Работа, CV-та, HR-и, съвети - 48-ма тема

• 56 756
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Само,че изпускате тънката част, че дори JOBS продават база данни именно на такива компании и компанийки.  Peace
До колкото знам jobs не продават, а от jobtiger и аз съм "купувала", но това беше преди повече от 8 години.
"Купувахме" достъп до базата им данни от автобиографии, по даден критерий.

# 631
  • София
Ах, това златно мъжленце как го крият.  Wink

Личните данни е много лесно да се заличат от дипломи и свидетелства.
Адрес никога не съм писала подробно, само град и квартал.

Не че го крия  Sunglasses
Знам, че е лесно да се заличат, но не се бях сетила, защото не знаех, че фирмите "споделят" CV-та без знанието на кандидата.
За адрес съм писала само София.

# 632
Хрумна ми, че даже ще се радвам да ми разнасят СВ-то с надеждата да попадне на подходящото място, че иначе не мога да кандиставам. Има две обяви по които бих кандиствала, но работим и с двете фирми и не смея.

# 633
  • София
Хрумна ми, че даже ще се радвам да ми разнасят СВ-то с надеждата да попадне на подходящото място, че иначе не мога да кандиставам. Има две обяви по които бих кандиствала, но работим и с двете фирми и не смея.
Ако познаваш някой от тези фирми, може да говориш с тях?
Но пак остава въпроса как ще работиш после с твоята бивша фирма?!

# 634
Само,че изпускате тънката част, че дори JOBS продават база данни именно на такива компании и компанийки.  Peace
До колкото знам jobs не продават, а от jobtiger и аз съм "купувала", но това беше преди повече от 8 години.
4

Продават, но само на когото те решат. На големи фирми продават. И на мобилни оператори продават....

# 635

Не познавам никой и евентуално, ако отида там, няма да ми се налага да работя с моята фирма.

# 636
  • София
4

Продават, но само на когото те решат. На големи фирми продават. И на мобилни оператори продават....

Не знаех!
Благодаря за информацията!

# 637
  • София

Не познавам никой и евентуално, ако отида там, няма да ми се налага да работя с моята фирма.
Ако си решила твърдо да си сменяш работата - кандидатствай!

# 638
Не, не съм решила да си сменям работата, но не бих отказала по-добра възможност.

# 639
  • София
Не, не съм решила да си сменям работата, но не бих отказала по-добра възможност.
А тези две обяви по-добри възможности ли са?

# 640
Финансово вероятно да, иначе не знам... Просто на тази работа има нещо, което не ми харесва, но не знам дали и на тези други места... и на двете не ми харесва дейността на фирмите...

# 641
  • Другата България
4

Продават? Би ли обяснила като на лелка Laughing как точно става това?

# 642
  • София
Финансово вероятно да, иначе не знам... Просто на тази работа има нещо, което не ми харесва, но не знам дали и на тези други места... и на двете не ми харесва дейността на фирмите...
Аз съм на принципа, че ако се сменя нещо, то трябва да е за нещо по-добро!
Ти си прецени. Но ако в началото още не харесваш нещо, ще стане "от трън та на глог" ...
Парите са важни, но дали само по-високата заплата би компенсирала нехаресването, а и колко дълго ще го компенсира?

# 643
Права си. Аз съм на същия принцип, но....  Преди никога нямаше да кандидаствам във фирмата, в която работих 6 години защото не ми е минавало през ум да я сменям.

# 644
 Simple Smile Здравейте,
дали е обсъждано по-рано, но ме интересува как би се защитил кандидат за работа "Х" (хипотетично одобрен) на който е повдигнат въпросът за семейно положение/ деца. При положение, че покрива изискванията и е одобрен- пред назначаване, но това "условие" за сътрудничка без деца, ангажименти не е било дадено поорано...  Дори не става въпрос за командировки толкова, колкото дали бих си изпълнявала работните задължения в офиса по 8ч/ дн.

Разбирам ръководното тяло, че се съмнява в в моите дадености/възможности предвид биографията, понеже предишната сътрудничка е била мома и недоумява как би могла една дама да е завършила работила, опитна в общи линии и  newsm78 спретнала семейство.
Какво би произтекло от това? Приемам го лично и адски непрофесионално (да не кажа и нехуманно), при положение, че с кандидатурата си за конкретната позиция съм заявила интересът и моите възможности в офиса! Яд ме е на такива работодатели, а искам картите да са открити ! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт