е пил кафе в кервансарая на Рустем паша Simple SmileМного ми се иска да го пробваме, но и двата пъти, когато опитахме там имаше сватба и беше неудобно.

# 338
  • Пловдив
Аз като ходих народа си беше накупил и кашкавал и мляко.Проблем не чух да има...

# 339
  • Пловдив
_ В количество приличащо на такова като за собствена консумация..

# 340
Купувала съм кашкавал и никога не е имало проблем на границата.

# 341
Момичета, помогнете с адрес на аптека в Лозенград  Praynig ще бъдем там на 16.12 - сряда.
Благодаря  bouquet

# 342
Не  имало проблем на границата ли... Елате да видите как се разглобяват автобуси, и как се развинтват болчетата на автомобилите.

# 343
Не  имало проблем на границата ли... Елате да видите как се разглобяват автобуси, и как се развинтват болчетата на автомобилите.

Сериозно ли?  #Cussing out На коя граница е това и имаше ли някаква видима причина да го правят  newsm78

# 344
  • Пловдив
По принцип проблеми имат спиращите в безмитните магазини. Ние не спираме и проблеми нямаме.
При нас днес всичко мина по мед и масло - в 9 без нещо бяхме на складовете след бързо преминаване на границата. В 10 отворихме Кипа-та, после в Маргито и Синия пазар, в центъра и в 15:30 потеглихме обратно. На границата екскурзовода каза на шофьора "мини този автобус, че тръгна от безмитния и ще ни забави", но не успяхме да го изпреварим и поизчакахме, докато ги разтоварят и проверяват. Нас само ни питаха дали имаме цигари и ни пуснаха без никакви проблеми. Дори не ни отвориха капаците на автобуса.

Общи условия

Активация на акаунт