Работа, CV-та, HR-и, съвети - 48-ма тема

• 56 779
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Ох, вие съвсем ме отчайвате... ooooh!
Есме, нищо не намери за 2 години, така ли? Rolling Eyes

Чакай, аз не намерих нищо за има няма почти 10 години търсене, пък тя за 2- две не са нищо, отколкото поне 5 или 6 години търсене от джобса, а там съм с над 220 кандидатури. Съжалявам ако се заяждам ,но ми е изключително тежко!  Praynig

# 601

Чакай, аз не намерих нищо за има няма почти 10 години търсене, пък тя за 2- две не са нищо, отколкото поне 5 или 6 години търсене от джобса, а там съм с над 220 кандидатури. Съжалявам ако се заяждам ,но ми е изключително тежко!  Praynig

Нали бяха 2000, що така драстично намаляха  newsm78
Тя и майка ми шеста година търси работа, която да е без клиенти, да не се работи с пари, да няма отговорности, да е в офис с прозорци в центъра или до метро, да не е с компютър, в никой случай естествено да не е ръчен труд  и да взима поне 800 лева. А познай що не е намерила. Laughing

# 602
Както казва мой приятел за жена си, "Търси, ама се моли да не намери!" Laughing
Понеже и неговата жена години наред "търси". Mr. Green Mr. Green

# 603
  • София
Вие се бъзикате! Аз за 2 години смених 5 работи, като само една от тях беше с връзки.
Всичко друго - от джобса.
Ако почна да си пускам СВто за офис администратор или подобни, веднага си намирам работа.

# 604
  • SF

От jobs.bg - нищо. Нито преди, нито сега за последните две години. Вече 2 месеца изобщо не съм пускала СВ там.

Аз нямам условия да е до метро, да е в центъра (даже предпочитам да не е), да е с прозорец (поне на 2 места съм работила без прозорци), е... трябва да е с компютър (такова ми е естеството на работа - не работя със слушалки или с кран), може да се работи събота, неделя, през нощта, да се пътува - с кола съм, предпочитам удължено работно време, вместо скъсено (в старата работа в събота работехме по 4 часа, поради липса на работа за останалите часове - едно голямо губене на време. Предпочитам да работя 12 часа, вместо да се появявам за 3-4)... Изобщо не се лигавя в търсенето на работа и не поставям неизпълними условия. То няма и на кого. Пускам си СВ-то на всички, които търсят нещо свързано с моята професия. Дори и да не ми харесват, пак им пускам, но те не се обаждат.

Последна редакция: чт, 10 дек 2015, 22:38 от Esmee

# 605
Т.е., искаш да кажеш, че от 2 месеца няма подходяща обява за теб ли?

# 606
Обяви сигурно има, но няма отговор.

# 607
Коя е сферата на дейност?

# 608
Обяви сигурно има, но няма отговор.

Не, аз коментирам Есмее, а тя казва, че от 2 месеца не е пускала СВ в джобс.

# 609
Вие се бъзикате! Аз за 2 години смених 5 работи, като само една от тях беше с връзки.
Всичко друго - от джобса.
Ако почна да си пускам СВто за офис администратор или подобни, веднага си намирам работа.

L'Agent и е така, и не е така. От една страна ако наистина ти трябва работа, разбира се, че ще се работи каквото се намери. От друга страна например аз след като съм работила нещо да кажем по специалността си, много трудно ще убедя някой да ме вземе за офис администратор, защото ще са убедени, че, когато си намеря отново работа, като предишните ми, ще искам да се развивам и веднага ще напусна. В момента съм горе-долу в тази ситуация, кандидатствам и по обяви, които са ми под квалификацията, поради неналичие на достатъчно други, ами дори не ми се и обаждат от тези места или се случва от време на време, но си казват в прав текст горните опасения. И се получава един такъв затворен кръг...изобщо не се учудвам, че е възможно да се търси работа 2 години (изключвам случая на Дадос).

P.S. За прозорците, също не ми е странно изискване, с много голям диоптър съм, ако постоянно съм на изкуствена светлина ще имам страхотен дискомфорт, да не говорим, че мога да го вдигна още.

# 610

Чакай, аз не намерих нищо за има няма почти 10 години търсене, пък тя за 2- две не са нищо, отколкото поне 5 или 6 години търсене от джобса, а там съм с над 220 кандидатури. Съжалявам ако се заяждам ,но ми е изключително тежко!  Praynig

Нали бяха 2000, що така драстично намаляха  newsm78
Тя и майка ми шеста година търси работа, която да е без клиенти, да не се работи с пари, да няма отговорности, да е в офис с прозорци в центъра или до метро, да не е с компютър, в никой случай естествено да не е ръчен труд  и да взима поне 800 лева. А познай що не е намерила. Laughing

Това и е един от големите проблеми на Дадос. Не обръща внимание (какво пише в случая), като че все бърза.. за къде ли.... 2000 са, да.

Иначе, това, колко лесно си намираш работа, зависи от опита и изискванията ти, дори и да си в София

# 611
  • София
Момичета, случвало ли ви се е, да ви се обадят от фирма, в която не сте кандидатствали?
ММ беше на интервю където дамата твърдяла, че е кандидатствал, но накрая признала, че нейна приятелка й дала купче CV-та, които не били подходящи за фирмата й!
Все чета под обявите - ... данните Ви са защитени според Закона за защита на личните данни ... но явно това е само бла-бла.
Много мразя анонимните обяви, и дори и да са прекрасни не изпращам CV. И все ми идва да махна данните за лично име, имената на работодатели, и да изпратя едно "изчистено", пък да видим дали някой ще се обади. Simple Smile

# 612
Момичета, случвало ли ви се е, да ви се обадят от фирма, в която не сте кандидатствали?

Ами аз точно така съм започнала тази работа и онази, където съм работила най-много. А и са ми правили много други предложения така. Но в моя случай са ме намирали винаги по легален начин.

# 613
ММ беше на интервю където дамата твърдяла, че е кандидатствал, но накрая признала, че нейна приятелка й дала купче CV-та, които не били подходящи за фирмата й!
Все чета под обявите - ... данните Ви са защитени според Закона за защита на личните данни ... но явно това е само бла-бла.
Много мразя анонимните обяви, и дори и да са прекрасни не изпращам CV. И все ми идва да махна данните за лично име, имената на работодатели, и да изпратя едно "изчистено", пък да видим дали някой ще се обади. Simple Smile

Погледнете го като допълнителна възможност. Правили сме го с колеги, агенциите постоянно го правят. Какви толкова лични данни имате? Месторабота, телефон, и-мейл. Другите просто не ги слагайте. Пък и честно казано никога не съм гледала адреса на човек, HR-ите, които наистина се занимават професионално с подбор не ги интересуват личните неща. (не знам дали го обяснявам правилно).

# 614
Ами мъжът ти всъщност е разплел случая Simple Smile Иначе, че не е коректно без знанието на кандидата, не е. По анонимни обяви и аз избягвам да кандидатствам, само ако много ми пасва обявата, т.е. допускам изключения. Mr. Green Моите съображения са: основното е, че има компании, в които не желая да кандидатствам или такива, за които е всеизвестно, че са некоректни; не знам къде ще попадне св-то ми - хипотетично (докато работех и търсех работа) е възможно да кандидатствам в моята си фирма, което не е желателно Laughing; също така някак си намалява доверието ми в това къде точно отиват документите ми, как ще се съхраняват и дали няма да попадне купчинката пак случайно при някой трети недоброжелател, който да осведоми шефа ми примерно (това разбира се може да се случи и при обяви, които не са анонимни).
В темите сме обсъждали и причините, поради които някои работодатели пускат анонимни обяви, разбирам част от тях, но въпреки това подхождам доста предпазливо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт