Пазаруване от Aliexpress.com 47

• 95 214
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Заради "Шенген" на митницата вече не четат по пратките какво пише - всичко минава през "рентгени". А митничарите решават кое да мине без проверка и кое да се провери.
Ако бъде задържано за проверка ще искат разпечатка от поръчката и от банковото платежно. По тях се изчислява стойността на ДДС, без значение какво пише на пакета - подарък или 2 долара стойност.
Аз разпечатка от поръчката имам, но банково платежно не. Досега винаги само разпечатката е вършила работа, откъде да взема това платежно. Плащам с карта, сумата се отразява като платена в досието на поръчките ми.

# 196
  • София
Значи едната ми техника мина през DHL и нямаше ни митници, ни нищо. Другата през българските пощи си отиде. Обаче въобще не гледат какво е писал търговеца. Искат си разпечатка от поръчката и съответно плащането през картата. Даже го пишат това на писмото, с което ви уведомяват да идете да си освободите пратката. И после сравняват.

Понякога се задоволяват само с разпечатката на поръчката и то там цената си се вижда каква е. Особено там има една опция дето пък показва на коя дата, колко и с какво е платено.

Понякога пък вадят едни списъци и казват цената на това, което получавате е еди си колко, а не тази която е обявена. Това са ми го правили на фирмена пратка - ама това е много рядък случай.

# 197
Здравейте. Някой беше поръчал телефон Xiaomi Redmi Note 2 та искам да ви попитам кое трябва да спря за да не ми яде все пари от картата, на мтел съм на ваучер от 2 дена все ми взима някакви пари, но не разбрах от къде мога да спра това нещо  ooooh!

# 198
  • софия
Здравейте. Някой беше поръчал телефон Xiaomi Redmi Note 2 та искам да ви попитам кое трябва да спря за да не ми яде все пари от картата, на мтел съм на ваучер от 2 дена все ми взима някакви пари, но не разбрах от къде мога да спра това нещо  ooooh!
най-вероятно ти тегли интернет, затова ти намалява сумата по картата-звънни на мтел да ти спрат интернета

# 199
Аз съм на ваучер и досега нямах интернет, мисля че е от някаква опция на телефона, те от мтел без да ме питат дали могат да пуснат интернет  newsm78

# 200
Аз съм на ваучер и досега нямах интернет, мисля че е от някаква опция на телефона, те от мтел без да ме питат дали могат да пуснат интернет  newsm78
Като нищо! Имала съм такъв случай. Но можеш и от настройките на телефона да си провериш и трафика, и да си спреш мобилния, да не потребява нет и да не ти натоварва сметката.

# 201
  • Berlin
Едва ли, по-скоро е от настройките на телефона. Просто го спри и само wifi ползвай.

# 202
Може ли да ми кажете тези настройки на телефона къде се намират, че не ги откривам нещо, телефона го ползвам от 2 дена и не му свикнах все още  Confused

# 203
Може ли да ми кажете тези настройки на телефона къде се намират, че не ги откривам нещо, телефона го ползвам от 2 дена и не му свикнах все още  Confused
Търси иконка,  изобразяваща назъбено колело - обикновено там са настройките. И си разучи телефона, че иначе лошо.

# 204
  • Пловдив

Здравей Simple Smile, в интернет не можах да намеря описано, но намерих това видео

към 1:10 мин показват в настройките къде точно е това за интернета от оператора, а към 1:25 е показано как се пуска от бързото меню.
Надявам се да успееш да се справиш и да го изключиш Simple Smile

# 205
Благодаря на всички, дано успея  Hug

# 206
здравейте идвам с едно въпросче. Поръчах стъклени протектори за телефоните xperia z i z1. При този за Z изрязаната част отпред идва на сензора за близост, а за предната камера няма дупка, а при модела който уж е за Z1 изрязаната част не е нито на сензора, нито на предната камера. Тези които са си поръчвали може ли да споделят дали точно са им паснали или китайчето нещо е сбъркало пратките  bouquet

# 207
Виж снимките в обявата, както и тези в коментарите. Вероятно няма нищо сбъркано, просто такива предлага.
Дали при други е паснал или не зависи от това, което е било предлагано в обявата Simple Smile Протекторите не се предлагат в един размер и вид Simple Smile

# 208
поръчах от тази обява, която вече не е активна
 http://www.aliexpress.com/item/For-Sony-Xperia-Z1-Z2-Z3-mini-Com … /32395301478.html
там бяха за всички модели, според мен този за  Z трябва да бъде като на трета снимка
сега вече си е разделил обявите за всеки модел си има обява. за Z обявата е тази
http://www.aliexpress.com/store/product/For-Sony-Xperia-Z-L36H-2 … _32371515466.html
аз получих това което е на 4 снимка (то се вижда как камерата е от едната страна а дупката от другата), а си мисля че трябва да е както на снимка 5, такива са и обикновените протектори, които съм си поръчвала
за z1 е пуснал тази обява
http://www.aliexpress.com/store/product/For-Sony-Xperia-Z1-L39h- … _32372724884.html
а на тези снимки изобщо не е z1, предната му камера е от другата страна
https://www.google.bg/search?q=xperia+z1&espv=2&biw=1366 … -5PtCtjthHRLAM%3A

# 209
Добре де, ако протектора пасва толкова ли е важно дали една дупка е кръгла или леко L-образна? Ако пък смяташ, че има нещо нередно просто пусни диспут и нека от Али решат дали има нещо, заради което трябва да ти върнат част от парите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт