Смути, 2-ра тема

• 149 330
  • 683
  •   1
Отговори
# 360
Бяло смути (овесени ядки, банан, соево мляко) с боровинки, киви, манго и червен драконов плод

Цикламено смути (ленено семе, банани, манго; след пюрирането добавих студено пресован сок от червено цвекло, моркови и джинджифил) с къпини, черни смокини и боровинки

Зелено смути (кейл, спанак, банани, портокалов и лимонов сок) с покълнала спелта, ягоди, конопено семе и веган шоколад

# 361
Това си е направо пиршество, Фея! Аха да посегна към някоя от трите порции Simple Smile Simple Smile Simple Smile.

Днес официално открих сезона на смутитата с едно скромно "стартово" смути от една малка ябълка, половин шепа сладко грозде, половин лимон, 1/8 авокадо,  1/2 връзка магданоз, 1 с.л. конопен протеин, джинджифил. Целта беше да се изпие наведнъж, но пак стана повече от една голяма чаша.

Отказах се да си нося смути на работа. Мисля да пия по една малка чаша свежо смути рано сутрин. Засега ще е така, после - ще видим. Принципно организмът се настройва постепенно и си оказва предпочитание към свежата напитка за сметка на другите храни. Това си го знам от опит.

# 362
Феичке, я кажи ти от къде пазаруваш по принцип? Защото около мене боровинки и къпини са труднооткриваеми.

# 363
  • Sofia
Феичке, я кажи ти от къде пазаруваш по принцип? Защото около мене боровинки и къпини са труднооткриваеми.

Ти къде си? Феята е доста далеч. Wink В София има един доста добре зареден магазин на "Димитър Петков". Peace

# 364
Това си е направо пиршество, Фея! Аха да посегна към някоя от трите порции Simple Smile Simple Smile Simple Smile.
Hug

Живея зад граница...

Замразени боровинки и къпини няма ли?

Зелено смути (кейл, спанак, банани, студено пресован сок от листа на моркови и портокал) с матча Поръсено с щипка конопено семе.

# 365
Замразени всякакви берита има в Лидъл. В микса има и боровинки, и къпини. Отделно има ягодини и малини.

А в София предвид сезона вече намира ли се пресен спанак?

# 366
  • Sofia
А в София предвид сезона вече намира ли се пресен спанак?

Явно, да – онзи ден си говорихме с човека, държащ кварталното магазинче за плодове и зеленчуци, и той ми каза, че на борсата имало спанак, но той не вземал, защото цената му била доста висока. Peace

# 367
Подозирах аз, че е на друго място. В София съм, да. При мен има плод зеленчук, но е ограничен асортиментът.

# 368
Фея, каква ти е сокоизтисквачката?
Сигурно тип преса?
Не съм се сещала да цедя листа от моркови. В градината имам необранотвани с нищо, но с моята центрофуга не знам какво ще се получи.

# 369
Дайде идея за "смарт смути", нали знаете, който се прави само с няколко съставки, но добре комбинирани?

# 370
Е то не е ли според вкуса ти и наличностите?
Аз тези дни правя стрък целина-краставица-круша или ягоди-ядково мляко.
Никога не слагам повече от 4 съставки.

# 371
Е то не е ли според вкуса ти и наличностите?
Аз тези дни правя стрък целина-краставица-круша или ягоди-ядково мляко.
Никога не слагам повече от 4 съставки.

Само според наличностите, става манджа с грозде  Joy . За това питам за успешни комбинации с малко съставки.
Твоето изглежда интересно, но сега се въздържам от ядки, а целината не ми е кусна по принц

# 372
Целината затова я слагам в смутита, защото вкусът й се променя и изгубва иначе не бих я хрупала. В смутита си самопробутвам много продукти, които иначе не обичам.

# 373
Фея, каква ти е сокоизтисквачката?
Сигурно тип преса?
Не съм се сещала да цедя листа от моркови. В градината имам необранотвани с нищо, но с моята центрофуга не знам какво ще се получи.
Да, тип преса е, с двустепенен процес: смилане и след това студено пресоване.

Дайде идея за "смарт смути", нали знаете, който се прави само с няколко съставки, но добре комбинирани?
Комбинацията спанак, банан, портокал винаги е добра. Или червено цвекло, моркови и ябъка.

# 374
Онзи ден смесих кисело мляко, праскова, мед и спирулина и силно убедена, че ще ми е последната напитка в живота, се учудих как спирулината не се усещаше. Беше мн вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт