Работа, CV-та, HR-и, съвети - 48-ма тема

• 56 771
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
За анонимните съм съгласна.

# 616
  • София
На мен ми звучи много неетично!

От гледна точка, че човек си преценява къде да кандидатства. Може изведнъж CV-то му да се озове във фирма, която не желае или избягва по едни или други причини.
Адрес не пиша, но където искат копия на дипломи - там има данни като ЕГН.

Но след това интервю, дори и да искат копия на дипломи не изпращам. Написала съм в края на CV-то списък на всички притежавани дипломи и квалификации, и че могат да бъдат предоставени при поискване.

Иначе, да - допълнителна възможност е!

# 617
Аз пък нямам нищо против да ми разпращат СВ.то където си искат. Ако попадне във фирма, която не желая или избягвам, просто ще им откажа интервю. Документи при кандидастване са ми искали само за държавна работа. Преди като ми беше по-кратко СВ-то и аз пишех сертификати, но отдавна не пиша.

# 618
  • SF
Моето СВ е попадало в немска застрахователна компания, от която ми се обадиха за интервю. И понеже търсех активно, отидох на интервюто, което изненадващо се оказа за съвсем различна от моята дейност. Попаднало им моето СВ, видели една хубава усмихната млада дама и понеже търсят такива енергични и амбициозни млади хора за компанята си, решили да ми дадат шанс.  Wink
celika, ако за даден период от време ти се обадят от десетина места, които не те интересуват (обикновено са от пирамидалните структори на каталожните търговии с презентациите), ще си смениш мнението, дали искаш СВ-то ти да попада навсякъде. По телефона не се издават, че те търсят за работа, за която не си кандидатствала. Държат се стандартно "Вие сте сред одобрените кандидати, които решихме да поканим на лична среща, за да се запознаем по-отблизо и да разкажем за нашата дейност..."

# 619
Никога не биха ми се обадили за подобно нещо, след като са ми видяли СВ-то.

# 620
  • SF
И аз така мислех. Simple Smile

Обаждат се наред на усмихнати млади дами, на които искат да дадат шанс за кариера в застрахователния бизнес. Идеята е да обикаляш познатите си и да ги застраховаш. Каквото и да пише в СВ-то ти (готвач, шивач, лаборант, стюардеса, преподавател по география....), все можеш да кажеш на познатите си и техните познати колко е хубаво, ако си направят застраховка. Освен, ако в СВ-то ти не пише, че си социопат или че не можеш да говориш.

# 621
  • София
Сега се сетих, че преди 2-3 години и на мен ми звъняха за застрахователен агент. Не отидох, не ми допада такава работа.

# 622
Само,че изпускате тънката част, че дори JOBS продават база данни именно на такива компании и компанийки.  Peace

# 623
Ми аз нямам снимка в св-то си обикновено. Съответно те няма да знаят дали съм млада или усмихната. Но и да съм, пак няма да ми се обадят. Сериозно ти казвам.

Все едно искаш да кажеш, че биха се обадили дори на някой президент на компания, щото аз познавам млади и усмихнати такива.

# 624
Стана ми странно как канят на интервю някои хора. Винаги когато каня някого на интервю, се представям от коя фирма го търся, за коя позиция и т.н. и не казвам "харесахме ви" Grinning звучи ми много неформално Grinning
Лично аз не бих отишла на среща, ако не знам къде точно отивам и за коя позиция става въпрос. Много относително звучи това - харесахме ви, елате на среща.

# 625
  • София
Всякакви луди ги има! Една наскоро забрави и адреса да ми каже!

# 626
Да си стискаме палци да попадаме на коректни хора!  Praynig

# 627
Ах, това златно мъжленце как го крият.  Wink

Личните данни е много лесно да се заличат от дипломи и свидетелства.
Адрес никога не съм писала подробно, само град и квартал.

# 628
  • Другата България
Мери Ан е от северозападнала Бг. Laughing
Значи моя проблем е, че търся работа /аз вече съм го казвала/ изключително и коренно различна от това, което съм правила през 25 годишния си трудов стаж. И съответно знам, че затова не ми се обаждат. И затова и исках някой да ме види и чуе, за да види, че напълно покривам критериите, само дето опитът го нямам. Това, че ми се обади момчето от агенцията го считам за чист късмет, защото точно тогава имаше такова търсене - на което стигнах почти до края и само заради тъпия опит предпочетоха друг.
Иначе от Джобса досега са ми се обаждали от две места - съответно без да имат общо отново с това, което съм правила, като отказах само защото са , тоест бяха на граждански договор. Второто е много приемливо и са ми оставили вратичка когато и ако реша да им се обадя за интервю.

# 629
  • София
В интерес на истината, не бях отваряла Джобса от септември и в момента наистина има много малко обяви.
Предимно големите фирми, които търсят съпорт служители, старите измамници които въртят персонала и тук-таме някой заблуден частник.

Общи условия

Активация на акаунт