На пазар в Лозенград и Одрин - 8

• 196 304
  • 756
  •   1
Отговори
# 345
  • Димитровград
Момичета, помогнете с адрес на аптека в Лозенград  Praynig ще бъдем там на 16.12 - сряда.
Благодаря  bouquet

SEMA ECZANESİ    2147314    16-12-2015    Karakaş Mah. 100. Yıl Cad. No: 1/B

https://www.google.bg/maps/place/Sema+Pharmacy/@41.736589,27.217 … x49473ccbc52044a1

https://www.google.bg/maps/@41.7367291,27.2193468,3a,35.9y,144.3 … 12!8i6656!6m1!1e1

Последна редакция: нд, 13 дек 2015, 00:13 от papaone

# 346
Много са поскъпнали стоките в Одрин. Само лекарствата са по-еввтини.

# 347
Здравейте, следя ви отдавна, много полезна тема. Вчера ходихме до Одрин с организирана екскурзия от София, сутринта минахме навреме граница, слязохме в центъра. По напазарувахме от lc waikiki и de facto. Тръгнахме си към 17 часа. Минахме за 1 час Турската граница, но на Бг седяхме 4 часа. Един пловдивски автобус с полиция го върнаха да минава през скенер и щателна проверка. Имаше подаден анонимен сигнал на 112 че в него има цигари. Съответно нищо не намериха. Но всички автобуси ги качваха на канала и ни преглеждаха щателно багажа.

# 348
  • Пловдив
Наистина сме изкарали късмет вчера, че тръгнахме рано и минахме безпроблемно.
По принцип има камери и гледат кои автобуси спират на безмитния магазин, след това проверяват тях. В интерес на истината, въпреки предупрежденията за цигари много от хората купуват и след това имат неприятности - не само те, а и целият автобус, а и следващите. Миналата година се засякохме в Одрин с една приятелка, случайно пътуващи с една фирма, но в два различни автобуса. Те спряха на безмитния, ние не, и тъй като бяхме поизостанали на границата се засякохме отново едни след други. Докато чакахме слязохме долу и тя се похвали, че си купила един стек, какво толкова, то можело. Да, ама не ... Не беше единствената и ги пратиха и на канала, а ние продължихме за България. Имаше от тях човек, който си беше наредил стековете цигари на колана на дънките и закопчал якето отгоре, сигурно бяха към 15 стека, искаше да мине с нашия автобус, но не го пуснахме да влезе.
Лично моето заключение е - не спирайте на тези магазини и няма да имате проблеми.

# 349
Добър ден на всички!Аз в събота сутринта ще пътувам за Лозенград.Ще си купя баклавичка,кашкавал и дрешки за дъщеричката ми и за мен ако си харесам.Обаче не разбрах Този магазин Марги в Одрин ли е или Лозенград?Ходила съм веднъж,но не помня да съм посещавала такъв магазин..Тогава търсех баклава с шам фъстък,но така и не намерих.Къде мога да открия?

# 350
  • Стара Загора
Добър ден на всички!Аз в събота сутринта ще пътувам за Лозенград.Ще си купя баклавичка,кашкавал и дрешки за дъщеричката ми и за мен ако си харесам.Обаче не разбрах Този магазин Марги в Одрин ли е или Лозенград?Ходила съм веднъж,но не помня да съм посещавала такъв магазин..Тогава търсех баклава с шам фъстък,но така и не намерих.Къде мога да открия?

В края на другата тема коментирахме за баклавата. Вижте там. Peace

# 351
  • Пловдив
Марги има в Одрин, за Лозенград не знам.

# 352
kalina bubi 
Вчера бях на пазар в Одрин.Много благодаря за информацията в темата,възползвах се от списъка с лекарства. Hug
 Да кажа,че в Лозенград намерих от баклавата с шам фастък,която коментирахте по-напред.Цената е 60 лири кг.Ето от тази марка http://www.ustaellerbaklava.com/index.html,

http://www.gazetetrakya.com/Haber-Usta_Eller_Kirklarelinde-682835.gazetetrakya.

Не знам името на улицата,но май е главната.От площада,където спират екскурзиите,улицата която е от ляво на чешмата.Излиза се да площад с фонтан.Голямо обяснение направих. Joy
 Относно вкуса на баклавата,изобщо не ми хареса,има някакъв много странен вкус и не прилича на този от другата баклава.Иначе беше хубаво зелена,прясна е със сигурност.Продавача ни почерпи с парченце от нормалната баклава и беше супер.Там цената е 20 л.
Скрит текст:

Сега като гледам сайта, това да не баклава с фъстъци?Някой да ме осветли,моля.

# 353
  • Бургас..морето
Здравейте,някой скоро да е нощувал в Одрин.Препоръчайте ми някой хотел на нормална цена(80-100лв)двойната стая.Искаме този път пазара да не е за ден,а да останем и да предпим.Гледах сайтовете,но друго си е някой да ти каже...коментари за всички хотели както за всичко има от мн.добър до ужасен.Знам , че за 1 нощ не е фатално,но искам да взема и дребния(3г.)и места тип ''каубойска среща''не ми се нравят.Благодаря предварително!

# 354
Здравей Rosi! Wink Препоръчвам ти Ottoman Palace hotel,чудесен е.Аз и мъжа ми бяхме на 21.11.15 за 1 нощувка(крайно недостатъчно)двойна стая за 88лв.,прекрасно хотелче на 5мин.от самия център,чудесна закуска и безпл.паркинг.Резервирахме през Booking.Дано съм ти била полезна! WinkСподели понататък,на кой хотел сте се спряли....

# 355
  • Бургас..морето
Благодаря за бързия отговор.Ако има и други предложения,ще се радвам да споделите. Simple Smile

# 356
Здравейте, утре смятаме да се разходим с мъжа и детето, допада ми вариант за преминаване на "пазарен ден" защото искам да вземем малко препарати /складовете/, храна /кипа/ и някое парцалче и играчка /марги/; Смятате ли че  добре  като маршрут, предвид че дребния е без количка, имайки предвид че върви доста? Аз съм ходила веднъж преди 3години и то организирано, та се чудя дали е ок, искаме следобеда да се приберем newsm78 

Марги има ли паркинг платен/безплатен? в кипа има ли заведение където да хапнем по обяд или в марги да се ориентираме, не сме претенциозни, а за дребоса ще нося ; Освен паспорт за малкия да нося ли акт за раждане /както е в Гърция/?

# 357
  • На юг от тук
Здравейте, утре смятаме да се разходим с мъжа и детето, допада ми вариант за преминаване на "пазарен ден" защото искам да вземем малко препарати /складовете/, храна /кипа/ и някое парцалче и играчка /марги/; Смятате ли че  добре  като маршрут, предвид че дребния е без количка, имайки предвид че върви доста? Аз съм ходила веднъж преди 3години и то организирано, та се чудя дали е ок, искаме следобеда да се приберем newsm78 
Марги има ли паркинг платен/безплатен? в кипа има ли заведение където да хапнем по обяд или в марги да се ориентираме, не сме претенциозни, а за дребоса ще нося ; Освен паспорт за малкия да нося ли акт за раждане /както е в Гърция/?
В Марги има две заведения, в които имат турска кухня.Имай впредвид,че утре ще е лудница.Поне от нашия град знам за 4-5 автобуса пътуващи утре.За индивидуалните ....?Винаги е голяма търпана преди Коледа.Ако не ти е спешно,остави за 26.12-ще е спокойно,а пък понякога и цените са по-нормални.Търговците са запознати с нашите празници и добре се ориентират откъм  цените. 

# 358
МъжО иска да вземем подаръците за Коледа от там , иначе на мен не ми е спешно ходенето, ама .... мъжка му работа  ooooh!

# 359
  • Бургас..морето
Детето мисля ,че няма да има проблем.Моя син е на 3г.и сме го водили с нас.То само в центъра си без кола.Кипата ползвайте подземния паркинг,др.се плаща.За обяд моя съвет е в центъра да хапнете,в марги единия път сметката ни беше доста сериозна,а в центъра има всякакви заведения от дюнер до супа и джигер,цени на табла изнесени ,топли витрини от които виждаш кое какво представлява.А,хотел Ottoman Palace за има няма час му се вдигна цената на 98лв.Резервирах един друг,пък има 1 седмица да му мисля.

Общи условия

Активация на акаунт